Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 липня 2019, 13:33
3082
0

Sheriff Fight Challenge викликає Україну

Шериф викликає Україну

| Оновлено 15 липня 2019, 13:33
3082
0
Sheriff Fight Challenge викликає Україну
facebook.com/sheriff.fight.challeng

Україна – країна великих можливостей, і кожен новий день – тому доказ. Зовсім нещодавно, на початку літа, на очі в соціальних мережах потрапив пост про новий виклик – Sheriff Fight Challenge. Оголосив його досить відомий столичний охоронний холдинг Шериф, керує яким відомий бізнесмен, меценат, спортсмен і функціонер Дмитро Стрижов. Це той самий українець, який пройшов дистанцію IRONMEN в 2018 році, і який привіз на батьківщину медаль і звання одного з найбільш витривалих людей на планеті. Що ж цього разу затіяв Дмитро Стрижов і про що взагалі йдеться?

Зайшовши на сторінку Sheriff Fight Challenge, був здивований розмахом і масштабністю нового челенджа. Виявляється, захід всеукраїнський і взяти участь в ньому може будь-який громадянин України, що відповідає певним умовам. Самих же вимог до кандидатів не так багато: українське громадянство, вік від вісімнадцяти років і старше, вагова категорія до 80 кілограм. Жодних обмежень по спортивним досягненням або їх повній відсутності організатори не роблять, запрошуючи на ринг будь-кого, хто вміє битися.

Чесно кажучи, першою думкою було, що це банальні бої на гроші – зробити шоу з вуличних бійців, поставивши їх в спаринг з професіоналами. Але челендж підтримала Всесвітня рада Панкратіону (WPC), а значить, оголошені змагання зобов'язані проходити за суворими правилами, під пильним наглядом професійних рефері на боях.

Якщо вам не знайоме поняття панкратіону, то із задоволенням скажу кілька слів про цей вид єдиноборств. Виник він в Стародавній Греції і довгий час вважався боєм без правил, в якому дозволялося абсолютно все, крім виколювання очей і кусання партнера. Тож не дивно, що переможцем у такому бою міг бути тільки один, хоча, бувало, що й обидва бійця гинули від отриманих травм. Панкратіон був таким кривавим і жорстоким, що, недовго протримавшись в програмі стародавніх Олімпійських ігор, був звідти виключений. А ось спартанці і інші войовничі народи викуповували панкратіастів за всі гроші світу, щоб ті навчали воїнів смертоносним прийомам. Панкратіон – один з найдавніших видів боротьби, зародився задовго до карате і всіляких стилів у-шу, не в образу цим видам боротьби буде сказано. І, можливо, так би й канув в лету, якби не вражаюча ефективність. За роки, проведені поза Олімпійськими іграми, він ввібрав в себе безліч прийомів від своїх побратимів, ставши ще більш смертоносним.

На початку минулого століття панкратіон обжив американські вулиці і отримав там славу бандитського виду бою. Якби не ентузіасти, що взялися за відновлення панкратіону в статусі спортивного виду боротьби, сьогодні ми б не мали такого яскравого стилю. Світові федерації активно борються за повернення панкратіону в Олімпійські ігри і, будемо сподіватися, так і станеться. По всьому світу виросло нове покоління спортсменів, які люблять панкратіон і цінують, бережуть його традиції і не дають скотитися до рівня хуліганських бійок.

І те, що Шериф обрав саме панкратіон для свого виклику, хороший знак для цього виду спорту в цілому. Він дозволяє бійцям максимально розкрити себе, показати клас на рингу незалежно від тривалості і місця тренувань. І те, що на перші турніри відгукнулися хлопці різної ступені підготовки, говорить про те, що панкратіон відроджується, його цінують і конкретно Україна готова дати на міжнародні змагання бійців найвищого класу. А це дуже радує.

Повертаючись до турніру, потрібно відразу сказати – це все-таки бої за гроші. Але мова не про тоталізатор, а про вагомий призовий фонд, який переможці розділять між собою. Виклик проходить за наступною схемою: чотири відбіркові етапи, які дадуть в результаті вісім фіналістів, і вирішальний фінальний турнір, що відбудеться в Києві в жовтні 2019 року. На відбіркових турах переможці отримують по 50 тисяч гривень, головний фіналіст забере приз в сто тисяч і звання найсильнішого бійця України. І організаторам не важливо, буде це майстер спорту чи айтішник, котрий тренується після роботи в спортзалі. Гроші забере найбільш гідний.

Погодьтеся, це досить унікальна ініціатива для України, яка, якщо розвивати її далі, здатна зробити спорт не просто доступним і популярним. Почитавши коментарі переможців двох відбіркових турів, які вже пройшли в Сумах і Кропивницькому, можна сказати, що гроші дуже мотивують учасників. І це чесно, адже якщо людина тренується все життя і хоче присвятити себе великому спорту, у нього не повинно виникати сумнівів, як жити і де брати гроші.

І, треба зазначити, відбіркові змагання були організовані і проведені з небаченим для нашої країни «відтінком» добротного шоу, коли спортсмени зі свого боку показали класний і видовищний бій, приймаючі сторони – чудову підготовку, а глядачі щедро ділилися емоціями та переживаннями. Все як в кіно і навіть крутіше – саме так я б сказав про відбіркові турніри. До речі, бійці дізнавалися про турнір від тренерів або з соціальних мереж, самі реєструвалися і проявляли прекрасну вмотивованість. А ті, хто з якихось причин не пройшов у фінал в Сумах або Кропивницькому, реєструються на відбіркові тури в Чернівцях та Харкові, які відбудуться у вересні. Загалом, якщо цікаво, шукайте Sheriff Fight Challenge в мережі і приходьте дивитися або брати участь.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ферстаппен виграв спринт-кваліфікацію, Феррарі поряд, швидкість Ріккардо
Авто/мото | 04 травня 2024, 00:21 1
Ферстаппен виграв спринт-кваліфікацію, Феррарі поряд, швидкість Ріккардо

Пілот Ред Булла продовжує домінувати у сезоні

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.