Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 липня 2019, 19:08
7960
4

Олександр АЛІЄВ: «Сподіваюся, молоді гравці не допустять моїх помилок»

Екс-півзахисник «Динамо» розповів про конфліктні історіях в київському клубі

| Оновлено 01 липня 2019, 19:08
7960
4
Олександр АЛІЄВ: «Сподіваюся, молоді гравці не допустять моїх помилок»
Facebook. Олександр Алієв
Екс-півзахисник «Динамо» Олександр Алієв згадав час, проведений в київському клубі:
 
«Умови в академії «Динамо» були чудові, майже ідеальні. Ще й 156 гривень отримували кожного місяця. Звичайно, на них не розгуляєшся – іноді купували тістечка, морозиво, сік. В рідкісний вихідний, який давав Яковенко, вибиралися в «Макдоналдс» і там витрачали ці гроші. Багато людей порушували режим, не тільки ж ми з Мілевським. Мені здається, основна увага була до нас, тому що ми показували більш сучасний футбол, ніж інші. Тоді я не розумів, що у футболіста є всього 10–15 років, щоб вичавити максимум з себе у всіх сенсах. З'явилися перші гроші і далеко вперед не заглядав. Сподіваюся, молоді гравці не допустять моїх помилок. Нехай на них вчаться.
 
Тренер «Динамо» Михайличенко покарав нас з Артемом тижневою відправкою в армійську частину. Веди ми себе добре, можливо, і не довелося бігати в чоботях. Муштра була по повній, але тривала лише два дні. Після цього домовилися з сержантами, щоб сильно нас не гнали – замість цього привезли в частину м'ячі та футболки. Ішли на ніч, грали на більярді або співали в караоке. Вимога була одна – о шостій ранку потрібно опинитися в казармі.
 
Стеження в «Динамо» велося постійно, але ми придумували різні способи його позбутися. Я розумію, що Суркіс – господар клубу, він платить гроші, але футболісти ж – не роботи, у них повинна бути особисте життя. Тим більше, ми ж не кожен день гуляли – це неможливо при жорсткому режимі тренувань. Існувало правило – повернутися додому до півночі. Я провокував цих детективів і приїжджав о 23:55. Якщо хоч на хвилину запізнювався, то на наступний день Ігор Михайлович говорив: «З тебе полтішок». 50 тисяч доларів. У «Локомотиві» такого і близько не було, хоча в Москві набагато більше спокус. Блохін говорив, що заслав Мілевського в дубль за прихід на тренування п'яним? Це не правда. Такого ні я, ні Артем ніколи собі не дозволяли.
 
Конфлікт з журналісткою телеканалу ICTV? Ні, не каюсь. Я вважаю, що жінка, тим більше стороння, не має права робити мені зауваження. Думаю, вона пізніше зрозуміла, що була не права. Хачеріді, до речі, теж зрозумів суть мого висловлювання (коли назвав його дятлом після видалення) і не образився. Він дуже імпульсивний і не може перебудуватися. Що пробачили б йому в «Волині», в «Динамо» не пройде. Суркіс після одного з злетів назвав мене гадьонишем? Ні, я не образився. Це його думка. У мене є тато і мама, які можуть мені щось сказати. На інші репліки і зауваження не звертаю уваги. Найбільший штраф? Мене і Мілевського Суркіс оштрафував на 100 тисяч доларів за слабку гру в фіналі Кубка України, але я не буду згадувати подробиці. В результаті Михалич відійшов через кілька днів і простив.
 
Юрій Палич – дуже товариська людина, яка розуміє психотип гравця. Він ніколи не закривався, з ним можна поговорити, пожартувати – цим він подобався футболістам. Навіть якщо гравець не виступав в основному складі, Палич знаходив слова і мотивував. Сьомін говорив, що Алієв – найкращий виконавець стандартів в світі? Ну, в світі – це перебір, звичайно. Просто він так похвалив гравця, який виступав в його команді. Правильний удар мені ще в дитинстві поставив батько – в подальшому я тільки розвивав силу ніг і точність».
 
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 30 червня 2024, 09:01 20
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Дощ, скасовані голи та перемога Бундестіму. Німеччина вийшла до 1/4 фіналу
Футбол | 30 червня 2024, 00:19 13
Дощ, скасовані голи та перемога Бундестіму. Німеччина вийшла до 1/4 фіналу

Збірна Данії залишає Євро-2024

Євро-2024 виграє збірна…
Футбол | 29.06.2024, 15:40
Євро-2024 виграє збірна…
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JulikoB
Сашко ни одной книги не прочитал, но одну написать все-таки следует: "Как с помощью спиртного ухайдохать великолепную карьеру футболиста и личную жизнь"
PUTINHUILO
И красноречивое фото : в глазах четко читается полное отсутствие мозгов и пофигизм
PUTINHUILO
Заезженная пластинка от Гаденыша
Константин Бельбек
больше не очем писать?