Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 27 червня 2019, 11:43
19914
10

Повернення Неймара в Барсу вигідне всім. Чекати залишилося недовго

Sport.ua - про найбільш очікуваний трансфер літа-2019

| Оновлено 27 червня 2019, 11:43
19914
10
Повернення Неймара в Барсу вигідне всім. Чекати залишилося недовго
Твіттер ФК ПСЖ. Неймар

Колись непереможному Наполеону приписують слова, мовляв, дурні вчаться на своїх помилках, а розумні - на помилках інших. Звучить красиво, але на практиці це недосяжно. На жаль, всі люди помиляються, і нічого з цим не поробиш. У французького імператора був час про це подумати в довічному засланні на острові святої Єлени.

Неймару ж можливість усвідомити свої фейли люб'язно надають суперники, котрі із завидною регулярністю відправляють його в лазарет.

Майже все, що накоїв бразилець за останні два сезони, нікому не пішло на користь. Програла «Барселона», яка вже регулярно не доходить до фіналу Ліги чемпіонів. Не виграв і «ПСЖ», який виклав 222 млн євро і щороку платить ще по 36 млн зарплати травматичному вінгеру, який однак ніяк не наблизив парижан до перемоги в ЛЧ.

Але більше за інших втратив сам Неймар. Два роки тому він здавався спадкоємцем Лео Мессі і кращим гравцем нового покоління. Сьогодні ж його ім'я набагато частіше згадується в зв'язку зі секс-скандалами, травмами і безглуздими симуляціями.

Що робити з усім цим? Народна мудрість відмовляє від входження двічі в одну річку, але, схоже, Неймар вибере саме цей варіант.

Логіка Неймара

Незважаючи на скандальний перехід в «ПСЖ», у Неймара залишилися добрі стосунки з Лео Мессі і Луїсом Суаресом. Аргентинець навіть недавно обмовився, що у них до сих пір є чат на трьох в WhatsApp.

Для Неймара це дуже важливо, адже у нього далеко не самий поступливий характер, і йому потрібні покровителі в команді, щоб успішно в неї влитися.

У «ПСЖ», де таких покровителів не виявилося, після його трансферу роздягальня миттєво поділилася на бразильців і «інших», що погубило мікроклімат, а пізніше і тренера Унаї Емері. Сам Неймар у ворожій обстановці виявився нездатним на розумні рішення і тільки провокував конфлікти - з Кавані, Дракслером і навіть Мбаппе.

Другий момент - трофеї. «Барселона» навіть без Неймара провела два сильних сезони поспіль. Так, Лігу чемпіонів виграти не вдалося. Але відчуття, що Мессі, Суарес, Бускетс, Ракітіч, ​​Піке і компанія на це здатні, ще зберігається. Напевно, саме тому Ернесто Вальверде отримав третій шанс від керівництва.

І в цьому плані «Барсу» не порівняти з «ПСЖ», у якого з кожним роком проблем все більше. У парижан немає толкового воротаря - що вже казати, якщо в минулому сезоні Альфонс Ареола програвав конкуренцію 41-річному Джіджі Буффону. У захисті явно здає фізично Тіаго Сілва, а міняти його немає ким - Пренель Кімпембе на рівному місці різко здав. Центра поля після відходу Блеза Матюїді, Тіаго Мотти і демаршу Адріена Рабьо просто немає.

Неймар може обходити скільки завгодно суперників, але такий «ПСЖ» ні він, ні хто-небудь інший не дотягне до фіналу Ліги чемпіонів. Після двох марних спроб бразилець це прекрасно розуміє.

А немає перемоги в ЛЧ - немає і Золотого м'яча. Кращі бразильці попереднього покоління - Роналдо і Роналдіньо - свої статуетки отримали. Неймар відчайдушно хоче встати в один ряд з ними і створити свою спадщину. Два роки тому він повірив, що в «ПСЖ» з його невичерпним бюджетом у нього буде більше шансів зробити це, ніж в «Барсі» під густою тінню Мессі. Але він жорстоко помилився і дозрів до того, щоб публічно це визнати.

Логіка «Барселони»

Якщо вірити пресі, «Барселона» хоче повернути Неймара, запропонувавши «ПСЖ» 100 млн євро і Філіпе Коутіньйо або Усмана Дембеле. І це в будь-якому випадку дуже хороша угода для каталонців.

За Коутіньо і Дембеле разом з бонусами було сплачено 260 млн євро, але по факту обидва на тлі Мессі і Суареса виглядають убого. Усмана підвела відсутність фундаментальної школи. Цілий рік у нього пішов на звикання до того, що в «Барселоні» не можна просто взяти м'яч і гнати з ним 50-60 метрів. Пізніше пішли проблеми з дисципліною і, як наслідок, травми. Відносно Коутіньо, то він виявився поганим вінгером і нікчемним центрхавом. Поставити ж його на рідну позицію плеймейкера в «Барсі» не могли, оскільки її там просто немає.

У світлі цього продати за адекватні гроші Дембеле і Коутіньо в поточне міжсезоння не вийде. Після провального сезону за них навряд чи дадуть і половину тієї суми, яку заплатила свого часу «Барса». У цій ситуації обмін з доплатою - чи не єдиний шанс каталонців скинути дорогий баласт, чия вартість падає з кожним днем ​​перебування на «Камп Ноу».

І це лише один з аргументів. Є й інші. Ви ж пам'ятаєте, як бездарно Дембеле запоров вбивчий момент на 94-й хвилині матчу з «Ліверпулем»? Зізнаємось, в той момент, коли Усман ткнув м'яч у воротаря, мимоволі подумалося: «А ось Неймар би вирішив».

Судячи з усього, в «Барселоні» подумали те ж саме, адже майже відразу після закінчення сезону в ЗМІ з'явилися чутки про бажання каталонців повернути вінгера з «ПСЖ». У «Барсі» нарешті зрозуміли, що Мессі самотужки не виграє ЛЧ. Аргентинець – геній, але і йому потрібні якісні помічники, а не бездарний сурогат. Відновлення тріо MSN - кращий подарунок, який боси «блаугранас» можуть зробити своєму лідерові.

При цьому на останні невдачі форварда в Парижі ні боси «Барселони», ні Мессі взагалі не звертають уваги, явно вважаючи їх наслідком відсутності мотивації і нічим більше.

Ну і третій нюанс. На домашню гру проти «Ліверпуля» «Барселона» випустила найбільш віковий склад в історії своїх виступів у ЛЧ. І це аж ніяк не випадковість. Мессі, Суарес, Піке, Ракітіч, ​​Бускетс, Відаль і Альба вже переступили 30-річний рубіж. А міняти їх досі ніким.

Неймар теж давно не юний - йому вже 27. Але з урахуванням наближення зміни поколінь на «Камп Ноу» навіть ця різниця може стати вирішальною. У «Барсі» розуміють, що перехідний період вже близько, і з Неймаром в складі клубу було б набагато простіше його пережити.

Логіка «ПСЖ»

Ще рік тому в Парижі навіть слухати не хотіли про продаж Неймара, але сьогодні ситуація змінилася.

Все почалося з того, що форвард став занадто часто отримувати дурні травми. Причому деколи він сам їх провокує, зайвий раз знущаючись над суперниками, після чого ті не витримують і б'ють його по ногах.

По ходу сезону у Франції навіть виникла дискусія, хто більше винен у травмах Неймара - грубі захисники чи він сам? Чимало відомих людей, як Біксант Лізаразю, Франк Лебеф, Крістоф Дюгаррі і Віллі Саньоль, виступили тоді проти бразильця і ​​його невиправданих фінтів. Фанати ж і зовсім були одностайні в своїй нелюбові до Неймара.

Ну а часті травми неминуче ведуть до зниження ефективності. У минулому сезоні Неймар зіграв всього 16 матчів із 38 в Лізі 1. Хоча в цих іграх він забив 15 голів і зробив 7 ассистів, чемпіонство «ПСЖ» принесла інша зірка.

 

Кіліан Мбаппе, може, не так красиво обходив суперників, зате забив аж 33 голи і повів команду за собою у вирішальні відрізки сезону, а по його закінченні ще й публічно зажадав від «ПСЖ» «більше повноважень». Легко здогадатися, чий статус не дає спокою Мбаппе. Неймар забиває вдвічі менше, а отримує вдвічі більше - де ж тут справедливість?

Платити двом своїм суперзіркам по 36 млн євро «ПСЖ» не може через фінансовий фейр-плей, а значить, одного з них треба продати, щоб не доводити ситуацію до точки кипіння. Вибір між ненависним фанатам бразильцем і улюбленцем усієї Франції виглядає гранично простим, і судячи зі слів Насера ​​Аль-Хелаїфі, що «ніхто не змушував Неймара переходити в «ПСЖ», він вже його зробив.

Але перш ніж продати зоряного нападника, шейхи обов'язково постараються виторгувати собі максимально комфортні умови. Як вже говорилося, у них зовсім не залишилося сильних півзахисників, та й напад пора оновити - Ді Марія і Кавані вже явно не ті, що були.

У світлі цього, епопея імені Неймара обов'язково затягнеться на тижні або навіть місяці. Будуть ще і переговори, і гучні заяви, і купа липових інсайдів - куди ж без цього.

Проте, в кінцевому підсумку угода обов'язково буде укладена - тут ніякої інтриги не залишилося вже сьогодні. Рідко так буває, щоб топ-трансфер був конче потрібен всім сторонам, але це саме такий випадок.

Роман СІНЧУК

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Value
Хм, букмекеры дают коэф 1.06 на его переход в Барсу. Видать трансферу всё же быть.
Maksym Iuriev
калечить человека за то, что он тебя красиво обиграл - тут дисквалу можно матчей на 5 давать смело. не Неймара вина, что у некоторых нервишки играют. Или может ему не обводить никого чтоб соперник не злился на него? Я считаю что у Неймара талант, которых мало. Он не настолько крут как Месси, но играть явно умеет. А симуляция - это уже часть современного футбола. Кто-то этим пользуется, кто-то нет. На итого скажу: лучше пусть Неймар играет (всеравно где), чем сидит в лазарете.
pol55
* Аргентинец велик, но и ему нужны качественные помощники, а не бездарный суррогат.*
В Барсе бездарный сурогат?Автор полагает что он -необычайно крут.
УАФ - М а ф і я
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Natam69
Блін, тепер і за Барселону вже не можна буде вболівати, хіба що тоді, коли кляча буде травмована.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pavel Yakimovich
главное - чтоб этот петух гамбургский не попал в Реал, а в остальном - как-то пофигу
еще интересно как заключен контракт насчет посольства на чм в катаре, вобщем в этой сделке много мутных моментов
и продажа с обменом - больше интересно кто нужен ПСЖ, а то ведь они могут попробовать Погба из МЮ перетащить
хотя представить актера в АПЛ, где его будут просто уничтожать в каждом матче - очень тяжело