Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
| Оновлено 18 липня 2019, 11:44
5648
7

Формула-1 з 2021 року: якими будуть гонки і чого хоче серія

Ф-1 розповіла, якою бачить серію через півтора року

| Оновлено 18 липня 2019, 11:44
5648
7
Формула-1 з 2021 року: якими будуть гонки і чого хоче серія
formula1.com

Формула-1 спільно з ФІА опублікували приблизний план-схему змін в Ф-1, які повинні бути впроваджені з сезону-2021.

Всі учасники чемпіонату погодилися, що ситуація, коли виграти гонку можуть пілоти тільки трьох команд, а на ділі в 70% випадках перемагає Мерседес, нікому не потрібна. Що планується зробити в двох ключових параметрах.

Аеродинаміка

Ф-1 хоче значно збільшити кількість обгонів і спростити цей процес для гонщиків. Чому не виходить зараз? Через особливості аеродинаміки нинішніх болідів, переслідувати суперника дуже складно.

«Зараз в той момент, коли пілот під'їжджає ззаду до суперника і планує обгін, він втрачає 50% притискної сили через аеродинамічні властивості боліда. Потоки повітря, що сходять з машини попереду, заважають обгону. Нові правила конструкції болідів дозволять зменшити цю цифру до 5-10% втрати притискної сили», - пояснює Росс Браун, один з керівників Ф-1. Що конкретно буде зроблено? Збираються cпростити дизайн передніх і задніх антикрил, а також аеродинамічний пакет машин в цілому. Технічний регламент повинен стати простішим і зрозумілішим.

formula1.com

«Ми хочемо, щоб команда з хорошим підбором інженерів і фахівців, яка не має топового бюджету, могла доставляти топ-командам більше проблем. Нам потрібно, щоб Макс Ферстаппен і Шарль Леклер умовно могли сісти в болід середньої команди і показати клас. Щоб вирішував пілот, а не тільки техніка», - додав Браун.

Крім того, пропонується ускладнити пілотам життя і передавати їм по радіо менше даних. Наприклад, з перегрівом шин або іншими відносно невеликими труднощами гонщики повинні буду справлятися самі під час гонки, без допомоги своїх інженерів.

Гроші

Ключовим стане фінансовий аспект. Формула-1 має намір ввести з сезону-2021 стелю на витрати. Попередньо кажуть про суму в 175 мільйонів євро в рік. Однак в суму не будуть входити зарплати пілотів, витрати на розробку двигуна (тому що серед команд Ф-1 двигуни розробляють тільки Мерседес, Феррарі і Рено) і маркетингове просування. Очевидно, топ-командам спершу буде непросто і доведеться скорочувати штат. Зараз Мерседес і Феррарі витрачають на рік близько 350-400 мільйонів євро.

formula1.com

Бюджет Ред Булла становить близько 200-250 мільйонів, а команди поменше витрачають до 180 мільйонів.

Плюс планується стандартизувати деякі елементи боліда. Однаковими для всіх повинні стати гальмівні системи, радіатори, специфікації коробок передач.

Не виключено введення обмеження на кількість персоналу і працівників команд, щоб Мерседес і Феррарі не могли отримувати перевагу просто за рахунок більшого числа інженерів.

Формула-1 і ФІА продовжують обговорення конкретних деталей. Поки що це попередній план, який повинен бути затверджений в жовтні цього року. Очікується, що з 2021 року Ф-1 повинна стати зовсім іншою.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kherson384
Этот проект для поднятия рейтинга ф1
Муґунот Уух
ajvanavs, 19.07.2019 13:17
прошу прощения, только дошло, о чем речь
kalabok100
А ХОНДА двигатели не разрабатывает????
Mr.Value
Лучше бы уже со следующего сезона, конечно, но с 2021 тоже сойдет. Во всяком случае такие изменения давно назревали.