Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 червня 2019, 21:34
3305
0

УЄФА не змінить формат проведення Ліги чемпіонів

Обговорення по цій темі ведуться тільки на консультаційній основі, стверджують в організації

| Оновлено 10 червня 2019, 21:34
3305
0
УЄФА не змінить формат проведення Ліги чемпіонів
УЄФА. Александер Чеферін
Союз європейських футбольних асоціацій не планує найближчим часом міняти формат Ліги чемпіонів.
 
«У зв'язку з деякими фактологічно некоректними статтями, що з'явилися останнім часом в пресі, ми хотіли б скористатися цією можливістю, щоб проінформувати вас про те, що ніяких конкретних пропозицій щодо можливих змін в Лізі Чемпіонів УЄФА не існує, і що обговорення по цій темі ведуться тільки на консультаційної основі.
 
Ми також хотіли б відзначити, що запропоновані зміни в формат Ліги чемпіонів УЄФА були ініційовані Асоціацією європейських клубів (ECA), а не УЄФА», — йдеться в повідомленні прес-служби УЄФА.
 
Раніше в інтерв'ю Der Spiegel президент УЄФА Александер Чеферін підкреслив, що найближчим часом ніяких змін не планується.
 
«Якщо хочете мою думку, нічого взагалі не повинно змінюватися. Футбол — це єдиний європейський продукт, який на сьогоднішній день є кращим у своєму роді в світі. Ліга чемпіонів — глобальний турнір. Він стає все популярнішим і популярнішим в Китаї, в США. Це ринки, що розвиваються для нашого виду спорту. В Європі навряд чи від нього можна отримати щось ще.
 
Я не хотів би говорити про деталі цієї ідеї Асоціації європейських клубів. Ми знаходимося лише на етапі консультацій і, звичайно ж, повинні все обговорювати один з одним. ECA представила нам свою пропозицію. Після цього ми одразу ж припинили розмови про те, що УЄФА думає про проведення матчів єврокубків на вихідних. Цього не станеться», — зазначив Чеферін.
 
Глава УЄФА висловив думку, що п'ять найбільших футбольних ліг «повинні відраховувати кошти футбольним федераціям в невеликих країнах, якщо вони продають їм права на трансляцію своїх ліг». «Адже якщо матчі кращих чемпіонатів показують по телебаченню в цих країнах, це послаблює їх власний футбольний ринок», — додав Чеферін.
 
«Що стосується гарантованої участі великих клубів в Лізі чемпіонів, то звичайно, цього не повинно бути. Але ж вони і так завжди там. А ось середні клуби з можливої реформи дійсно могли б отримати вигоду. Але я не впевнений, що нинішня ідея цієї реформи буде реалізована в точності в тому вигляді, що пропонується зараз», — підкреслив президент УЄФА.
 
Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про можливу зміну формату проведення Ліги чемпіонів.
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.