Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 червня 2019, 13:19
2807
1

ХУДЖАМОВ: «Маріуполю не позбутися клейма фарм-клубу Шахтаря»

Воротар підвів підсумки минулого чемпіонату

| Оновлено 18 червня 2019, 13:19
2807
1
ХУДЖАМОВ: «Маріуполю не позбутися клейма фарм-клубу Шахтаря»
fcmariupol.com

Воротар «Маріуполя» Рустам Худжамов підвів підсумки минулого сезону, який знову дозволить команді брати участь в Лізі Європи.

- У цьому сезоні "Маріуполь" істотно омолодився. Вакула, Пихаленок, Зубков, Борячук - стабільно виходили на поле. Кого з молодих ви моли б виділити?
- Виділив би Піхаленка і Чоботенка. Про Піхаленка я вперше почув дуже давно. Я колись їздив на збори з дублем "Шахтаря", і вже тоді говорили, що це хлопець зі світлою головою і великим майбутнім. Зіркової хвороби і зазнайства в ньому не видно. Хлопець повинен вирости в хорошого футболіста. При вдалому збігу обставин, він повинен грати на хорошому рівні. Взагалі, будь-який з нашої молоді при правильному підході доб'ється успіху. Але, ви ж розумієте, хтось є режимним, а хтось до ночі в приставку грає або отримав зарплату на три тисячі більше і у нього башню зірвало.

- Рустам, за рахунок чого в першу чергу "Маріуполю" вдалося досягти успіху в цьому чемпіонаті?
- За рахунок того, що не опустили рук. Нас вже і ховали, і тренера знімали, і про ставлення до "Шахтаря" писали - бруду лилося дуже багато. Напевно, це і згуртувало нас усіх.

- Згадані вами розмови навколо того, що "Маріуполь" - фарм-клуб "Шахтаря", звичайно, вас не зачіпати не можуть. Як вважаєте, є шанс коли-небудь позбутися від цього клейма.
- Уже ніяк від цього клейма не позбудешся! Ось щоб я не відповів на це питання, мене захейтять.

- Але ви згодні з тим, що грунт для міркувань є? Навіть якщо не брати до уваги радикально налаштованих до ФК "Маріуполь" людей. У вашій команді грає багато орендованих футболістів з донецького "Шахтаря".
- Вони ж не грають проти "Шахтаря"! Треба вже визначитися, фарм-клуб чи ні. Тому що якби пацани з "Шахтаря" грали і ми програвали, то можна було допустити якусь думку. Але коли вони не грають, як можна вплинути на гру? А як з хлопцями з дубля протистояти "Шахтарю", якщо інші клуби в бойовому складі з "гірниками" не можуть нічого зробити? Можу тільки сказати, що всі хлопці з "Шахтаря" хочуть грати і хочуть довести багато в саме цій грі.

- А якщо брати в загальному, орендовані футболісти повинні грати проти тих команд, у яких вони перебувають на контракті?
- (після паузи) Думаю, повинні.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PUTINHUILO
Рустамчик, репутацию фарма кротфермы, созданную и укрепленную многолетней практикой сложно разрушить...
Достаточно вспомнить реакцию покойного президента Мариуполя Бойка на матче Мариуполь-Шахтер в компании с Ахметовым,когда его команда пропустила гол. Радости - полные штаны. Если не знать,ху из ху,можно подумать,что он президент Шахтера,а не Мариуполя.
Или известная история с памятником "за отобранное очко"...