Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 10 липня 2019, 13:20
42895
85

Світоліна зіграє в півфіналі Вімблдону!

Українка з п'ятої спроби подолала чвертьфінальний бар'єр турнірів серії Grand Slam

| Оновлено 10 липня 2019, 13:20
42895
85
Світоліна зіграє в півфіналі Вімблдону!
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№8 WTA) продовжить тріумфальний виступ на Уїмблдоні.
 
24-річна українка в матчі 1/4 фіналу здолала Кароліну Мухову з Чехії (№68 WTA) і встановила національне досягнення. Раніше жодна з українок не грала у півфіналах турнірів Grand Slam.
 
Вімблдон. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Кароліна Мухова (Чехія) - 7:5, 6:4
 
Еліна вміє дивувати в найнесподіваніші моменти. Після перемоги на Підсумковому турнірі кожний наступний тріумф порівнюватимуть саме з Сінгапуром-2018.
 
Перед Уімблдоном Світоліна мала жахливу статистику: сім поразок в дев'яти матчах, українка програвала практично всім. Але, як і в кінцівці минулого сезону, їй вдалося вистрілити в той момент, коли в неї вже ніхто не вірив. Хто міг уявити собі, що перший півфінал Еліни на турнірах Великого шолома буде в Лондоні? Щось з області ненаукової фантастики.
 
Матч з Муховою став ідеальним продовженням усіх попередніх поєдинків на Вімблдоні. Так, у Еліни була хороша сітка, але хіба це вперше? Хіба ми вже не виводили її в півфінал Australian Open 2018, коли вона ще боролася в перших раундах.
 
Початок сьогоднішнього матчу склався дивно. Кароліна програла свою подачу, а потім включила режим Бога. За наступні чотири гейми Світоліна взяла одне очко, показник віннерсів / невимушених чешки був 15-5. Мухова посилала в ціль всі удари і, що найнеймовірніше, в захисній грі відчувала себе краще українки. На щастя, сил на продовження матчу в такому дусі у неї банально не вистачило, вона зменшила оберти і тут у всій красі постала Світоліна. Вона потихеньку перетягнула ковдру на себе, нав'язала зручну їй тактику і зрівнялася на п'яти, коли Кароліна виходила подавати на сет.
 
Доля першої партії вирішувалася в 11-му геймі, в якому Еліна тільки з п'ятого разу реалізувала прихований сетбол. Мухова намагалася, але сет залишився за українкою, в кінцівці вона виглядала набагато краще. Також подякуємо тросу, який сьогодні двічі в важливі моменти зіграв за Еліну, на Підсумковому турнірі він також значився в друзях українки.
 
Другу партію Світоліна грала краще Мухової, хоча і програвала на старті 0:2. Особливо це було помітно під час розіграшів важливих м'ячів. За рахунку 5:2 українка вийшла подавати на матч, але справу довелося відкласти ще на два гейми. На першому ж матчболі вдалося добре подати і чешка не зуміла повернути м'яч на іншу сторону корту.
 
Браво, Еліна! Вкотре критики осоромлені, а Світоліна встановила ще одне національне досягнення. У півфіналі нас чекає «класико» з Сімоною Халеп (№7 WTA). Битва обіцяє бути епічною.
 
Відзначимо, що раніше Еліна по два рази грала в чвертьфіналі Australian Open і Ролан Гаррос, але всі чотири спроби були невдалими.
 
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Зорі: «Було видно, що суддя хотів допомогти Шахтарю»
Футбол | 18 квітня 2024, 18:45 23
Тренер Зорі: «Було видно, що суддя хотів допомогти Шахтарю»

Младен Бартулович – про матч проти «Шахтаря»

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 85
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алина Бабенко
То, что мы увидели, это как раз то, что отличает топ-теннисистку от всех остальных. Умение собираться даже в самой непривлекательной для себя ситуации и выиграть. Браво! Нервно, но оно того стоило! С первым полуфиналом!
Владислав Антонов
Нарешті Еліну прорвало, в будь якому разі Уімблдон-2019 уже можна занести їй в актив.
Але апетит приходить під час їжі, тому треба боротися за трофей, іншого такого шансу може і не бути.
Vladislav Pohily
Чудово. Не знаю, як у вас, а в мене якесь дежавю з торішнім підсумковим турніром. Тоді теж ніхто не очікував, а воно якось вийшло
Rostislav Zdorenko
Дааа, Эля, респект! Не верил что с таким спадом в игре так далеко зайдет. Молодчина!
Макс Максов
Просто блестящий камбэк в первом сете и почти уверенная победа во втором. Молодец Эля, ждём полуфинал и тебя в финале!
Анатолий Власович
Наши ублюдки хоть бы где-то трансляцию показали. Сябрам спасибо.
relax-1984
А-а-а-а-а-а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😱 Еліна-а-а-а-а-а!!!!!!!! А-а-а-а-а-а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤸👍💪 Нема слів! Бравісімо 👏👏👏👏👏👏 Ну накінець, ну невже... Після переможної подачі, коли Еліна немов дівчатко пострибала, аж очі змокріли 😂😂😂😅😅😅 Мої щирі привітання Елінці, їй команді та всім справжнім вболівальникам!!!
vit-2
Еля велика молодчинка. З виходом у ТОП-4 шлему Елінка!
Далі Сімона. Це не грунт, тому я не знаю, чому на перемогу Халеп у турнірі коеф був 3,5 , а на Елінку аж 10. Подивимся в очній зустрічі, що там наплутали букмеккери, відколи це трава стала хорошим покриттям для Сімони...
Еліні здоров'я, впевненості, і характеру і злості в півфіналі. Потрібна вендетта, Еля, за минулі поразки в 2019-му.
vizuals
Нарешті дочекалися і півфіналу. Тепер чекатимемо фінал ТБШ. Але він може бути вже. Не зупинятися
ХТЗ Александр
Ну что сказать - Крутыха! Исторический эйс. Следующий матч - самый трудный. Успеха!
Александр Черепанов
Элина, с первым полуфиналом!!! Это было тяжело, но круто!!! Смотрел Серену, конечно космическая она, не ожидал. Но, вот с Халеп можно бороться и шанс будет уж точно!!! Спасибо,за прекрасные эмоции
captain2009
Елінко, з перемогою! На жаль, не зміг подивитися матч із-за відрядження, але в Борисполі спостерігав за перебігом подій на телефоні. Їду в експресі і дивлюся рахунок - і тут нежданчик 1:4... Ну, думаю, все, труба діло. Поки дійшов до паспортного контроля, вже стало 5:5! Мала трималася, сражалася, за що їй заслужена винагорода сьогодні дісталася. Я тебе дуже прошу - налаштуйся, будь ласка, на ту Халеп, як в Римі 2018. Нехай твої очі так само палають нестримно, як в той день, коли ти її просто там змела в першому сеті з баранкою, а потім добила в другому! Браво, сонечко, і наступних тобі перемог!
Nyeyedyaka
Дивовижний результат, враховуючи, що після перших 5 ґеймів я думками вже прощався з Вімблдоном разом з Еліною. Навіть попри те, що перший ґейм матчу суперниця подарувала, наступні 4 був просто винос тіла. Але Еліна все ж вміє терпіти і тримати удар. А в 11 ґеймі таке враження, ніби Світоліна навмисно тактично жертвувала брейкпойнтами, щоб вимотати фізично і психологічно суперницю і отримати стратегічну перевагу. У другому сеті можна навіть пробачити, що не відразу подала на півфінал, хоча, звісно, такими смешами біля сітки гріх так бездарно розкидатись, але ж рівень тиску зашкалював.
Загалом, можливо, пощастило, що в Мухової був вчора складний матч, але то проблеми Мухової, ми ж святкуємо вихід у півфінал і з нетерпінням очікуємо матч з Халеп. Не загадуємо наперед, вболіваємо матч від матчу, так як Світоліна грає від розіграшу до розіграшу. Вперед, Еліно!
Stanislav Matusevych
Полностью согласен со статьей. Элину прорывает именно в те моменты, когда разуверились даже самые преданные ее болельщики. Ну кому бы пришло в голову предполагать полуфинал Уимблдона вообще, а после ужасных последних месяцев это просто выглядит фантастикой. Браво, Элина!
Но шутки кончились, впереди уже только топы. Заруба двух грунтовых мастериц на траве ожидается очень интересной. Элине опять придется играть против Халеп первым номером, это не очень хорошо, но другого варианта ее обыграть нет.
В четверг явно вся страна будет смотреть, и даже я уже должен вернуться.
Александр Науменко
Мухова не выдержала двух топов подряд, но так закаляется характер. Элинка чудо, так переписывается история Украины.
yurkafx
Таке враження ,що Еля навмисне дотягує до моменту ,коли рівень її обосру починає зашкварювати і тільки тоді видає супертурнір як минулого року в Сингапурі). Тепер Халеп і тут не грунт. Вогонь в очах Еліни заставив Пригадати кінець минулого року. Тому вперед Еліна нам вже мало півфіналу)
Юхим Голд
Дякую тобі Еліна!!! Іди вперед , будь собою,ми завжди з тобою!!!
sv_2000
Ого.... У Эли у сетки 17 из 24! Очень неплохо. Эля у сетки играть научилась?
Надо обязательно в четверг забить на работу и посмотреть на Свитолину Халеп....
Natam69
На жаль, бачила лише перший сет. Але хай як би там не було, надіюся, що зможу побачити ще два матчі Еліни на Уімблдоні. Молодець. Еліна любить вигравати, коли ніхто цього не чекає.
Lazio
Просто додам: МОЛОДЧИНА!!!