Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
| Оновлено 30 червня 2019, 14:18
24380
0

Дарина БІЛОДІД: «Після Європейських ігор - курс на ЧС в Токіо»

Чемпіонка Європейських ігор – про перемогу в Мінську і подальших стартах

| Оновлено 30 червня 2019, 14:18
24380
0
Дарина БІЛОДІД: «Після Європейських ігор - курс на ЧС в Токіо»
НОК України. Дарина Білодід

18-річна переможниця Європейських ігор і чемпіонату Європи з дзюдо (два турніри проводилися за формулою «два в одному») Дарина Білодід розповіла про перемогу в Мінську, а також про те, чому засмутилася після жеребкування. Разом з Дариною на питання кореспондента Sport.ua відповідала і її мама-тренер – Світлана Кузнєцова.

– Вітаємо з перемогою на Європейських іграх. Наскільки важко далася ця медаль?
Дарина Білодід: – Спасибі. Безумовно, в фіналі я налаштовувалася тільки на перемогу, була сконцентрована і думала тільки про те, як завоювати золоту медаль. Що робила після перемоги? Після фіналу я приїхала на базу, пару годин я не могла заснути, бо адреналін зашкалював. Ще читала всі повідомлення, поздоровлення.

Світлана Кузнєцова: – Не можу сказати, що була залізно впевнена в перемозі дочки, тому що Даша взимку у нас хворіла, потім довгий час відновлювалася. На щастя, до старту в Мінську вона підійшла в хорошій формі.

– Знаю, що на чемпіонаті світу-2018, коли ви побачили жеребкування, то навіть сльози були. У Мінську так само відреагували на «сітку» змагань?
Д. Б.:
– Зараз було те ж саме, я знову засмутилася. Тому що вона була знову не з легких – перша зустріч припала на угорку, призерку Олімпійських ігор, мені з нею не дуже зручно боротися. Звичайно, я знову запанікувала, але, слава Богу, все завершилося благополучно.

С. К.: – До речі, зараз приводів для хвилювання було більше, ніж восени 2018 го. Перед чемпіонатом світу Даша підходила до змагань після серії перемог, впевнена в своїх силах. У цьому ж сезоні крім хвороби на її психологічний стан вплинув програш на Гран-прі в Тбілісі, і, природно, частина впевненості пропала, тому і дочка налаштовувалася по-іншому, і ми теж підводили до старту в Мінську з іншими установками: переконували в тому , що незважаючи на поразку вона продовжує бути найсильнішою, але цей свій статус треба відстоювати з подвоєною енергією.

Як Білодід перемогла росіянку і виграла золото

– Розкажіть про ваші враження від результату. Як відреагували батьки?
Д. Б.: – Я дуже задоволена, що у мене вийшло домогтися такого результату на такому представницькому форумі. Батьки сказали все ті ж теплі слова, похвалили мене і привітали з перемогою (батько Дарини Геннадій Білодід – старший тренер жіночої збірної – Прим. Авт.). Самі Європейські ігри залишили хороші спогади, атмосфера була дуже незвичайною. Вперше була в Мінську, і організація мені дуже сподобалася. Дійсно, була здивована, все пройшло на вищому рівні, ніяких нарікань. Головна відмінність тільки в тому, що тут всі види спорту разом зібрані, всі живуть разом. А на інших змаганнях ми знаходимося тільки в середовищі дзюдо. Насправді хотілося ще залишитися повболівати. Але часу немає, тому що дуже скоро такі змагання і потрібно готуватися до них. У серпні у нас буде проходити чемпіонат світу в Токіо як раз за рік до Олімпійських ігор. Думаю, це буде хороша репетиція поборотися в столиці Японії перед олімпійським стартом. Не знаю подивимося. Я вперше буду боротися в Японії, на батьківщині дзюдо. Мені самій цікаво, як я себе буду почувати.

С. К.: – Треба весь час бути напоготові. Всі суперники готуються під Дашу, вивчають її техніку, її захоплення. Але ми теж не стоїмо на місці, дивимося за всіма спортсменами на рандори – спільних тренувальних зборів, втім, суперники теж не залишають нас без уваги. Хоча зазначу, що кожен дзюдоїст всіх своїх таємниць не розкриває і якийсь власний секрет береже для змагань, ніхто на зборі повністю розкриватися не стане.

– Якими будуть перші кроки в підготовці до чемпіонату світу?
Д. Б.: – Через кілька днів у нас починається збір на базі «Заросляк» в Карпатах. Це буде перший етап підготовки до чемпіонату світу.

Олексій ГОНЧАРУК, спеціально для Sport.ua

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 22
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.