Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 05 липня 2019, 15:37
9037
18

Гучний скандал. Бубку звинуватили в корупції з вибором столиці ОІ-2016

Колишній губернатор штату Ріо-де-Жанейро розповів сенсаційні подробиці

| Оновлено 05 липня 2019, 15:37
9037
18
Гучний скандал. Бубку звинуватили в корупції з вибором столиці ОІ-2016
Twitter. Сергій Бубка
Колишній губернатор штату Ріо-де-Жанейро Сержіу Кабрал повідомив, що Сергій Бубка та ще 8 членів МОК отримали гроші за голосування під час вибору столиці Олімпіади-2016, яка відбулася в бразильському Ріо-де-Жанейро.
 
Сержіу Кабрал заявив в Федеральному суді Бразилії, що підкупив не менше дев'яти членів Міжнародного олімпійського комітету, щоб заручитися перемогою для Ріо. На ці цілі було витрачено не менше двох мільйонів доларів. Серед інших одержувачів коштів Кабрал назвав легенду української легкої атлетики, президента НОК України Сергія Бубку і російського плавця, чотириразового олімпійського чемпіона Олександра Попова.
 
Кабрал розповів, що нібито під час однієї із зустрічей в серпні 2009 року тодішній глава Національного олімпійського комітету Бразилії Карлос Артур Нузман познайомив його з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламіном Діаком. За словами Кабрала, Нузман зазначив, що Діак може забезпечити Ріо ​​п'ять або шість голосів в обмін на 1,5 мільйона доларів. Передбачається, що платежі здійснювалися через сина Діака, Папу Массату Діака. У вересні 2009 року, за словами Кабрала, Папа Діак запропонував йому, що може забезпечити 9 голосів, але йому потрібно ще 500 тисяч доларів. Кабрал погодилася на операцію.

Президент НОК України Сергій Бубка повністю відкинув усі звинувачення, написавши в твіттері: «Я повністю відкидаю всі фальшиві заяви колишнього губернатора штату Ріо, який в даний час відбуває тривалий термін за корупцію. Містер Діак ніколи не звертався до мене з приводу мого голосу на виборах міста-господаря Олімпійських ігор-2016. Мої адвокати звернуться до містера Діака, щоб він дав пояснення твердженням містера Кабрала, який в своїх свідченнях помилково стверджує, що містер Діак міг отримати мій голос. Я доручаю своїм адвокатам скористатися всіма правовими засобами, які вони мають в своєму розпорядженні, щоб захистити мої права».
 


Джерело Twitter
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012
Бокс | 27 березня 2024, 15:54 1
Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012

Олександр добре пам'ятає той бій

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
iskender
Ну, после Надра-банка и дружбы с рыгоаналами выглядит вполне правдоподобно. Великий спортсмен ещё не значит хороший человек.
Senator
2 ляма на девятерых топ-чиновников МОК....что-то маловато...
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Тимченко
У нас все барыги...
Владимир Копяк
Все тайное всегда когда-то становится явным... Да народ и так знает, что ни один член Исполкома МОК никогда за красивые глаза не подымет руку при голосовании следующей столицы Игр. Иногда это просачивается в прессу, иногда умирает вместе с фигурантами этих голосований. Сор из избы, как правило не выносится. Кто выносит - изгоняется вообще из спорта с волчим билетом.Так что лучше держать язык за зубами. Почему в случае с Бразилией такие маленькие суммы взяток? Да очень просто, страна очень бедная, им эта Олимпиада до сих пор боком выходит... Вот на Сочи все заработали очень приличные деньги! Путин глушил деньгами чтобы наверняка. А найти деньги сейчас очень просто, американцы если захотят, в один день все счета найдут, до последнего цента. Сложнее, если деньги передавались наличкой, почти невозможно будет доказать, может потому С.Бубка такой и смелый...
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Чогось не віриться совку.
Sergio
Во бразильские обезьяны врут то.... Они же не в курсе что наши деятели такие деньги тратят за месяц на девок и отдых на островах... У Сережы земельный участок под Киевом поболее потянет
DIiMax2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Руденко
Бубка злидня, гроші вкрав а з потрібними людьми не поділивсь. От і тягнуть за собою обдурені подільники Сурожку. А тут як завжди, аби загавкать тему почали згадувати про все на світі, лиш би злидню Бубку не згадувати поганим словом))))
Денис Беспрозванный
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Руденко
Ну таки да. Голова олімпійського комітету звинувачується в корупції. В зарубіжних смі ця новина в топі скрізь, а у нас ..а у нас це будденність. Дзвінок зверху й все пішло прахом
Kherson384
Не поділився.....!
Aleksandr Plutakhin
це "новина" тільки для багатьох в Україні. Його "несамовита" праця на благо розвитку спорта в Україні і світі - це тільки прикриття. А зехєри з Надра банком і його невнятні пояснювання що "це не я, мене підставили, використали моє ім"я@" ? Другани-регіонали захістили, "відмазали". А тут, якщо буде воля європейців, то загремить по самі вуха.
Антон Корзун
Бубка так само як і Кличко прикривається своїми заслугами у спорті щоб красти гроші в різних схемах, так що я не здивований.