Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок африканських націй
| Оновлено 10 липня 2019, 12:40
4138
0

Нігерія - ПАР. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу КАН-2019

Команди, що вибили фіналістів минулого Кубка африканських націй, зустрінуться в очному протистоянні

| Оновлено 10 липня 2019, 12:40
4138
0
Нігерія - ПАР. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу КАН-2019
cafonline.com

У середу, 10-го липня, відбудеться чвертьфінальний поєдинок Кубка африканських націй, в якому зустрінуться збірні Нігерії та ПАР. Матч пройде на Каїрському міжнародному стадіоні, який вже на наступному тижні буде приймати фінальне протистояння.

У груповому турнірі поточного турніру обидві збірні, відверто скажемо, не вразили, а до якості їхньої гри виникали питання. У меншій мірі це відноситься до команди Нігерії. «Суперорли» стартували на Кубку з двох перемог, нехай і з мінімальним рахунком. Коли завдання по виходу в плей-офф було вже вирішене, підопічні німецького фахівця Гернота Рора поступилися сенсаційному Мадагаскару. А ось збірна ПАР цілком могла покинути КАН-2019 вже після групового раунду. Команда шотландця Стюарта Бакстера набрала всього три очки і кваліфікувалася в 1/8 фіналу в числі збірних, що зайняли треті місця в своїх групах. Причому цього могло б не статися, обіграй Ангола Малі в останньому турі.

На першій стадії плей-офф «Бафана-Бафана» вдалося стати авторами сенсації. Зустрічалися південноафриканці з командою Єгипту, яка здобула три перемоги в групі та ще не пропускала голів у свої ворота. Плюс, на стороні «фараонів» була підтримка домашніх трибун. Зрештою, суперниками ПАР стали чинні віце-чемпіони Кубка африканських націй. Доля протистояння була вирішена на 85-й хвилині, коли південноафриканець Тембінкосі Лорч відправив м'яч у ворота єгиптян і шокував місцеву торсиду. Нігерійці і зовсім в 1/8 фіналу змусили скласти чемпіонські повноваження збірну Камеруну. Програвши перший тайм, «суперорли» зуміли переломити хід зустрічі і здобули перемогу з рахунком 3:2. Велика заслуга в такому результаті належить Одіону Ігало, який оформив дубль.

Збірна ПАР вже давненько не може похвалитися вдалими виступами на Кубку африканських націй. Після успіхів в кінці 1990-х - 2000-му, коли південноафриканці вигравали титул, ставали віце-чемпіонами і «бронзовими» призерами, «Бафана-Бафана» далі чвертьфіналу на турнірі не забиралася. Нігерійці, які є трикратними тріумфаторами КАН (1980, 1994 і 2013), і зовсім не змогли кваліфікуватися до фінальної частини двох попередніх Кубків.

Відзначимо, що збірні ПАР і Нігерії протистояли одна одній в групі відбіркового турніру КАН-2019. На виїзді південноафриканці несподівано завдали поразки «суперорлам» з рахунком 2:0, а в повторному матчі була зафіксована нічия (1:1). Втім, інші учасники квартету - Лівія та Сейшели - не змогли скласти конкуренцію грізним суперникам, які і вирушили на фінальний турнір.

Стюарт Бакстер, головний тренер збірної ПАР:

«Ми добре грали проти Нігерії раніше, але це буде зовсім інший матч. Ми з нетерпінням чекаємо цієї гри, і, сподіваюся, ми будемо фізично і морально готові. Перемога над Єгиптом була дуже важливою. Ми можемо зробити те ж саме знову проти Нігерії. Одна гра не робить нас фаворитами, але у нас в кожному матчі є шанси на перемогу. Ми поважаємо Нігерію, але не боїмося її».

Одіон Ігало, форвард збірної Нігерії:

«Ми повинні показати хороший футбол, тому що це буде важка гра. Я задоволений, як викладаюся на полі. Я думаю про команду. Якщо я не заб'ю, а ми все одно виграємо, буду задоволений. Проти Камеруну була складна гра, а в середу також буде важка. Ми готові, і ми збираємося показати це в середу. Цей матч повністю відрізняється від тих, які були у відбірковому турнірі. Ми знаємо, що це буде складна гра проти Південної Африки, дуже швидкої команди, але ми постараємося зробити так, щоб нігерійські уболівальники нами пишалися».

Орієнтовні склади:

Нігерія:
Акпеї, Айна, Трост-Еконг, Авазьєм, Омеруо, Етебо, Івобі, Ндіді, Саймон, Ігало, Муса.

ПАР: Вільямс, Тау, Хлацвайо, Хланта, Ферман, Мкхізе, Мокоджо, Мкхваназі, Зунг, Лорч, Мотіба.

10 липня, середа

Нігерія – ПАР
Каїр. «Каїр Інтернейшнл». 21:00
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.