Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 червня 2019, 20:26
11084
6

Ф'юрі проти Шварца. В очікуванні ще одного апсета або прохідний бій?

Лев Кравців в передчутті класного боксу від Тайсона Ф'юрі

| Оновлено 14 червня 2019, 20:26
11084
6
Ф'юрі проти Шварца. В очікуванні ще одного апсета або прохідний бій?
Boxing Scene

В ніч з суботи на неділю в Лас-Вегасі на арені MGM Grand Тайсон Ф'юрі захищатиме чемпіонський титул за версією WBO в суперважкій вазі.

У той час, як всі чекали реваншу Ф'юрі і Уайлдера відразу після їх нічиєї, передчували повторну рубку, як трохи пізніше виявилося, кращих супертяжів планети, Тайсон пішов в обхід. Серія дивних оголошень про контракти з Top Rank і ESPN поставила під сумнів реальність існування реваншу з Діонтеем.

Як виявилося, це лише питання часу. Реваншу бути, а хлопці поки просто заробляють на простих опонентах. Уайлдер виносить вперед ногами Бризіла і готується до реваншу з постарілим Ортісом, а Ф'юрі боксує з Томом Шварцем.

Що це за суперник?

Здається, Тайсон вибирав собі суперника за критерієм краси рекорду. 24 перемоги, з них 16 нокаутом і 0 поразок. Супер, просто супер. Правда, з більш-менш відомих імен там лише Сенад Гаши і все.

Бій з таким суперником нагадує непогане тренування перед більш серйозним опонентом. Шварц високий (197 см), має пристойний розмах рук і непоганий удар. Мотивований перемогти і заявити про себе, йде без поразок і був би не проти повторити долю Енді Руїса.

На тлі технічного і величезного суперника з досвідом поєдинків на найвищому рівні якось не вражає, чи не так?

Перемога Ф'юрі не викликає питань?

У букмекерів – так. Коефіцієнт на перемогу Тома вище, ніж був на перемогу Руїса – 15. Чи настільки все безнадійно? Майже.

Головна проблема Тайсона – психологія. Він фантастично боксує вирішальні поєдинки для його кар'єри. Як тільки в протилежному кутку стоїть Кличко або Уайлдер, Ф'юрі показує свій максимум. Але з усім іншим проблеми.

Всі пам'ятають його самоапперкот (сам боксер називав це найжорстокішим ударом, пропущеним за всю кар'єру), падіння від малюків на кшталт Стіва Каннінгема і просто не самі переконливі перемоги над бійцями, яких Ф'юрі, здавалося б, повинен легко розбирати.

Абсолютно все в його боксі залежить від настрою. Причому, в зв'язку з психологічною нестабільністю, все може змінитися дуже швидко прямо під час бою. В цьому і вся небезпека. З одного боку, Тайсон повинен розривати Шварца. Просто тому що він підживлюється енергією фанатів, яких в Лас-Вегасі точно збереться повний зал.

З іншого боку, відчувши перевагу, Ф'юрі може, як завершити все швидко, так і почати нудьгувати і возитися з опонентом весь бій або пропускати непотрібні удари назустріч. Шварц може вдарити і точно, і сильно. З ним не можна заграватися, навіть незважаючи на відсутність великого досвіду у опонента.

І що, буде рівний бій?

Скоріш за все, ні. Ф'юрі після того, що він пережив у період після Кличка, змінився. Нещодавно він сказав, що кожен день бореться сам з собою. Тайсон розуміє: якщо дасть слабину, може знову повернутися в стан ожиріння, прийняття наркотиків і думок про суїцид.

Шварца Тайсон зобов'язаний виносити прямо тут і зараз. Причому, бажано красиво і яскраво. Навряд чи це вийде так, як у Уайлдера з Брізілом – ​​Деонтей просто набагато сильніше б'є. Але розібрати суперника на запчастини Ф'юрі більш, ніж під силу.

Шварц точно буде огризатися і намагатися проявити себе. Можливо, спробує взяти нахрапом з перших секунд або ж надихнутися тактикою Руїса з планомірними, але регулярними спуртами. І з тим, і з іншим Тайсон може впоратися, якщо буде в хорошій формі.

Судячи з того, що ми могли побачити, тренувальний табір у Ф'юрі відмінний: він скинув ще кілька кілограм, легкий на ногах і перебуває у відмінному настрої. Англієць називає себе професором психології, постійно танцює і потужно оре на тренуваннях. Не схоже, що він збирається в один момент взяти і програти поєдинок явному аутсайдеру.

Тайсон розуміє, що він зобов'язаний перемогти красиво, щоб затьмарити успіхи свого майбутнього візаві. І вже потім виходити на реванш з Уайлдером на початку 2020-го.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Zeppelin
Называйте Фьюри клоуном, наркоманом, "не боксером", как хотите. Но если с его душевным состоянием все хорошо и он готов к бою, то он безоговорочно супертяж номер один в мире. Скорость и пластичность, при его габаритах, впечатляют, мастерство и отличный боксерский интеллект на голову выше и Джошуа и Уайлдера.
Не знаю от куда столько хайпа было про Джошуа после боя с Кличко, он смотрелся хуже чем 42 летний Владимир после двухлетнего перерыва, физики хватало буквально на минуту в каждом раунде, и это в его годы.
Если б Фьюри клоунаду не включал, то спокойно бы забрал пояса у Уайлдера, это вообще экземпляр кроме природной мощи, за столько лет в боксе, ничего в свой арсенал так и не добавил. Не зря столько раз падал от Кличко в спарингах, а потом бегал от него в оф боединках, так как делать ему против техничных боксеров нечего.
Comrade Me
Ну с Валуевым его сравнивать точно не надо.
Валуев, как и Устинов, вообще не боксеры.
А насчет Фьюри, многие эксперты отмечают его скорость перемещения, стратегию на бой, сложный для оппонентов корявый стиль.
Да, удар слабый (как для его габаритов), да, любит кривляться в ринге.
Но от этого он не становится менее сложным соперником для любого топа.
Saar
Тайсон-сцыкун. Он с Деонтеем не будет биться. Он знает его удары.
pavel85
Для меня лично Фьюри не боксер,он клоун и шут.Нет поставленного удара,похож больше на девченку.Побеждает чисто изза клоунады на ринге,выматывая и психологически убивая.Удар у него чисто от кассы тела.Силы в ударе нет.Жду когда его Усик или кто нибудь психологически сломает а потом отправит в долгожданный накаут.Это Волуев номер 2.