Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
|
1300
0

ЗАВАЦЬКА: «Один брейкпоінт з дев'яти - слабенько для перемоги»

Українська тенісистка - про поразку в першому колі кваліфікації Вімблдону

ЗАВАЦЬКА: «Один брейкпоінт з дев'яти - слабенько для перемоги»
БТУ. Катаріна Завацька
Українська тенісистка Катаріна Завацька поділилася емоціями після поразки на старті кваліфікації Вімблдону.
 
- Перед Wimbledon я провела якісну роботу, і до турніру підійшла в ще кращій формі, ніж до Roland Garros. Настрій в день матчу - в бойовому порядку.
 
Напередодні зустрічі з Хон вночі і вранці лив дощ, тому під час матчу м'яч прослизав по траві, до чого я звикала пару геймів. Суперниця здорово подає, але однією з основних причин поразки я бачу слабку реалізацію брейкпоинтов. Причому я діяла зовсім не так, як при рахунку, наприклад 15/15. У мене було дев'ять брейкпоінтів, але я скористалася тільки одним.
 
Крім того, не втримала власну подачу на початку першого і другого сету, що давало їй перевагу. На жаль, я не зіграла так, як це виходить на тренуваннях. І це нормально. Все ж під час матчу більше переживаєш. Втім, бачу, до чого прагнути - треба бути на корті більш розслабленою.
 
- Як ви сприйняли поразку?
- Всі поразки я сприймаю важко і мені складно вийти з того стану, в який я себе ввожу. Треба намагатися легше сприймати програші, спокійніше на них дивитися. Через день-два я вже можу побачити в програші щось позитивне для себе.
 
... Звичайно, засмутилася, тому що не показала той теніс, який в змозі показати. Зіграла нормально. Місцями навіть здорово, але цього було недостатньо. Хон - міцний суперник, і у неї є слабкі місця, але у мене не вийшло в повній мірі їх торкнутися.
 
- Фінал кваліфікації Roland Garros залишив слід куди глибше?
- Порівнюючи фінал кваліфікації в Парижі, тоді, безумовно, було ще прикріше. Пам'ятаю, після матчу сильно розпереживалася, але в цілому турнір вийшов успішним. Зараз же залишилося відчуття, ніби скористалася лише половиною своєї звичайної сили. При цьому, розуміючи, що вмію і можу показувати максимум.
 
- Які в цілому були очікування від дебютного Wimbledon?
- Ніяких серйозних очікувань, як таких. Звичайно, хотілося пройти квал. Особисто для мене, кваліфікація - це окремий турнір. Тому, пройди я в основу, там уже цілі могли б підкоригуватися.
 
В цілому я залишилася задоволена підготовкою до трави, оскільки поміняла свою гру: била нижче над сіткою, плоско, щоб м'яч прослизав, розслабляла кисть при глибоких ударах і прийомах. І багато мені вдавалося. Шкода, що навіть виклавшись повністю, ніхто тобі не дасть гарантії, що результат буде таким, яким хочеш.
 
- Які найближчі турніри позначені в графіку напередодні заключної зупинки на «Великому шоломі» - US Open-2019?
- Дуже ймовірно вже в понеділок виступлю на ITF- «грунтовику» в італійській Бієллі, як би не було складно перебудовуватися на 25k після Wimbledon. Далі - або 100k у Франції, або 125k в Швеції [Бастад]; WTA International в Швейцарії [Лозанна] і такий же WTA International в італійському Палермо або Юрмалі (Латвія). Тобто за планом - провести чотири турніри на землі.
 
Звичайно, непогано було б найближчим часом виграти турнір WTA, але головне завдання перед собою - залишатися на позитиві, продовжувати свій шлях і наполегливо тренуватися. Рано чи пізно це дасть свої плоди. Варто тільки зберегти правильний настрій, показати стабільність під час тренувального процесу, як результат не змусить себе чекати у вигляді переможних матчів.
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 34
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.