Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 19 липня 2019, 09:24
6061
0

ВЕРНИДУБ: «Свого часу Маліновського відрахували з академії Шахтаря»

Спеціаліст поділився думками про кар'єру українського півзахисника «Аталанти»

| Оновлено 19 липня 2019, 09:24
6061
0
ВЕРНИДУБ: «Свого часу Маліновського відрахували з академії Шахтаря»
ФК Зоря. Юрій Вернидуб
53-річний екс-тренер «Зорі» Юрій Вернидуб поділився думками щодо 26-річного українського півзахисника Руслана Маліновського, який нещодавно став гравцем італійської «Аталанти».
 
- По-перше, мені завжди приємно говорити про Руслана, і я щиро вітаю його із закінченням цієї тривалої саги з переходом з «Генка». Це дуже серйозний крок вперед, тому що далеко не кожен день український футболіст опиняється в одному з топ-5 чемпіонатів Європи. Я вважаю, що Маліновський заслужив на цей трансфер і впевнений, що він добре проявить себе в Серії А.
 
- На чому ґрунтується ваш оптимізм?
- Харизма і той характер, які присутні у нього протягом довгого часу, починаючи з появи в «Зорі» і закінчуючи вдалим переходом в «Генк».
 
- Ви стежили за його грою в Лізі Жюпіле?
- Так, і вважаю, що в чемпіонаті Бельгії він розкрився ще яскравіше, довівши, що здатен грати в Європі на дуже високому рівні. Ну, і до того ж, саме в цей перехідний період своєї кар'єри Руслан став повноправним лідером національної збірної.
 
- Але ж чемпіонат Італії набагато сильніше бельгійського...
- Згоден. Однак в тому, що він буде там грати, а не сидіти на лавці, не сумніваюся. У нього є достатній набір технічних умінь і прекрасне бачення поля, які повинні додати родзинку в і без того самобутню гру «Аталанти» і допомогти клубу досягти з клубом вершин, про які в ньому мріють.
 
- Старт футбольної дистанції Маліновського більше ряснів шипами, ніж трояндами...
- Так, спочатку у Руслана все йшло далеко не так гладко, як хотілося б. Ми пам'ятаємо, що свого часу його відрахували з академії «Шахтаря», але потім гравець знову повернувся туди. На більш професійний рівень Маліновський вийшов, коли отримав пропозицію відправитися в оренду — в «Севастополь», яким в той період керував білоруський фахівець Олег Кононов. Але в Криму йому не вдалося провести жодної гри в Прем'єр-лізі. Після чого він знову повернувся в «Шахтар», і тільки тоді його взяли в оренду в «Зорю».
 
Маліновський захищав кольори «Зорі» на правах оренди з 2013-го по 2015-й роки.
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.