Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 00:41
10077
2

Чорногорія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Українців чекає вирішальний поєдинок за вихід на Євро

| Оновлено 04 липня 2021, 00:41
10077
2
Чорногорія – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧЄ
handball.net.ua
Після гідної гри в матчі проти діючих чемпіонів світу та Олімпійських ігор минулої середи, наша збірна має зробити останній і найголовніший крок у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2020. Українських гандболістів чекає виїзний поєдинок зі збірною Чорногорії, який і дасть відповідь на питання, чи зможе наша збірна після довгої перерви вийти на Чемпіонат Європи? Але пауза дійсно затягнулася. В останній раз Україна брала участь на великому гандбольному турнірі аж в 2010 році, коли зуміла пробитися у фінальну частину європейської першості.
 
Поки наша збірна робить все, щоб перервати тривалу традицію з чотирьох невдалих відборів поспіль. Дві перемоги над Фарерськими островами, які є аутсайдерами нашої відбірної групи, хоча в виїзному поєдинку всім шанувальникам українського гандболу довелося неабияк похвилюватися, впевнена перемога над чорногорцями з різницею в п'ять м'ячів (29:24) і добротний гандбол в двох матчах проти дуже міцної збірної Данії. Шкода тільки, що в поєдинках з родоначальниками гандболу нашій збірній не вдалося розжитися бодай одним очком.
 
У свою чергу, виступ збірної Чорногорії в нинішньому відборі насичений як позитивними, так і негативними несподіванками. Сенсаційна домашня нічия в першому турі з фарерцями, укупі з поразкою від нашої збірної у другому турі, вже на старті відбору знизили до мінімальних шанси чорногорців на успішне подолання кваліфікації на Євро. До честі балканської збірної, вони зібралися і взяли очки там, де на них мало хто розраховував до початку турніру, обігравши у себе вдома збірну Данії.  
 
Після відбулася виїзна поразка від розлючених датчан, а в передостанньому турі відбору чорногорці помстилися за домашню нічию збірній Фарерських островів, обігравши їх з рахунком 24:21. Варто відзначити, що одинадцять із двадцяти чотирьох голів своєї команди закинув гравець угорської «Татабан`ї» Мілош Вуйович. Для порівняння, у Владана Ліповіни з німецького «Рейн-Неккара», який став другим за результативністю в даному поєдинку, всього чотири закинутих м'ячі. До речі, на відміну від українців, які відіграли матч проти данців в середу, чорногорці грали проти фарерцев в четвер, і будуть мати на один день менше відпочинку перед вирішальним матчем відбору.  
 
Не зайвим буде зауважити, що в складі збірної Чорногорії присутній і майбутній гравець запорізького «Мотора» Стеван Вуйович, про перехід якого з румунської «Констанци» вже оголосив український чемпіон. В останньому матчі проти Фарерських островів Стеван закинутими голами не відзначився, а ось в першому матчі проти нашої збірної, який відбувся в кінці жовтня минулого року, став найрезультативнішим гравцем своєї збірної. У складі збірної України в тому поєдинку найкращим снайпером став Владислав Остроушко, який також завершив зустріч з показником в сім закинутих м'ячів.
 
У матчі проти чорногорців тренерський штаб нашої збірної буде розраховувати на тих же гравців, які в минулу середу билися проти данців, а саме:
 
Воротарі: Генадій Комок, Антон Терехов (обидва - «Мотор»)
 
Крайні гравці: Захар Денисов, Юрій Кубатко (обидва - «Мотор»), Євген Жук («ЗНТУ-ЗАС»), Сергій Орловський («Донбас»)
 
Лінійні: Дмитро Тютюнник («ЗНТУ-ЗАС»), Іван Бурзак («ЗТР»), Павло Гурковський («Келараши», Румунія)
 
Задня лінія: Олександр Тільте, («ЗТР»), Євген Буйненко («Мотор»), Владислав Паровінчак («ЗНТУ-ЗАС»), Олександр Кириленко («Рііхімаен Кокс», Фінляндия), Олександр Южбабенко («Спартак», Росія), Станіслав Жуков («Гуммерсбах», Німеччина), Владислав Остроушко («Єврофарм Работнік», Македонія), Дмитро Горига («Погонь», Польща), Богдан Черкащенко («СКА Мінськ», Білорусь)
 
Збірна України має невелику турнірну перевагу перед чорногорцями. У скарбничці нашої збірної шість зароблених очок, тоді як балканці підходять до очного протистояння з українцями маючи в своєму активі п'ять залікових пунктів. Виходячи з цього, нашу збірну окрім перемоги влаштує ще й нічия. Але навіть поразка не закриває перед нашими гандболистам двері на чемпіонат Європи. Згідно правил відбору, до фінальної частини Євро-2020 крім команд, що зайняли в своїх групах перші і другі місця, також виходять четверо з восьми колективів, які фінішували на третій позиції в своїх групах. Причому в залік підуть тільки матчі проти перших і других місць в групі.
 
На даний момент Україна має для умовного рейтингу третіх місць два залікових очка (за домашню перемогу над Чорногорією) і при цьому різницю м'ячів -4, так що в поєдинку з балканцями матиме колосальне значення кожен забитий м'яч.  
 
В інших групах також залишається багато питань з приводу третіх місць і найголовніше, кількості залікових очок з якими фінішують треті команди. Важливо, що у всіх восьми відбіркових групах матчі останнього туру пройдуть в один і той же час (19:00 за Києвом), відповідно, ніхто з європейських збірних не зможе підлаштуватися під результати конкурентів.  
 
Але будемо сподіватися, що збірна України не змусить своїх уболівальників братися за калькулятори, а оформлять вихід на Чемпіонат Європи завдяки успішному результату в Подгориці.
 
Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Турнірна таблиця.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Данія

5

4

0

1

166:129

+37

8

2.Україна

5

3

0

2

140:132

+8

6

3.Чорногорія

5

2

1

2

130:142

-12

5

4. Фарерські острови

5

0

1

4

107:140

-33

1


16 червня

Чорногорія – Україна

Данія – Фарерські острови

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Rasevski
Удачи ребята!!! Футбольный пример молодёжи - должен дать сил!!!
Vbolivalnyk-Peter
Буде договірняк. Нічия, яка виводить обидві збірні. Нашу - з 2-го, Чорногорію з 3-го місць...