Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 01 липня 2019, 15:21
2747
0

ПРОТАСОВ: «Головне – те, що хлопці Петракова зробили для країни»

Перший віце-президент УАФ відзначив серйозне досягнення збірної U-20

| Оновлено 01 липня 2019, 15:21
2747
0
ПРОТАСОВ: «Головне – те, що хлопці Петракова зробили для країни»
УАФ. Олег Протасов
Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов проаналізував успіх збірної команди України U-20, що стала чемпіоном світу 2019 року:
 
«Нам ніщо не може перешкодити визнати і прийняти успіхи збірних. Зрозуміло, що багато ще належить зробити, але, якщо говорити про команду Олександра Петракова, стати в такому віці чемпіонами світу – це серйозне досягнення. Клубам є над чим працювати, але тепер флагманами можуть стати збірні, а клуби будуть за ними тягнутися. При цьому називати наші клуби слабкими я б не став. Є певні проблеми, але, тим не менш, молодь підростає. І це радує. Як і турнірне становище першої збірної разом з грою, яку вона показує.
 
Причина успіху збірної U-20? По-перше, дуже організовано відпрацював тренерський штаб на чолі з Олександром Петраковим. Сформувався хороший колектив з хорошим підбором гравців, все склалося. Мені в Польщі було дуже приємно чути від відомих футбольних людей, що команда досягла дуже серйозного історичного успіху, яким можна пишатися. Кожен з нас намагався допомогти цій команді чим може, намагався внести свою лепту. Хлопці в інтерв'ю говорять, мовляв, ми ще не усвідомили, що зробили. Я їх розумію. Це дійсно найяскравіша сторінка в історії українського футболу. А з урахуванням того, що матчі показував Перший національний телеканал, тріумф побачила вся країна. Так, і цієї збірної, і нам, керівникам у своїй роботі є що коректувати, але не треба соромитися того, що вже зроблено.
 
Ми прекрасно співпрацюємо з Олександром Васильовичем і відмінно один одного розуміємо. Він багато чого добився в юнацькому футболі, довго йшов до цієї перемоги. З роботою в дорослому футболі при необхідності, я думаю, він би впорався. Як будувати кар'єру – вирішувати тільки Петракову, але я б на його місці продовжував працювати там, де він знаходиться зараз. Як юнакам реалізувати себе в дорослому футболі? Ці складності завжди будуть, адже дорослий футбол – це інше життя, там треба буде витримувати конкуренцію, боротися за місце в складі. Рекомендації? Тільки терпіння, бути настирливим, продовжувати працювати, залишатися самим собою і рухатися своїм шляхом. Наприклад, Булеца і Супряга пішли в «Дніпро-1». На сьогоднішній день для гравців це – хороший варіант, адже там вони, найімовірніше, будуть грати, а не сидіти і гріти лавку. Так і іншим гравцям важливо знайти команду, де вони будуть мати постійну практику.
 
Допомогти витримати випробування ранньої славою, особливо після перемоги на чемпіонаті світу, можуть тільки мізки. Щоб, як кажуть, дах не знесло, потрібно усвідомлювати, що це тільки початок. Важливо розуміти, що копітка і наполеглива праця дозволить в перспективі досягти ще більшого. Головне – не піддатися ілюзії, що ти зірка і вже досяг у футболі чогось грандіозного. Для країни це велике досягнення, для окремо взятих гравців – лише успішний старт кар'єри.
 
Ситуація з преміальними? Все просто. Президент УАФ Андрій Павелко пообіцяв, що хлопці отримають винагороду. Точну дату я поки не можу назвати. Але хлопці і тренери обов'язково будуть заохочені. Але я б не зводив все тільки до розмов про матеріальну винагороду. Найголовніше – це те, що хлопці Петракова зробили для України».
 
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі
Футбол | 24 квітня 2024, 00:35 2
У кого 9.8? Стали відомі оцінки Зінченка і Мудрика за матч Арсенал – Челсі

«Каноніри» перемогли з рахунком 5:0

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.