Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 02 лютого 2021, 14:58
2379
5

Мотор заявляється в SEHA-League

Семиразовий чемпіон України виклав свою позицію щодо дебюту в міжнародному проекті

| Оновлено 02 лютого 2021, 14:58
2379
5
Мотор заявляється в SEHA-League
ГК Мотор
Гандбольний клуб «Мотор» опублікував відкритий лист, в якому виклав свою позицію щодо свого дебюту в міжнародному проекті SEHA-League.
 
- З наступного сезону запорізький «Мотор» збирається дебютувати в SEHA-League - турнірі, в якому беруть участь чемпіони Словаччини, Хорватії, Угорщини, Румунії, Білорусі, Сербії, Північної Македонії, Боснії і Герцеговини. Переможцем турніру в минулому сезоні став «Вардар» (Північна Македонія), який паралельно переміг і в розіграші Ліги чемпіонів. Прийнявши пропозицію брати участь в майбутньому сезоні в SEHA-League «Мотор» зіткнувся з нерозумінням цього кроку з боку Федерації гандболу України. ФГУ бентежить факт, що одним із спонсорів SEHA-League є Газпром.
 
Однак, дотримуючись цієї логіки, донецький «Шахтар» повинен відмовитися від участі в груповому турнірі футбольної Ліги чемпіонів, адже Газпром є також одним із спонсорів Ліги чемпіонів УЄФА. 
 
На жаль, керівники ФГУ не розуміють, що участь в такому конкурентному турнірі як SEHA-League принесе користь і відкриє нові можливості для гандбольного клубу «Мотор» і мінімум 7 наших гравців - членів національної збірної України, а також для ФГУ в цілому, - зазначає у відкритому листі керівник клубу Олімпій Покатов. - Керівництво ФГУ, можливо, не в курсі, що «Мотор» через відсутність належного рівня конкуренції у внутрішньому чемпіонаті, з метою пошуку якісних спаринг-партнерів змушений щорічно в січні виїжджати до Німеччини, Польщі, Словенії, Білорусі.
 
У відкритому листі Олімпій Покатов підкреслює, що Міністерство молоді та спорту України від 4 червня 2019 року проінформувало керівництво ФГУ про певні обмеження, але вони абсолютно не стосуються клубних питань і тим більше SEHA-League. Ніякої заборони на виступ клубних українських команд в змаганнях на території європейських країн не існує.
 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Галичанка зазнала 14-ї поспіль поразки в чемпіонаті Польщі
Інші види | 22 квітня 2024, 21:40 0
Галичанка зазнала 14-ї поспіль поразки в чемпіонаті Польщі

У львівської команди вперше за довгий час з'явилася Діана Дмитришин

Стала відома реакція Анчелотті на гольову помилку Луніна у матчі з Барсою
Футбол | 23 квітня 2024, 07:51 6
Стала відома реакція Анчелотті на гольову помилку Луніна у матчі з Барсою

Карло стурбований грою українського воротаря

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy Chak
Україна від якої парашинської компанії отримує газ??? Угода про транзит і поставки газу укладені урядом держави з ким??? Вчи матчасть, нєуч!!!