Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 червня 2019, 20:45
6401
13

СРНА: «Більше буду щасливий в Шахтарі працювати, ніж в Кальярі грати»

Екс-капітан «Шахтаря» – про повернення в донецький клуб

| Оновлено 21 червня 2019, 20:45
6401
13
СРНА: «Більше буду щасливий в Шахтарі працювати, ніж в Кальярі грати»
ФК Шахтар Донецьк. Даріо Срна
37-річний екс-капітан «Шахтаря» Даріо Срна прокоментував завершення кар'єри футболіста і повернення в донецький клуб, де він приєднався до тренерського штабу Луїша Каштру. Крім того, Срна стане амбассадором «гірників».
 
– Добрий день всім! Радий вас бачити. Минуло багато часу з моменту моєї попередньої прес-конференції, а сьогоднішня, напевно, буде останньою в якості футболіста. Це була довга кар'єра ... Почну з величезної подяки своїй родині, татові, мамі, братові, дружині і дітям. Без них я б точно не провів таку кар'єру. Я пишаюся своєю кар'єрою і всім, що я зробив. Дякувати тренерам окремо не стану тільки тому, що сто відсотків когось забуду, а це буде неправильно. Спасибі всім клубам, де я грав. «Шахтар» - моя найбільша футбольна любов. «Кальярі»... Я радий, що повертаюся додому, як сказав генеральний директор. Упевнений, що разом з клубом, директором, президентом, тренерським штабом і уболівальниками ми виконаємо завдання, яке перед нами стоїть.
 
– Після вас на позиції правого захисника в «Шахтарі» ніхто стабільно не заграв. Чи стежили ви за діями Бутко і Болбата? Є що їм підказати?
– Я дивився в якості футболіста, а тепер буду дивитися по-іншому. У «Шахтарі» був великий тренер Паулу Фонсека, зараз прийшов Луїш Каштру. Я буду допомагати йому і тренерському штабу вибрати найкращий варіант для команди.
 
– Як давно вам надійшла пропозиція повернутися в «Шахтар»? Якби не вона, ви точно так само закінчили б кар'єру? Чи пропонував «Кальярі» новий контракт?
– Запропонували, але не знаю ... Була якась сила, я відчував, що не буду підписувати контракт. Я відкладав і відкладав. Коли генеральний директор подзвонив мені і надійшла пропозиція, я сказав, що буду більше щасливий в «Шахтарі» працювати, ніж в «Кальярі» грати. Тут я відчуваю себе як вдома. Бачу людей, яких не бачив рік, - усі щасливі, і я щасливий! Коли говорив з президентом, я впевнений, він відчув мої амбіції, відчув, наскільки я радий повернутися в «Шахтар».
 
– Коли варто очікувати Даріо Срну головним тренером «Шахтаря»? Чи є така амбітна мета або ви будете відштовхуватися від своїх відчуттів від року до року?
– По-перше, мої амбіції - це амбіції «Шахтаря». Генеральний директор вже сказав, що час покаже, де я себе краще почуваю. Зараз я кожен день з командою. Допомагаю новому тренерському штабу адаптуватися тут, до українського чемпіонату, і чим швидше, тим краще. Так що, повторюся, мої амбіції - амбіції «Шахтаря». Ніхто не може бути вище клубу. Час покаже, як я виявлю себе в цій роботі.
 
– Сергій Палкін сказав про широкий функціонал. До чого ви більше схильні? Колись ви, здається, говорили про те, що тренерська професія занадто нервова.
– Так. У мене в контракті навіть є функція, по якій я іноді буду журналістом, задавати питання. Жартую! Не знаю, я тільки два дні тут. Найважливіше зараз - допомогти нашому головному тренеру добре підготувати команду до Суперкубку і чемпіонату України.
 
– Що ви привезли б в український чемпіонат з італійського?
- Я вже привіз VAR! Якщо серйозно... Серія А зростає, і багато чому можна навчитися. На жаль, сьогодні в нашій країні така ситуація, що рівень чемпіонату поступово змінюється. Якби ви запитали мене сім років тому, що б я привніс, то я б нічого не привніс, тому що чемпіонат був дуже сильним. Звичайно, через час з'являться нові команди, які будуть прогресувати і піднімати рівень.
 
– Не було відчуття, що ще не награлися?
– Я награвся, чесно. Зараз дивився, як бігають наші футболісти, як жарко, а я стою осторонь і дивлюся. Досить! Я пишаюся своєю кар'єрою і нічого б у ній не міняв. Сказав величезне спасибі всім, хочу подякувати навіть своїм суперникам - вони змусили мене і нашу команду працювати більше, бігати більше і покращувати свою гру. Звичайно, важко. Але я думаю, що буде легше, тому що повернувся додому і залишаюся в футболі, а це моє життя і любов. Рухаємося далі.
 
– У штабі Паулу Фонсеки був Ігор Дуляй, який здійснював комунікацію між гравцями і тренером, багато сперечався з суддями і так далі. У ваші функції подібне буде входити?
– Я боюся тільки, щоб в Суперкубку відразу не отримати червону після 15 хвилин! Ні, зараз відкривається нова книга в моєму житті. Я більше не футболіст і повинен вести себе по-іншому. Намагатимусь. Звичайно, всяке трапляється, але це будуть мої чисті емоції. Я завжди буду захищати свою команду і свій клуб.
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tank72063
С возвращением домой,к любящем тебя болельщикам,Дарио!!
Axmetov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
КуцТВ
Ну шо, где те кто писали типа "шахтёр вытурнул Срну как ненужного пса"? Выкусили?
По поводу того какой он тренер..Время покажет, но я чет не вижу в нём гл.тренера. Как помощник - может быть и неплох.
Vipfishman2
Только донецких кротоублюдков может представлять человек и якобы футболист , похеревший свою карьеру из-за того , что был пойман на применении допинга ...Каков поп , таков приход Истинное лицо клубца, погрязшего по уши в допинговых скандалах !!!!
VolodymyrF
Якась сьогодні заСРНАта стрічка новин )
Alexey Antonenko
Допинг по корпоративной скидке?
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил