Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 00:40
9542
0

Україна – Данія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

В рамках відбору на Євро-2020 наша збірна приймає діючих чемпіонів світу

| Оновлено 04 липня 2021, 00:40
9542
0
Україна – Данія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
handball.net.ua

Поєдинок Україна – Данія відбудеться в середу, 12 червня у Києві. Початок зустрічі о 19.00. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал Хsport.

На поточному тижні збірна України проведе два заключні матчі в рамках відбору на Євро-2020, за результатами яких і стане ясно, чи буде наша команда представлена на континентальному форумі в майбутньому році.

Найближчим суперником нашої команди стане одна з найсильніших команд світового гандболу – збірна Данії. Данці є олімпійськими чемпіонами 2016 року, відсвяткувавши перемогу в Ріо-де-Жанейро, і переможцями останньої світової першості, яка завершилася зовсім недавно, в січні поточного року. Варто відзначити, що, незважаючи на всю силу і міць датського гандболу, перемога на світовій першості скорилася родоначальникам гандболу в перший раз.

Протистояти збірній Данії наша команда буде в далеко не самому оптимальному складі. І без того не найбагатший кадровий потенціал істотно підкосили травми, які в достатку звалилися на гравців збірної України. Так, поєдинок проти данців пропустять такі важливі гравці нашої команди, як один з кращих снайперів поточного відбору Сергій Онуфрієнко, правий крайній Артем Козакевич, який за підсумками минулого сезону увійшов до топ-50 снайперів Ліги чемпіонів, лінійний Дмитро Дорощук, що є одним з ключових гравців у захисних побудовах нашої команди. Також не допоможуть нашій збірній напівсередні В'ячеслав Садовий та Роман Чичикало, воротар Антон Деревянкин і лінійний «ЗТР» Дмитро Ільченко.

У зв'язку з цим, тренерському штабу нашої збірної на чолі з Сергієм Бебешко довелося залучати на збір гравців, які ще не викликалися в національну команду у відборі на Євро-2020. Серед них гравці з внутрішнього чемпіонату Іван Бурзак, Сергій Орловський і Владислав Паровінчак, а також Богдан Черкащенко, який виступає в першості Білорусі.

Наведемо повну заявку збірної України на матч проти збірної Данії:

Воротарі: Генадій Комок, Антон Терехов (обидва – «Мотор»)

Крайні гравці: Захар Денисов, Юрій Кубатко (обидва – «Мотор»), Євген Жук («ЗНТУ-ЗАС»), Сергій Орловський («Донбас»)

Лінійні: Дмитро Тютюнник («ЗНТУ-ЗАС»), Іван Бурзак («ЗТР»), Павло Гурковський («Келараши», Румунія)

Задня лінія: Олександр Тільте, («ЗТР»), Євген Буйненко («Мотор»), Владислав Паровінчак («ЗНТУ-ЗАС»), Олександр Кириленко («Рііхімаен Кокс», Фінляндия), Олександр Южбабенко («Спартак», Росія), Станіслав Жуков («Гуммерсбах», Німеччина), Владислав Остроушко («Єврофарм Работнік», Македонія), Дмитро Горига («Погонь», Польща), Богдан Черкащенко («СКА Мінськ», Білорусь)

У свою чергу, склад на київський поєдинок данці везуть просто атомний. У строю майже всі основні гравці датської збірної, включаючи самого зоряного місцевого гандболіста Міккеля Хансена і одного з кращих воротарів сучасності Нікласа Ландіна.

Пропонуємо до уваги повну заявку збірної Данії:

Воротарі: Ніклас Ландін («Кіль», Німеччина), Яннік Грін («Магдебург», Німеччина), Кевін Меллер («Барселона», Іспанія)

Крайні гравці: Магнус Ландін («Кіль», Німеччина), Лассе Сван («Фленсбург», Німеччина), Магнус Браммінг («Хольстебро»), Йохан Хансен («Бьеррінгбро-Сількеборг»)

Лінійні: Андерс Закаріассен, Сімон Хальден (обидва – «Фленсбург», Німеччина), Рене Атонсен («Ольборг»)

Задня лінія: Міккель Хансен («ПСЖ», Франція), Расмус Лауге («Фленсбург», Німеччина), Лассе Андерссон («Барселона», Іспанія), Якоб Холм («Фюхсе Берлін», Німеччина), Хенрік Молгаард («Ольборг»), Ніколай Оріс («Бьеррінгбро-Сількеборг»), Ніклас Кіркелокке («ГОГ»)

Втім, незважаючи на дуже потужний склад, нинішній відбір збірна Данії проводить не надто впевнено. У нинішній кваліфікації данці сенсаційно поступилися збірній Чорногорії на її майданчику з різницею в один м'яч, чим, до речі, дуже серйозно ускладнили життя нашої збірної. До цієї поразки данці не програвали поєдинків в рамках кваліфікації на чемпіонати Європи або світу з березня 2011 року.

Та й в домашньому матчі проти збірної України, який відкривав відбірковий турнір для обох команд, данці провели перший тайм не дуже впевнено, завершивши його внічию 12:12. Хоча тут доречніше буде сказати, що це наша збірна дуже вміло протистояла одній з найсильніших команд світового гандболу. І хоча другий тайм, а разом з ним і матч, збірна Данії виграла з перевагою в шість м'ячів, враження від гри нашої команди залишилися дуже приємними.

Так що, не такі вже й безгрішні ці данці і нашим гандболістам цілком під силу створити локальну сенсацію і офіційно оформити вихід на чемпіонат Європи, хоча зробити це буде дуже і дуже важко.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Данії.

Турнирная таблица

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М'ячі

Різниця

Очки

1.Данія

4

3

0

1

133:99

+34

6

2.Україна

4

3

0

1

110:99

+11

6

3.Чорногорія

4

1

1

2

106:121

-15

3

4.Фарерські острови

4

0

1

3

86:116

-30

1

12 червня
Україна – Данія
13 червня
Фарерські острови – Чорногорія
 

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Два зайві слони. Анна Музичук випустила перемогу над китаянкою-лідером
Інші види | 18 квітня 2024, 10:55 0
Два зайві слони. Анна Музичук випустила перемогу над китаянкою-лідером

У Торонто наближається до фінішу Турнір претендентів 2024 року з шахів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.