Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 червня 2019, 01:21
7118
1

Сергій ДЕРЕВ'ЯНЧЕНКО: «Бій з Альваресом - пріоритет для мене»

Українець - про бій проти Кулкая, розбірки Канело і Головкіна та реванш з Джейкобсом

| Оновлено 14 червня 2019, 01:21
7118
1
Сергій ДЕРЕВ'ЯНЧЕНКО: «Бій з Альваресом - пріоритет для мене»
The Amoury. Сергей Деревянченко
У квітні Сергій Дерев'янченко провів бій проти Джека Кулкая, за підсумками якого переміг і знову отримав статус офіційного претендента на пояс IBF. Статистика говорить, що Сергій повністю перебоксував свого суперника, хоча багато хто очікував ще більш впевненого боксу від українця. Зараз 33-річний Дерев'янченко чекає новин від своїх менеджерів, але знайшов можливість поговорити про ситуацію в своєму дивізіоні.
 
— Сергій, як себе почуваєш? Вже приступив до роботи в залі, або ще відпочиваєш?
— Ще відпочиваю, набираюся сил. Тренування в звичайному режимі не почав, але фізичну форму не втрачаю, намагаюся відпочивати активно і стежити за харчуванням.
 
— Який післясмак залишився від бою з Кулкаєм? Ти чекав, що Джек буде так добре тримати удар і атакувати навіть в останніх раундах?
— Не буду обманювати — бій складався не так, як я очікував, але я виграв цей поєдинок у справі, і це головне. Не знаю, як здалося з екрану, але його удари зовсім не вразили мене, вони не були небезпечними.
 
Але я згоден, що не повинен був їх пропускати. Бій на бій не схожий, але відверто кажучи — на цьому рівні легких боїв я не очікую. Я планував більш переконливу перемогу, але є як є.
 
 
— Після бою з Джеком не бачилися і не спілкувалися?
— Ні, з Джеком ми не спілкувалися ні до, ні після бою.
 
— Як тобі зустріч Альвареса і Джейкобса? Як це дуже часто буває — багато людей не згодні з вердиктом рефері. Кажуть, що можна було дати нічию ...
— Розмови є майже після кожного бою без нокауту. Я вважаю, що вердикт справедливий, хоча поєдинок був дійсно дуже конкурентним. Джейкобс дав хороший бій, але Сауль, як на мене, був краще і стабільніше.
 
— Що зараз відбувається з твоїм правом на бій за титул IBF, який Канело відібрав у Джейкобса? Писали, що твоїй команді і команді Сауля надійшли листи із зобов'язанням провести переговори. Далі — тиша. Ти можеш розповісти щось нове по цій історії? Що кажуть менеджери мексиканця?
— Так, це дійсно так, але на цьому поки все. Листи надійшли, моя сторона чекає рішення IBF по Альваресу. Вони можуть або дати йому відстрочку, або зобов'язати проводити захист зі мною, або забрати пояс при відмові. Тобто, багато варіантів. Обіцяю, що як ми отримаємо офіційну інформацію з цього приводу, я обов'язково нею поділюся з уболівальниками.
 
— Зараз бій з Канело в пріоритеті, або ти хотів би мати якийсь проміжний поєдинок, перш ніж виходити проти мексиканця?
— Звичайно, саме цей бій у пріоритеті, тому що Альварес має три пояси. Якби мені вдалося отримати це бій і перемогти — можна було б отримати відразу три титули. Але, як я сказав, тут не багато що залежить від мене. Я вийду проти будь-кого, хто дасть мені можливість боротися за звання чемпіона світу.
 
— Тобто, можна сказати, що цій бій мрії для тебе?
— Може і прозвучить банально, але для мене бій мрії — будь-який чемпіонський бій, в якому я виграю титул. Я нікого не уникаю і нікого не боюся. Вірю, що можу перемогти будь-якого суперника в моєму дивізіоні. Сауль дійсно дуже хороший, але для мене реально його побити. Він не невразливий, як і будь-який боксер.
 
— Добре, але Головкін же в свого часу відмовлявся від бою з тобою. З ким будете вести переговори, якщо Сауль не стане з тобою боксувати?
— Знову-таки, я обов'язковий претендент на титул IBF і якщо цей пояс буде у Альвареса — то він буде зобов'язаний його захищати. Рано чи пізно. Якщо програє його, то я буду боксувати або з переможцем Сауля, або за вакантний титул. Мене влаштують всі варіанти, де я зможу боксувати за пояс чемпіона світу.
 
Ну а так, якщо говорити про інших, то це Головкін, Чарлі і Андраде. Всі вони дуже класні бійці, а я хочу виходити проти кращих.
 
— Якщо вірити чуткам, то Головкін і Альварес налаштовані на 3-й бій між собою. Що про це думаєш?
— Думаю, що цей бій в плані боксу має сенс тільки для Головкіна і його фанатів. Щоб довести світові свою силу. Ну а для Альвареса він, напевно, має сенс тільки в фінансовому плані. Сауль двічі виходив проти Геннадія, і не програв. Я думаю, собі він тут все довів.
 
— Головкін в останньому бою довів, що він все ще топовий боксер?
— Звичайно. І він залишається Головкіним, навіть не маючи поясів. З ним хочу боксувати так само, як і раніше, тому що перемога над ним може добре підняти мій рейтинг і дати мені прекрасний досвід. Геннадій - топ, в будь-якому випадку.
 
— Твій реванш з Джейкобсом можливий?
— Як мені відомо — Дені переходить в наступну вагову категорію. Так що такий бій навряд чи можливий.
 
— Ти давно не був в Україні! Скучив вже?
— Так, я давно планую прилетіти додому, але ніяк не виходить. Але якщо все буде добре і зірки зійдуться, то в середині літа прилечу до Миколаєва. Дуже скучив!
 
 
Максим ГАЙОВИЙ, спеціально для Sport.ua
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
poltavaonelove
Ну дык мы тоже хотим увидеть этот бой. Альварес - топ, Деревяный - далеко не топ, поэтому хотелось бы увидеть прогресс, конкурентноспособный бой, понятное дело, на победу шансов очень мало. Считаю, задача-максимум - провести такой бой, что-бы все (включая Альвареса) хотели бой2, пусть даже если будет поражение, а не просто "кануть в Лету".