Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 липня 2019, 13:50
15113
9

Шахтар випробував на міцність Колос перед стартом УПЛ

Команді Руслана Костишина не вдалося здивувати чинного чемпіона України

| Оновлено 20 липня 2019, 13:50
15113
9
Шахтар випробував на міцність Колос перед стартом УПЛ
ФК Шахтар
На початку поточного тижня футболісти донецького «Шахтаря» розпочали заключну частину міжсезонного тренувального збору тактичними заняттями на навчально-тренувальній базі в Святошино. До цього, підопічним Луїша Каштру вдалося провести нетривалий період часу в Німеччині та Австрії, результатом якого стало повне переосмислення базових підходів до ігрового малюнку з боку чинного чемпіона України.
 
До реалій Української Прем'єр-ліги донеччани вирішили підійти через проведення контрольної гри проти абсолютного дебютанта «елітного» дивізіону країни, команди, історія якої налічує всього сім років, «Колоса» з села Ковалівка. Однак фактора недооцінки підопічних Костишина перед початком гри було вкрай складно виявити – на користь «колосків» з позитивного боку відповідав факт перемоги над львівськими «Карпатами» у відносно недавньому минулому, так що «налякати» представництвом стану найсильніших у «Шахтаря» б точно не вийшло.
 
Однак стартовий склад «гірників» виявився далеким від оптимального. Каштру надав можливість зіграти футболістам найближчого резерву, тримаючи на думці майбутній матч проти донецького «Олімпіка». І, скажемо відверто, окремі персоналії виглядали на загальному тлі ще досить далекими навіть від спортивної форми. Йдеться про Дентіньо, який явно встиг набрати зайвих кілограмів, проте на полі провів всі 90 хвилин – у «Шахтаря» була вкрай скромна лава для запасних, що складалася з двох польових гравців. Ще й Манор Соломон отримав невелике ушкодження прямо перед стартом протистояння, а замість нього з перших хвилин на поле вийшов Данило Сікан.
 
До честі юного українця, саме він став найпомітнішою фігурою з пари нападників, яку склав разом з Бланко Лещук. На поточний момент повернення аргентинця виглядає не до кінця виправданим рішенням, адже приносити користь команді в належному обсязі йому вдається далеко не завжди.
 
Крім Сікану, на поле варто відзначити дії Фернандо, який після повернення в Україну явно змінив підхід до своїх тренувань, і тепер уже не так сильно вибивається з малюнку гри португальського фахівця, як це можна було помітити ще на зборах в Німеччині. Саме бразилець і відкрив рахунок, завершивши навіс Додо з правого флангу ударом головою. Сахневич спробував заблокувати загрозу воротам, але лише зміг записати на себе співавторство в даному епізоді – рикошет від його спини дезорієнтував Яшкова.
 
Але ж цілком міг «Шахтар» програвати до моменту свого першого забитого м'яча, якби «Колос» трохи більш вдалим в чужій воротарської! Бондар зрізав м'яч у власні ворота після подачі суперника зі штрафного на правому фланзі, Олексій Шевченко був відіграний, проте футбольний снаряд потрапив в лівий каркас, а центральний захисник донеччан встиг вибити його за межі поля після відскоку.
 
До того ж, перед самим відходом команд на перерву, потужним пострілом з-за меж штрафного майданчика відзначився Парамонов. Взяття воріт вийшло б розкішним, якби не відчайдушний стрибок Шевченко під поперечину, який врятував «Шахтар» від неприємностей.
 
Оцінивши загрозу, що ніс суперник, «гірники» вирішили якнайшвидше зняти всі питання стосовно стану справ на табло. Момент для другого голу створила пара футболістів, яка виступала в минулому сезоні за «Маріуполь»: Олександр Піхаленок точно подав зі штрафного з правого флангу, а Данило Сікан випередив усіх суперників на ближньому куті воротарського, головою пробивши повз Сітало.
 
Відрізок поєдинку, що залишалося дограти, з м'ячем більше перебували гравці Луїша Каштру, але моментів біля воріт суперника створювати вже не особливо поспішали. 2:0 – «Шахтар» відзначив повернення в Україну перемогою.

Товариський матч.

Шахтар – Колос – 2:0

 Фернандо, 22, Сікан, 65

Шахтар: Шевченко (Трубін, 46) – Сіпріано, Матвієнко, Бондар, Додо (Бутко, 46) – Піхальонок – Сікан, Антоніо (Танковський, 46), Дентіньо, Фернандо – Бланко Лещук.

Колос: Яшков (Сітало, 46) – Сахневіч, Парамонов, Охрончук, Мігунов, Рябов (Дорошенко, 67), ГНП (Нехтій, 67), Кізілатеш (Задоя, 67), Антюх, ГНП, Бондаренко (Кожушко, 46).

*ГНП – гравець на перегляді.

Стадіон: НТБ «Шахтар» (Святошин, Київська обл.).

ШАХТАР-КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C
 

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Слава Чебан
с победой чемпионы)
mayakovskiy1
Надо уточнить что Колос играл с дублем Шахтера
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Martin Cristofer
Всього на всього контрольна гра, яка нічого не вирішує. Думаю Колос ще зможе здивувати в чемпіонаті
Penalty
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Penalty
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Двореченец
Матч продивився увесь. Перший тайм за Колосом без питань. Колос грав тактично та дісципліновано. Перший гол Шахтаря - це просто рікошет. У Колоса моментів було більше. Другий тайм після голу Сікана з подачі Піхаленка - просто конхфетка - Шахтар не дав Колосу будь що створити. Но все одно, Колос під орудою Костишина показав з точки зору тактікі цікаву гру. І на мій погляд, цікавіше за гру Дінамо. Чому б не поставити Костишина тренером Дінамо?