Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Формула 1
| Оновлено 10 червня 2019, 14:08
5401
5

Гран-прі Канади. Помилка та «дитячий садок» Феттеля, Хемілтон лідирує

Підсумки драматичної гонки Формули-1 в Монреалі

| Оновлено 10 червня 2019, 14:08
5401
5
Гран-прі Канади. Помилка та «дитячий садок» Феттеля, Хемілтон лідирує
twitter.com/F1

Феррарі втратила дуже важливу перемогу. Через Феттеля

Конфігурація траси в Канаді дозволяла Феррарі сподіватися перервати домінування Мерседеса. Трек в Монреалі не має багато поворотів, де Скудерія істотно програє, але має прямі, а по топ-швидкості Мерседес поступається своєму суперникові. Це добре було видно в кваліфікації, де Себастьян Феттель на останньому секторі привіз потрібну перевагу.



Під час гонки команда все робила правильно. Не було помилок зі стратегією, не було помилок на піт-стопі. В цілому, Феттель йшов до впевненої перемоги, якби не припустився помилки і отримав штраф. 5-секундне покарання можна обговорювати, можна не погоджуватися, як це на подив робили британські коментатори Sky Sports, які підтримують свого Льюїса Хемілтона, але заявили, що покарання несправедливе. Але покарання є вторинним, а послідувало воно після помилки Феттеля. Сам пілот допустив промах і виїхав за межі траси. Це в даному випадку є первинним.

 

 

Шкода, що результат гонки було вирішено таким шляхом, але маємо 7 перемогу Мерседеса в 7 гонках сезону. Втіхою для Феррарі може стати подвійний подіум. Команді було надзвичайно важливо перемогти, і навіть не стільки в плані боротьби за титули. Феррарі мала показати здатність боротися. На таких трасах болід дійсно може змагатися з Мерседесом, хоча в цілому здалося, що Хемілтон був все ж трохи швидшим в другій частині гонки.

Далі в календарі Франція і Австрія. Швидкі треки, де перевага потужності мотора знову має дозволити Феррарі відігравати дефіцит швидкості в поворотах.

Поведінка Феттеля

Після етапу Себастьян Феттель, обурений рішенням стюрдов, спершу відмовився підніматися на подіум, а також поміняв місцями таблички 1-2 поруч з машиною Хемілтона, поставивши навпроти Мерседеса цифру 2. Британська BBC назвала таку поведінку «дитячим садком», і з цим можна погодитися. Феттелю не 18 років. Навіть від Ферстаппена такого напевно не чекали б, що говорити про майже 32-річного 4-кратного чемпіона світу.



Зрозуміло, що емоції, але вина пілота в невдалому результаті все одно присутня. Мені здається, гонщик такого рівня повинен бути більш витриманим, нехай навіть сезон складається провально і, очевидно, Хемілтону ніхто не завадить виграти титул.

Потрібно сказати, останніми роками статус Феттеля погіршується. В основному згадується один негатив: удар в болід Хемілтона в Баку, величезна кількість помилок в минулому сезоні, включаючи аварії і розвороти, а тепер ще й те, що трапилося в Канаді. Негатив лише зрідка переривається сильними виступами, як в суботній кваліфікації.

Останній раз Феттель перемагав в Бельгії 9 місяців тому. Занадто великий проміжок, навіть з огляду на проблеми з болідом.

Загальний залік

Боротьба в Монреалі була цікавою, але в загальному заліку для любителів інтриги все стало тільки гірше. Валттері Боттас, який переслідує Хемілтона, провів слабкий етап і тепер відстає на 29 очок. Феттель зміцнився в топ-3, але його відставання від лідера складає вже 62 пункти.



До перерви влітку завданням Феррарі буде не відпустити Льюїса ще далі і готуватися оновити машину перед осінньої частиною чемпіонату.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію
Футбол | 26 квітня 2024, 23:21 10
Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію

Про це повідомив відомий інсайдер Фабріціо Романо

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 18
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Michael Savchyn
не дєццкій сад, а дебілізм і кричуща несправедливість рішень суддів, яке вбиває дух суперництва у мотоспорті
Юрій Рибак
Шановні "еесперти" Фетеля покарали не за виліт з траси, а за небезпечний маневр.
І о так. Лайно ця ваша ферарі)
Сергей Евланов
Выехав за пределы трассы Фетель получил преимущество. Уже это подлежит наказанию и штраф в 5с слишком мягкий. А за прерстановку табличек с номерами должен быть денежный штраф как за хулиганство.