Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 липня 2019, 13:11
14471
4

8 фактів про майбутнього суперника Ломаченка, які потрібно знати

Британець Люк Кемпбелл не буде простим суперником для українця

| Оновлено 02 липня 2019, 13:11
14471
4
8 фактів про майбутнього суперника Ломаченка, які потрібно знати
twitter.com/WBCBoxing

Люк Кемпбелл – британський боксер-професіонал і номер один рейтингу WBC, за який він 31 серпня боксуватиме з українцем Василем Ломаченком. Українського чемпіона за версіями WBA і WBO, до речі, в рейтингу Всесвітньої боксерської ради немає, але йому пішли назустріч, дозволивши відразу провести поєдинок за титул.

Майки Гарсія – один з найбажаніших суперників в кар'єрі Василя залишив пояс WBC і з самого початку планувалося, що спочатку Люк спробує завоювати цей трофей, а вже потім, можливо, буде об'єднувати його з поясами Ломаченка. Серед потенційних суперників називали росіянина Заура Абдулаєва (номер два рейтинги) і Девіна Хейні (номер три рейтингу). Хейні і зовсім підписав контракт з DAZN і мав всі шанси на цей бій, але, мабуть Едді Хірн і Боб Арум зуміли домовитися між собою і з Радою, щоб не затягувати цей процес.

Отже, факти про майбутнього суперника Ломаченка.

1. Кемпбелл перейшов у професіонали в той же рік, що і Лома, але на кілька місяців раніше. На даний момент у нього двадцять перемог, дві поразки і шістнадцять перемог достроково.

2. Ломаченко багато що об'єднує з його майбутнім суперником. Вони обидва ставали олімпійськими чемпіонами в 2012-му році – Вася в вазі до 60 кг, а Люк – до 56 кг, а також билися з однією і тою ж людиною в професіоналах. Українець переміг Хорхе Лінареса, побувавши в нокдауні, британець також побував в нокдауні, але програв за очками.

3. На відміну від Ломи, який ставав чемпіоном світу вже в трьох вагових категоріях, Кемпбелл не такий успішний. Люк володів поясом WBC International, а свій головний шанс в бою з Лінаресом не використав.

4. Якщо говорити про габарити, то суперник знову більше Василя. Він вище на п'ять сантиметрів і має розмах рук більше на цілих чотирнадцять сантиметрів. Люк – великий легковаговик, Василь – невеликий легковаговик. Як мінімум через це не повинно бути просто. А якщо згадати, що британець – олімпійський чемпіон, проблеми додаються.

5. З ударом у Люка також все в порядку. 73% своїх поєдинків він завершив достроково. Василь завершив 71% достроково, але програвав менше: у Ломи одна поразка, а у його суперника – дві. Крім Лінареса, Кемпбелл програв Івану Менді. Француз особливими талантами не відзначався ніколи, за габаритами менше англійця, але переміг того також за очками.

6. За межі Великобританії Люк виїжджав два рази і обидва – в США. Один раз він переміг Стіва Трамбле, вдруге програв тому самому Хорхе. Але оскільки бій пройде в Лондоні, Кемпбеллу і Едді Хірну це лише на руку.

7. Кажуть, це потенційний мегафайт? Безумовно, так. Якщо ви пам'ятаєте, які проблеми Педраса створив Василеві в їх бою, то хочеться сказати, що габарити Люка майже ідентичні габаритам Хосе. При цьому, він – олімпійський чемпіон, дуже навчений, класний боєць. З іншого боку, судячи з поєдинку з Кроллою, Василь набрав фізично і не втратив у швидкості, тому так складно може і не бути. Поки це все лише ворожіння на кавовій гущі.

8. Кемпбелл налаштований рішуче, заявляючи, що цей бій – ще один день в офісі і він буде битися з людиною, а не Зевсом. Хірн впевнений в своєму підопічному, що небезпечно, враховуючи суддівство в Великобританії. З іншого боку, в кар'єрі Василя кожен наступний суперник так впевнений в собі. Результат ми бачимо кожен раз.

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 148
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
cooperpavel
Бій буде цікавий! Два олімпійських чемпіона!!! Будемо вболювати за Васю!
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил