Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 18 червня 2019, 23:20
27436
10

Зірки майбутнього. Топ-10 знахідок молодіжного ЧС

Sport.ua називає десятку найяскравіших гравців чемпіонату світу, який завершився перемогою України

| Оновлено 18 червня 2019, 23:20
27436
10
Зірки майбутнього. Топ-10 знахідок молодіжного ЧС
УАФ. Сергій Булеца

Представляємо топ-10 гравців, які найбільш яскраво проявили себе на молодіжному чемпіонаті світу в Польщі. Без сумніву багато з них вже незабаром стануть зірками на дорослому рівні.

10. Есекьєль БАРКО

Збірна: Аргентина
Вік: 20 років
Амплуа: лівий вінгер
Клуб: «Атланта Юнайтед»
На ЧС: 4 матчі, 3 голи

Вихованець «Індепендьєнте» приїхав на МЧС в статусі головної зірки покоління в Аргентині. Ше півтора роки тому американська «Атланта» виклала за нього 15 млн доларів! Зрозуміло, після такого від Барко чекали яскравого виступу і за збірну.

В якійсь мірі Есекьєлю вдалося виправдати очікування фанатів. У груповому раунді він виглядав непогано і забив феноменальний за красою м'яч у ворота Південної Африки. Та й в 1/8 фіналу з Малі Барко теж не загубився, багато комбінував і навіть забив з рикошетом, хоча деякі суперники і були майже вдвічі більші за нього. Все зіпсувала 121-я хвилина, коли Малі вдався несподіваний розіграш стандарту ...

Прогноз на майбутнє: безумовно, воно у хавбека світле, але для Есекьєля приходить той час, коли потрібно більше працювати над фізикою в тренажерному залі. Ну і в МЛС надовго затримуватися теж резону немає, якщо він, звичайно, не мріє про роль першого хлопця на селі.

9. Себастьян СОТО

Збірна: США
Вік: 18 років
Амплуа: центрфорвард
Клуб: «Ганновер»
На ЧС: 5 матчів, 4 голи

Перед стартом МЧС здавалося, що збірна США – це Тімоті Веа та «решта», але на ділі американці привезли цілком рівний і цікавий склад, а Себастьян Сото місцями виглядав навіть ефективніше за сина президента Ліберії.

У Сото немає якоїсь однієї яскраво вираженої сильної сторони, але зате він вміє робити добре різні речі. Себастьян здорово біжить і відкривається за спини захисникам, у нього пристойна реалізація моментів і він не дерев'яний в комбінуванні. Ріст у форварда не видатний (183 см), але його цілком достатньо, щоб не ніяковіти в чужій штрафній. На МЧС це все вилилося в два важливих дублі у ворота Нігерії і Франції.

Прогноз на майбутнє: поки все йде добре. У минулому сезоні Сото був лідером молодіжки «Ганновера» і заслужив три виходи на заміну в Бундеслізі. Після вильоту «96-х» з еліти і класного виступу на МЧС шансів в основі у нього напевно буде в рази більше.

8. Секу КОЙТА

Збірна: Малі
Вік: 19 років
Амплуа: центрфорвард
Клуб: «Ліферінг»
На ЧС: 4 матчі, 3 голи, 3 ассисти

Лідер збірної Малі U-20, яка взимку виграла юнацький Кубок африканських націй. На батьківщині в нього вірять настільки, що вже в 16 років вперше випустили в основі національної збірної. Також у Койта сильна преса в Австрії, де він допоміг скромному «Вольфсбергу» вперше в історії виграти «бронзу» чемпіонату.

Сильні сторони Секу - швидкість, техніка, вміння зіграти нестандартно. Саме його прихований пас на 121-й хвилині матчу з Аргентиною знищив оборону «альбіселесте» і вивів Малі в чвертьфінал. В деякій мірі це здивувало, адже в Австрії Секу чимало критикують за надмірний егоїзм. А от на МЧС він нерідко проявляв себе як асистент.

Прогноз на майбутнє: новий сезон Койта почне в складі чемпіона Австрії - «РБ Зальцбург». З огляду на специфіку роботи цього клубу, вже через рік-другий ми обов'язково побачимо малійця в топ-чемпіонаті. Розкручувати і продавати молодь в Зальцбурзі навчилися краще, ніж в будь-якому іншому місці в Європі.

7. Ерлінг ХОЛАНД

Збірна: Норвегія
Вік: 18 років
Амплуа: центрфорвард
Клуб: «РБ Зальцбург»
На ЧС: 3 матчі, 9 голів

Кращий бомбардир МЧС всі свої 9 голів забив у феєричному матчі проти дворової збірної Гондурасу, яка, до того ж, майже весь другий тайм грала в меншості. Проте й зовсім вже недооцінювати досягнення Голанда не варто.

Він не по роках сильний в чужому штрафному, ефективно грає на другому поверсі (ще б пак - 194 см!), небезнадійний в дриблінгу і в контратаках. А ще він вже досить досвідчений для своїх років. У минулому чемпіонаті Норвегії Ерлінг забив 12 голів за «Мольде» Уле-Гуннара Сульшера і півроку тому був викуплений все тим же «РБ Зальцбург». Там його успіхи поки набагато скромніші, але свій перший вихід в основі «биків» Холанд відзначив голом. Природжений бомбардир!

Прогноз на майбутнє: якщо Койта повинен бути готовим до топ-ліг вже через рік-другий, то Холанду безумовно треба більше часу, щоб відточити свої скіли. В цілому, типаж у Ерлінга акурат для АПЛ, де в минулому грав його батько Альф-Інге, чию кар'єру в 2001-му обірвав страшний підкат Роя Кіна.

6. Сергій БУЛЕЦА

Збірна: Україна
Вік: 20 років
Амплуа: атакуючий півзахисник
Клуб: «Динамо» Київ
На ЧС: 7 матчів, 3 голи, 2 ассисти

Найбільш технічно обдарований півзахисник збірної України – переможця МЧМ. Булеца майже не помиляється в дриблінгу, володіє хорошою швидкістю, потужним ударом з правої ноги, а також здорово навішує зі стандартів, чим пару раз користувався центрбек синьо-жовтих Денис Попов.

В цілому кар'єра Булеци на молодіжному рівні йде як по маслу. Він забивав переможний м'яч у ворота Німеччини за збірну U-17, нокаутував Францію в складі збірної U-19, тепер ось вибив з МЧС Італію, граючи вже в команді U-20. Жоден українець ще не був таким ефективним в матчах з грандами. Інша справа, що поки це все тільки молодіжний рівень.

Прогноз на майбутнє: Ігор Суркіс, якщо вірити чуткам, вимагає від Олександра Хацкевича виходу в групу Ліги чемпіонів. Булеца поки занадто молодий, щоб гарантувати такий результат. Отже – потрібна оренда, яка, можливо, визначить якщо не всю кар'єру Булеци, то найближчі пару сезонів - точно.

5. Ібрагіма НЬЯН

Збірна: Сенегал
Вік: 20 років
Амплуа: центрфорвард
Клуб: «Мец»
На ЧС: 4 матчі, 3 голи, 2 ассисти

Черговий продукт академії «Женерасьон Фут», яка в минулому вже подарувала європейському футболу Садіо Мане, Ісмаїлу Сарра і інших талановитих гравців атаки. Ньян в минулому сезоні блискавкою увірвався основу «Меца» і допоміг команді повернутися в Лігу 1, забивши 10 голів в 33 матчах.

На МЧМ він теж грав яскраво і ефективно. Частіше його можна було побачити на фланзі, де за рахунок швидкості і атлетизму Ібрагіма легко проходив одного-двох опонентів. Стараннями Ньяна Сенегал виграв групу і дістався до чвертьфіналу, де лише в серії пенальті поступився Кореї. Провини Ібрагіми в вильоті немає - з азіатами він відзначився голом і асистом.

 

Прогноз на майбутнє: багато в чому визначальним для Ньяна буде наступний сезон. Якщо вийде блиснути в Лізі 1 - «Мец» його обов'язково продасть в більш сильний клуб. Той же Сарр вибрав «Ренн» - і вже виграв з ним Кубок Франції. У Ньяна досить таланту, щоб піти по його стопах, але поки він слабкіше тактично. Це проблема, адже на голій фізиці в Лізі 1, на відміну від МЧС, що не виїдеш.

4. Денис ПОПОВ

Збірна: Україна
Вік: 20 років
Амплуа: центральний захисник
Клуб: «Динамо» Київ
На ЧС: 6 матчів, 3 голи

Всі команди на МЧС в якийсь момент балансували на межі вильоту, доводили справу до серії пенальті, нервували і пропускали в вирішальні хвилини. Все, крім збірної України.

Денис Попов – беззастережно кращий захисник минулого МЧМ. По ходу турніру він шикарно справлявся зі своїми прямими обов'язками і ще й забив три важливих голи. Зіграй Денис в фіналі – і напевно в нашому рейтингу він був би ще вище. Але червона в півфіналі з Італією трохи зім'яла враження, нагадавши, що Попов - поки лише топ-талант, але не топ-захисник.

Прогноз на майбутнє: центрбек з хорошим першим пасом - скільки років фанати київського «Динамо» мріяли про нього, дивлячись на безглузді виноси від Хачеріді? І ось він, здається, з'явився. Ніхто не зрозуміє Олександра Хацкевича, якщо він не почне награвати Попова вже в наступному сезоні.

3. Андреа ПІНАМОНТІ

Збірна: Італія
Вік: 20 років
Амплуа: центрфорвард
Клуб: «Інтер»
На ЧС: 6 матчів, 4 голи

Збірна Італії приїхала на МЧС в неосновному складі, але навіть в такому варіанті «адзурріні» знайшлося місце для таланту топ-класу. Андреа Пінамонті протягом усього турніру вів команду за собою, забивав важливі м'ячі і навіть пробив «паненку» з Еквадором, коли нерви були на межі. «Страх помилитися - це не про мене», - самовдоволено проголосив форвард, і після такого виконання йому починаєш вірити.

Цікаве спостереження: якщо на МЧС Пінамонті, як і годиться форварду, забивав з близької відстані, то в Серії А за «Фрозіноне» більшість м'ячів поклав ударами з середньої та дальньої дистанції. Це що виходить - у нього немає слабких місць?

Прогноз на майбутнє: контракт Пінамонті належить «Інтеру», але навряд чи Антоніо Конте ризикне зробити ставку на 20-річного хлопця, перебуваючи під величезним тиском фанатів, які не забули йому роки в «Ювентусі». Отже - Пінамонті чекає ще одна оренда. Хотілося б, щоб це була команда цікавіше «Фрозіноне», де б він міг в повній мірі проявляти себе в чужому штрафному.

2. Андрій ЛУНІН

Збірна: Україна
Вік: 20 років
Амплуа: воротар
Клуб: «Реал Мадрид»
На ЧС: 6 матчів, 4 пропущених голи

Ви бачили його сейв в середині другого тайму проти Кореї? Якщо так, то у вас напевно більше немає питань.

По ходу всього турніру Андрій діяв надзвичайно спокійно. Здається, рік в Іспанії пішов йому на користь – кудись зникли дивні виходи з воріт, нервозність при стандартах. Нинішній Лунін – сама холоднокровність, і не випадково його назвали кращим воротарем всього МЧМ. Це дійсно був класний перфоманс.

Прогноз на майбутнє: відсутність пропозицій у Кейлора Наваса і готовність Зінедіна Зідана пересваритися з усім світом, аби залишити свого сина в «Реалі», роблять перспективи Луніна неочевидними. Схоже, йому знову потрібна оренда. Не здивуємося, якщо це буде «Леганес», де Лунін змужнів в минулому сезоні.

1. Лі КАН ІН

Збірна: Корея
Вік: 18 років
Амплуа: атакуючий півзахисник
Клуб: Валенсія
На ЧС: 7 матчів, 2 голи, 4 ассисти

«Корейський Мессі» - перше, що спало на думку при перегляді гри Лі Кан Іна. Блискучий контроль м'яча, розрізні передачі, вміння підірвати гру одним рухом і пробити з лівої, коли цього не чекають - все це видавало в корейці спадкоємця Лео. Ну а його збірній забезпечувало перемогу за перемогою.

Лі Кан Ін віддав дві гольові в компенсований час у важкому матчі проти Сенегалу, його красивий пас через пів-поля знищив захист Еквадору в півфіналі, а впевнене виконання пенальті у фіналі поставило на грань виживання збірну України. Наші вистояли лише тому, що їх зіркою на турнірі була вся команда. Корейці ж і самі визнавали, що на МЧС поїхав Лі і ще десять носіїв рояля.

Прогноз на майбутнє: Лі Кан Ін - головний талант школи «Валенсії» в своїй віковій групі. Він уже встиг дебютувати за основу «Лос Чес» і, якщо вірити пресі, його дуже хоче підписати «Реал». Ціна питання - більше 10 млн євро. Всі на світі експерти вже сьогодні хором пророкують Лі Кан Іну велике майбутнє і ми тут теж не будемо оригінальничати - так, цей хлопець обов'язково стане топ-гравцем!

Роман СІНЧУК

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Victor Trokhymets
Странно, что нет Конопли. Очень качественный защитник.
Александр Пышненко
Что касается нашей сборной, то хочется сказать, что будущее игроков в их собственных руках. Ногах! И - головах! Играли они примерно, выглядели достойно, представляли - отлично!
Бондаренко Александр
а где Сикан,КонопляКонопля,Чех...?
K_Sarioglo@i.ua
Спасибо,интересно, но все-таки статью лучше назвать "возможные звезды будущего", ведь далеко не все таланты вырастают в действительно топ-игроков. Не меньше было и тех кто на молодежном уровне блистал, адальше по разным причинам все больше тормозил. Из украинских футболистов те же Гладкий,Алиев,Белик или Милевский.
Роман Захарчук
очепятка человек 60 минимум)))
Ярослав Драгомарецкий
Сикан точно достоин топ 10 этого чемпионата, автора на мыло)