Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
3302
0

БАГАТСКІС: «Михайлюк приїде на збір, Лень, Герун і Пустовий - ні»

Тренер розповів про збір національної команди

БАГАТСКІС: «Михайлюк приїде на збір, Лень, Герун і Пустовий - ні»
fbu.ua

Перший офіційний матч збірна України з баскетболу під керівництвом Айнарса Багатскіса проведе тільки в лютому, тому наставник вирішив організувати влітку збір команди.

Тренер розповів, кого варто чекати на цьому зборі.

«Це буде ознайомчий збір. До речі, я знаю всіх гравців, був у США, де спілкувався і з Міхайлюком, і з Саноном. Нам треба краще познайомитись та дізнатись один одного. Перша офіційна гра у нас буде у лютому і з основними гравцями ми зможемо зустрітись за три дні до гри. Як на мене, це ненормальна ситуація, тому у мене була ідея зібрати найкращий склад на даний момент літа. Якщо ви мене не бачили, капелюха у мене немає, але зараз я його знімаю перед гравцями, які під час відпуски погодились з великим задоволенням потренуватись і одразу після тижня роботи поїхати на контрольні матчі проти Білорусі. Ця команда готується до відбору на чемпіонат Європи».

«У нас лише три гравці з основного складу не змогли приєднатись до команди. Лень – основний центровий клубу НБА і не зможе прибути на збір. Буде Михайлюк, але також за поважних причин не буде Пустового та Геруна.  Усі інші хлопці будуть у моєму розпорядженнями, познайомимось з основними принципами захисту та нападу – просто поговоримо. У збірній Латвії, в якій я вісім років працював головним тренером, я завжди казав: “Головне, щоб ми насолоджувались часом, який ми проводимо разом”. Зараз ми протягом тижня будемо насолоджуватись тренуваннями та матчами проти Білорусі».

«Відсутність Санона? Його немає в цій команді лише за однієї причини – тому що він має допомогти молодіжіній команді. Якщо б цього чемпіонату не було, він був би у національній збірній. Ще раз хочу зауважити, що я у захопленні від відношення граців до справи під час відпусток після важкого сезону. Я відриваю від відпочинку, щоб вони прибули у моє розпорядження. Зараз влітку – це чисто мій каприз і для мене це дуже важливо, адже хлопці показують, що збірна для них це не пусті слова, не підроботка для контракту, а гордість за свою країну», - сказав Багатскіс.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.