Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 липня 2021, 01:04
5391
1

Україна – Велика Британія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Нашій збірній необхідна лише перемога для продовження боротьби на Євробаскеті

| Оновлено 04 липня 2021, 01:04
5391
1
Україна – Велика Британія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
fiba.basketball

Поєдинок Україна – Велика Британія відбудеться в неділю, 30 червня, в Ризі. Початок зустрічі о 13.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport.   

Після двох проведених поєдинків на континентальній першості збірна України поки зовсім не радує своїх шанувальників. І якщо в стартовому поєдинку проти збірної Іспанії ще можна було зробити знижку на дуже високий рівень суперника, то за поєдинок проти Латвії наша команда заробила велике незадовільно.

Причому і букмекери, і багато вболівальників нашої збірної, і, зізнатися, автор цих рядків, бачили українських баскетболісток фаворитками поєдинку проти господарок турніру. Але провальна гра в обороні, дуже велика кількість втрат і невисокий відсоток реалізації кидків з гри (38,8%) призвели до того, що Україна зазнала другої поразки поспіль і тепер балансує на межі припинення боротьби вже після групового турніру.

Третій і на даний момент вирішальний поєдинок наша команда проведе проти збірної Великобританії, яка поки на цьому чемпіонаті приємно дивує своєю грою і результатами. Після виграного стартового поєдинку проти Латвії (74:60), в матчі з іспанками представниці Туманного Альбіону довели, що не така вже й сенсаційна була їхня перемога в першому турі Євробаскету.

Діючі чемпіонки Європи і одні з головних претенденток на перемогу в турнірі відверто намучилися з британською збірною, здобувши перемогу з різницею всього лише в вісім очок (67:59). Причому по ходу матчу найбільша перевага іспанок над збірною Великобританії становила не найбільші одинадцять очок.

У збірної Великобританії тон задає дует у складі форвардів Джоани Лідем і Темі Фабенгеле, які, до речі, є одноклубницями і в минулому сезоні стали переможницями дуже потужного польського чемпіонату в складі «Полковіце». На нинішньому Євробаскеті вони ділять перше і друге місця у своїй команді по загальній результативності (у обох - в середньому 16,5 очка за гру). За підбираннями попереду Фабенгеле - 7,5 в середньому за матч (друге місце у Лідем - 4,5 в середньому за поєдинок), а ось за результативними передачами лідер Джоанна Лідем ( передачі в середньому за гру).

Також гідна згадки атакуючий захисник бельгійського «Касторс Брейн» Карлі Самюельсон, яка за підсумками двох поєдинків набирала в середньому 12 очок за гру. Але далі у збірної Великобританії відбувається великий розрив. Майже всі інші баскетболістки представляють місцевий чемпіонат, і рівень їх майстерності не є дуже високим. У збірній вони виконують, в основному, допоміжні функції і розвантажують своїх лідерів від чорнової роботи.

Дуже важливим моментом майбутнього поєдинку є те, що українкам крім обов'язкової перемоги над Великобританією ще потрібно думати про те, щоб зробити це з якомога більшою різницею в рахунку. Звичайно, в разі перемоги Латвії над Іспанією нас виведе в наступний раунд перемога з будь-яким рахунком, але більш імовірним варіантом є програш латишек і «закрутка» між трьома збірними - Україною, Латвією і Великобританією. На даний момент у Великобританії різниця м'ячів в «закрутці» між трьома перерахованими вище колективами + 14, у Латвії - 6 і вона цю різницю вже не змінить. У нашої команди поки - 8, значить, для виходу з групи нам необхідно перемагати британок з різницею в три бали. Здавалося б, дрібниця, але і вона може мати вирішальне значення.

Перед початком Євробаскету збірна Великобританії мала найменші букмекерські котирування на перемогу в турнірі (в середньому - 151 до 1). Однак перед окремо взятим матчем з Україною, вже британки є його фаворитками у букмекерів (в середньому, 1,65 проти 2,30).

І все-таки віриться, що наша збірна зможе зібратися на вирішальний поєдинок. Адже, про які високі результати і поїздку в Токіо може йти мова, якщо не обігравати британок в «do or die game». Нехай це буде зробити набагато складніше, ніж передбачалося до старту турніру. А от у випадку поразки буде черговий провалений великий турнір. Уже другий поспіль для нинішнього покоління українських баскетболісток.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Іспанія

2

2

0

162:136

+26

4

2.Велика Британія

2

1

1

133:127

+6

3

3.Латвія

2

1

1

142:148

-6

3

4.Україна

2

0

1

151:177

-26

2

Євробаскет-2019. Група А.

30 червня

Україна – Велика Британія 13:00 за київським часом

Латвія - Іспанія

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маямі шокував Бостон у матчі плей-оф НБА, перемога Оклахоми
Баскетбол | 25 квітня 2024, 08:47 0
Маямі шокував Бостон у матчі плей-оф НБА, перемога Оклахоми

Бостон без Михайлюка програв на своєму паркеті

Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка
Футбол | 25 квітня 2024, 03:55 2
Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка

Шон Дайч та «Евертон» обіграли підопічних Юргена Клоппа 2:0 в АПЛ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitaha33
Без шансів, командної гри 0. Верніть Холопова, з ним команда грала в комбінаційний баскетбол практично з цим складом і була менш залежна від Ягупувої. А тепер вся гра це віддати пас Ягуповій і вона нехай щось придумає...