Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 липня 2019, 01:38
10153
19

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «В атакувальній лінії потрібна конкуренція»

Головний тренер «Динамо» розповів про підготовку команди до нового сезону

| Оновлено 15 липня 2019, 01:38
10153
19
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «В атакувальній лінії потрібна конкуренція»
ФК Динамо Київ. Олександр Хацкевич

Головний тренер київського «Динамо» Олександр Хацкевич підбив підсумки збору в Австрії, а також розповів про подальші плани команди.

- Олександре Миколайовичу, два тижні позаду. Чи вдалося реалізувати весь план дій?
- Весь не вдалося. Погода, все-таки, внесла корективи. Два заняття на футбольному полі ми і зовсім пропустили. Тому що були дощі, а коли спускаєшся з того місця, де ми базуємося, начебто сонечко. У нас два з половиною дня дощ йшов не припиняючись. І тому наше футбольне поле в плані дренажу не витримало такого навантаження. І ризик отримати травми дуже збільшувався. Так що, десь ми і хлопців побереглі. Так, може ми більше часу приділили фітнесу, саме силовим вправам. Тому що потрібно було замінювати тренування. А просто бігати, виходити на поле, не було сенсу. Тут закінчилася тільки перша частина нашої підготовки до нового сезону. Ми повертаємося до Києва і у нас ще буде дванадцять днів. Будемо більше працювати над тактикою, над завершенням атак. На цьому зборі ми більше часу приділили виходу з оборони, контролю м'яча. Так, зрозуміло, що атакувати теж потрібно, але на цьому зборі ми робили акцент на такому компоненті гри, як контроль м'яча.

- Як фізично хлопці сприйняли цей збір? Як вони його пройшли і як себе почувають?
- Як я сказав, ми більше часу приділили атлетизму. Так, у нас була і бігова робота. Цей збір закінчився, починається новий. У нас є обсяг роботи, який буде спрямований на підвищення швидкісних і силових якостей, і спринту. Так що, це все ми будемо в Києві допрацьовувати. Це те, що стосується нашого функціонального стану.

- З приводу молодих гравців - знову нові обличчя. Як адаптувалися Попов і Цітаїшвілі до вимог першої команди? Чи можна їх вважати повноцінними гравцями першої команди?
- Ті хлопці, які знаходяться на зборі - це та обойма, яка братиме участь в змагальний період. Ми з Денисом Поповим розмовляли, навіть у збірній у них набагато простіше вихід з оборони. Ми все-таки намагаємося через середній і короткі паси виходити. У нас реалізуються вертикальні передачі між лініями. Коли потрібно зіграти надійно, це футболісти теж повинні оцінювати. У цьому компоненті Денису потрібно додавати, особливо з цим першим пасом. Те, що стосується його тактичних моментів, то тут за рахунок вибору позиції і своїх габаритів він досить впевнено діє в підборі внизу і вгорі. Але майстерність і вміння прийдуть з досвідом, з часом. Що стосується Цітаїшвілі, то це футболіст креативний. У нас імпровізація не заборонена. Так, в центральній зоні на своїй половині поля потрібно надійніше і впевнено виходити з оборони з-під пресингу. А вже в третій частині, будь ласка, сильні якості потрібно свої проявляти. У Георгія це і коли потрібно зіграти через стінку, і коли необхідно взяти гру на себе, і коли віддати останню передачу. Все поступово. Так що, цими хлопцями я також задоволений.

- Більшу частину збору пропустив Віктор Циганков. Він лише в кінці приступив до бігової роботи. В якому він стані? Як воно може позначитися на його майбутніх виступах протягом найближчих двох тижнів?
- Звичайно, як для самого Віктора, так і для нас, на цьому зборі його не вистачало. Тому що якийсь фундамент тут все-одно закладався. Але знаючи Віктора, йому досить і 10-12 днів, щоб підготуватися до сезону. Тому що є різні типи футболістів. Я сподіваюся, що він вже з 17 липня, коли команда вже приступить до другої частини підготовки, буде потихеньку працювати в групі, і ту роботу функціональну, яку потрібно зробити, він все це реалізує. У нього буде такий момент, що навіть десь через ігри він буде набирати свої кращі кондиції.

- На сьогодні ви задоволені комплектацією команди?
- Все-таки, хотілося б ще, щоб в атакуючій лінії з'явилася конкуренція. Тому що існують проблеми у того ж Русина зі спиною. Він не завжди може працювати на максимальних своїх зусиллях зі 100% готовністю. Так що, в атаці ми потребуємо посилення.

- Досить багато молодих гравців зараз в оренді: Супряга, Булеца, Тимчик, Смирний. Будете придивлятися до них, коли вони будуть грати на більш високому рівні в українській Прем'єр-лізі? Можливо, вже взимку будете розраховувати на них?
- У Булеци і Супряги менше ігрової практики, в «Дніпрі» будуть більше отримувати. Вони ще молодше, це 20-річні хлопці. Те, що вони чемпіони світу, це чудово. Але життя продовжується. У нас досить молода команда була в минулому році. І зараз ще омолодилися б. Треба вже в цьому році, щоб ті молоді футболісти, які є, боролися і в чемпіонаті, і в Лізі чемпіонів і в Кубку.

- Який план роботи в Києві? Чи плануєте контрольні гри?
- 17 липня збираємося, у нас буде і дворазова робота. 21 липня ми граємо два матчі. На базі буде поєдинок з «Оболонь-Бровар» і ввечері граємо з «Колосом». Всіх запрошуємо на ці дві гри. Побачите вже команду в Києві.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
George Abuladze
Когда ж ты уже уйдешь паскуда, сколько можно трепать нервы болельщикам Динамо
Kevko
Соль, Беседин, Русин, Супряга (отдан в аренду) - сколько еще нужно нападающих?
И это при игре с одним нападающим!
А то, что как не было, так и нет креативщиков в центре, то для "тактики" Хацкевича это вообще не важно? Есть Сидорчук, Гармаш, Буяльский...
ksmers
Саша ! Яка конкуренція !? У тебе гра з одним форвардом ! Ти млять за.. ав уже всіх ! Іди нахер ! Сурок ! Ще є тиждень ! Поміняй цього ідіота ! Чи сам іди геть ! Так знущатися над КЛУБОМ і Болільниками !
Иван Петров
Раньше Динамо выигрывало у всех, а сейчас одна победа и куча проигрышей и ничьих. Пока Хацкевич ничего не изменится!
Sheva
Проблема Динамо в центре поля, а не в атаке.
Иван Петров
Раньше Динамо выигрывало у всех, а сейчас одна победа и куча проигрышей и ничьих. Пока Хацкевич ничего не изменится!
Ukraine_Kiev_Fan
И не слова в интервью о тактических тренировках
Vgfxdr Jgvv
Кто нужен для усиления позиции?
Sasha666
Купите вы Хабиба Диалло,отличный игрок,играет за ФК Метц !!!
serg
вообще, интервью Хацкевича уже никак не воспринимается, словно перед нами тренер не Динамо, а какой-нибудь юной команды из ДЮСШ. Все эти слова про то, что нам надо купить кого-то там для усиления каких-то линий - пустой звук, ибо кого бы там Суркис ни купил, увидим всю ту же нудную, заурядную, вялую и скучную игру некогда сильного клуба, наводившего в Европе шороху.
Не смог дочитать интервью до конца, чуть не стошнило
wildstylezz
Для Динамо нужна конкуренция на тренерской скамейке, да кто же туда пойдет....все "динамовские сердца" уже попробовали, лишь у Реброва получилось, а других на горизонте и нет....Хотяяя, Суркису же на сборную плевать, думаю в следующем сезоне вырвут из сборной Шеву (даже если тот выиграет ЧЕ)....
pavel85
На сборах играли с дворовыми командами,Шахтер вас порвет за суперкубок 2:0..Даже не спасет тот факт ,что у Шахты новый тренер.