Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 червня 2019, 10:00
10609
2

Півфінали Суперсеріі: без Усика не те, але з нокаутами

Дортікос – машина, а Брієдіс не повинен був перемагати, - впевнений Лев Кравців

| Оновлено 17 червня 2019, 10:00
10609
2
Півфінали Суперсеріі: без Усика не те, але з нокаутами
Twitter Boxeadores. Юніер Дортікос
Як не крути, але є просто класні бійці, а є бійці екстра-класу. Перших від других відділяють якісь деталі. Другі ще більше «пашуть», швидше думають і вирішують, а також володіють великим талантом. Перші навіть можуть стрибнути вище голови і битися на рівних з іншими, але якщо другі викладуться на всі сто, то і це не допоможе.
 
Як показує час, перші - це такі хлопці, як Мурат Гассієв, Юніер Дортікос і Майріс Брієдіс. Другий - Олександр Усик. Ще однією важливою відмінністю бійців екстра-класу є те, що їх бокс - це і є головне шоу. Їм не потрібно влаштовувати в рингу якусь дурницю, щоб викликати резонанс, але про все по порядку.
 
Юніер Дортікос КО10 Ендрю Табіті
 
Якщо чесно, в Табіті вірилося. Він - природжений крузер. Саме в цій вазі Ендрю виглядає круто і боксує на максимумі. Наприклад, Дортікос, зі своїми габаритами і властивою кубинцям схильністю до повноти, легко може полізти і вище, а Табіті цього робити не варто.
 
Поєдинок двох нокаутерів міг бути тільки або супер потужним, або неймовірно нудним. Вийшло, скоріше, друге. Той самий момент, коли панчери так остерігаються одне одного, що влаштовують перестрілку з дистанції, а при зближенні впадають в обійми один одного.
 
Поєдинок вийшов, як жуйка, яку ти збираєшся виплюнути, але поруч все ніяк не знаходиться мусорки і її, абсолютно без смаку, доводиться тримати в роті. Не те, щоб було зовсім сумно, але блискавками ніхто не стріляв. Навіть грозові хмари не намагалися зайти.
 
Більш довгорукий і досвідчений Юніер, очікувано, перебивав меншого опонента. Ендрю намагався щосили і іноді дуже навіть виходило. Але джебів, дистанції і клінчів було більше до десятого раунду.
 
Добравшись до чемпіонських раундів, хлопці спробували розбурхатися, увійти в кураж і зловити суперника на протиході. Вийшло у Дортікоса: він підібгав суперника до канатів, той добре розгойдав корпусом і спробував вдарити в розріз, але за секунду до цього пропустив назустріч. Більшою мірою зіграли банально довші руки кубинця.
 
 
«Доктор нокаут» - таке прізвисько у Юніера. Все повністю виправдано, адже лише два боксери достояли з ним до фіналу. Поєдинок - не дуже, завершення - приголомшливе. З таким бійцем в рингу ніколи не буває нудно і завжди є напруга.
 
Майріс Брієдіс ТКО3 Кшиштоф Гловацьки
 
Латвієць пообіцяв бути в такій же формі, як в поєдинку з Усиком, і показати клас. Гловацьки збирався входити в історію, як кращий або один з кращих боксерів в історії Польщі. Перший обіцянку дотримав, але не в тому, на що розраховували.
 
Бріедіс круто почав. Було очевидно, що шансів у Гловацьки буде не так багато - суперник просто краще. Поляку варто було розраховувати на нокаут, адже Майріс, дійсно, добре підготувався до поєдинку.
 
В одному з епізодів другого раунду, рефері командує «стоп» і через частку секунди кулак Кшиштофа, все-таки, опускається на потилицю Брієдіса. Майріс, недовго думаючи, бере і б'є ліктем точно в щелепу суперника. Той дещо театрально падає, але, коли рефері підняв його, виявилося, що пошкодження нанесено - з місцевого боксера знімають бал.
 
Хлопці входять в розмін і Гловацьки падає в нокдаун. Є повне відчуття того, що поляк просто не встиг відновитися після такого пропущеного удару. Хоча мав право взяти паузу, адже удар суперника було завдано не за правилами.
 
Після відліку, хлопці знову сходяться в рубці і тут гонг. І нічого. Гонг починає лунати, але рефері ніяк не реагує ще добрих десять секунд, які призводять до ще одного нокдауну. Рефері його відраховує! Каже, що просто не чув гонг, але Кшиштоф вже занадто багато пропустив.
 
На третій раунд він, звичайно, вийшов, але тут же пропустив від і без того більш точно працюючого суперника і впав остаточно. Перемогу присудили Майрісу - технічний нокаут в третьому раунді.
 
 
Рішення більш, ніж спірне: у одному раунді було стільки помилок, ударів після команд і гонга, що поєдинок легко можна було визнавати таким, що не відбувся і реванш переносити на осінь. Як мінімум через те, що після ударів після гонга один з бійців не міг нормально продовжувати бій. Або через те, що не було дано час на відновлення після удару, завданого після команди «стоп».
 
Роберт Берд - відомий хороший суддя, але і у таких людей бувають помилки. Брієдіс ж точно чув і команду «стоп», і гонг. Варто подивитися, як він після бою говорить про те, що нібито не чув гонг, і все встає на свої місця.
 
Перфоманс, який ми не заслужили.
 
Фінал буде класним
 
Дортікос дуже крутий. Його удар може вимкнути опонента в будь-яку хвилину і саме він - фаворит фіналу. З іншого боку, Брієдіс вміє працювати у високому темпі і дуже добре тримає удар. Наскільки - перевіримо в фіналі, але поки з цим проблем не виникало.
 
У підсумку, маємо двох абсолютно різних боксерів, чиї стилі точно зроблять бій. Високий проти низького, темповик проти нокаутера - все це викликає інтерес.
 
Залишається сподіватися, що в фіналі Брієдіс притримає свої лікті там, де їм належить знаходиться у хорошого боксера, а Дортікос спрацює жорстко і точно, а не акуратно і з дистанції.
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Как-то сильно задержался дебют Усика в супертяжах.
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил