Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Плавання
| Оновлено 26 червня 2019, 08:24
4999
0

Ліга Плавання — новий проект національного масштабу

Представники найбільших в Україні аматорських клубів зі спортивного плавання створили новий проект

| Оновлено 26 червня 2019, 08:24
4999
0
Ліга Плавання — новий проект національного масштабу
Представники найбільших в Україні аматорських клубів із спортивного плавання презентували  унікальний проект національного масштабу Лігу Плавання — серію  змагань з плавання, що об‘єднає найкращі запливи на відкритій воді в Україні.
 
Як повідомила на прес-конференції Власта Шовковська, співзасновник етапу чемпіонату світу із плавання на відкритій воді Oceanman Odessa, представники спортивної спільноти вирішили об’єднати свої зусилля та започаткувати проект із плавання, аналогів якого в країні до цього часу ще не було. 
 
«Всі запливи відбуватимуться в мальовничих куточках України і мають на меті не лише популяризацію плавання, як масового виду спорту, а й покращення внутрішнього туризму та популяризацію бренду «Україна» в світі. Так, до прикладу в минулому році у змаганнях Oceanman Odessa взяли участь майже тисяча спортсменів з понад 12 країн світу», — зазначила в своєму виступі Власта Шовковська.
Ліга плавання не має аналогів в Україні і створюється на громадських засадах. Змагатися спортсмени будуть за рейтингові бали, які нараховуватимуться за кожен старт Серії. За підсумками стартів будуть визначені найкращі спортсмени України, які матимуть змогу презентувати нашу країну на схожих міжнародних стартах.
 
В свою чергу Дмитро Полупан, співорганізатор Dnipro International Swim Marathon  наголосив: «Я вважаю, що одне з головних завдань Ліги – сформувати платформу для ефективної взаємодії між спортсменами, клубами та організаторами змагань, започаткувавши таким чином конкуренту атмосферу в спортивному середовищу плавців. Організатори приділятимуть значну увагу побудові рейтингової системи, підрахунку балів, підведенню підсумків та реєстрації учасників. Вся ця система буде інтегрована в створену United Athletes платформу для організаторів запливів legendaryswim.com».
 
Цього року серія стартів Ліги скрадатиметься з чотирьох стартів Dnipro International Swim Marathon, AQUAMAN 3.8, Dnipro Swim Race та Oceanman Odessa.
 
Співорганізатор Dnipro Swim Race Марина Філатова зазначила: «Наше місто вже давно чекає на великі и добре організовані змагання на відкритій воді. Дніпро розташований на берегах мальовничої річки, і має все для проведення великих стартів. Місто вже не раз приймало різноманітні змагання як регіонального так і міжнародного рівня, тому запрошуємо всіх бажаючих долучитись до етапу змагань Ліги Dnipro Swim race, які організовує компанія «Старт Дніпро».
 
Тренер та засновник Pasya Team Сергій Пасічник у свою чергу повідомив, що їх команда вже третій рік бере участь в змаганнях на відкритій воді, більшість із яких проходила за межами країни. «Ми переконані що маємо всі передумови для започаткування в країні серії стартів, які в перспективі мають стати не нижче рівнем, відомого на весь світ заливу через Босфор. Наші тренери розуміють специфіку таких змагань і мають потенціал для їх організації на українських водоймах. Ми маємо річки та озера, на яких можна організовувати складні та яскраві змагання міжнародного рівня», — додав він.
 
Український спорт, зокрема аматорський має розвиватись беручи за взірець, кращі світові стандарти, додав Андрій Яструбов, співорганізатор змагань AQUAMAN 3,8. Наше завдання залучити всіх небайдужих – спортсменів та тренерів, які мають досвід та бажання до організації змагань дійсно світового рівня.  
 
За словами організаторів, вони очікують, що в кожному з етапів будуть брати участь декілька сотень плавців і це будуть спортсмени не тільки з України. 
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.