Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
44659
42

5 висновків після гри Україна – Сербія

Sport.ua – про деякі рецепти нашого загального футбольного щастя

5 висновків після гри Україна – Сербія
Українська асоціація футболу

Справжнє футбольне свято наші вулиці в останні роки не особливо балує. Однак те, що сталося в п'ятницю, сьомого червня, у Львові, в грі Україна – Сербія, інакше, ніж всеукраїнським футбольним карнавалом, і не назвеш. Тут деякі вже настирливо рекомендують записати цю гру в кращі з кращих з нашої не такої вже й довгої історії, і повісити її в красиву рамочку. Заклик зрозумілий, передумови для цього є серйозні.

Але поспішати все одно не варто. А чим чорт не жартує – може, в подібному стилі ми винесемо і діючих чемпіонів Європи. Від цієї нашої банди тепер можна чекати чого завгодно. Так що з самими-пресамими епітетами, а головне – ярликами, давайте трішечки почекаємо. Тому що на носі – черговий матч. І хоч суперник не такого саженю в плечах, як у нещадно битих сербів, очікувана перемога над ним принесе все ті ж три очки. А без них блискуча вікторія на «Арені Львів» буде вже і не такою блискучою. Так що давайте трохи почекаємо з нашою книгою рекордів. І спробуємо зрозуміти, за рахунок чого і кого нам вдалося створити це рукотворне диво.

Зізнатися, після 5:0 на твою користь висновки робити легко. Але, в той же час, досить складно піти від емоцій і знаків оклику. Все це добро буде тут присутнє. І заслужено. Бо дійсно заслужили!

Отже, висновок перший: блискуча тренерська робота



Перед матчем капітан сербів Коларов акцентував увагу на тому, що Шевченко вніс в гру збірної України італійський акцент. Мовляв, наша команда дуже сильна, перш за все, в обороні. Саша як у воду дивився. Наш тренерський штаб вздовж і поперек вивчив свого опонента. Їх горезвісній майстерності ми могли протиставити характер, божевільний настрій, мотивацію і швидкість. І, як з'ясувалося, майстерність теж. Всі п'ять наших забитих м'ячів – це вам не через коліно ламати. Це все шик, блиск і краса.

Але в першу чергу, це, звичайно ж, Шева. Саме так скандувала «Арена Львів». Шева, в миру Андрій Миколайович Шевченко, зі своїми асистентами блискуче впорався зі, здавалося, нашою слабкістю  – прогнозованим через втрати, пов’язані з травмами, складом. Кожен вийшов на поле битися і за себе, і за того хлопця, і, як часом здавалося, за всіх нас. А ще Шевченко повністю переграв свого опонента.

Висновок другий: Крстаїч і Шевченку програв, і себе перехитрив

У молодої і амбітної збірної Сербії є явна ахіллесова п'ята – захист. Зокрема, її фланги – Рукавіна  та Коларов. Розуміючи це, наставник гостей захотів перехитрити свого візаві. Сербський тренер вирішив зіграти в три центральні захисники з двома латералями. У такій схемі не знайшлося місця для Рукавіни, але Коларов виявився в обоймі. Лінійних зіграли Гачіновіч і Костич. Сама по собі ідея Младена була хорошою. Але чи то підопічні її повністю провалили, чи то тренер не зумів до них достукатися, чи то і перше, і друге разом. Як би там не було, серби повністю провалилися в обороні. За рахунок швидкості і пресингу українці змели всі захисні редути суперника. Особливо по-свійськи наші себе почували між структурними побудовами суперника. Не можна також виключати і той факт, що триколірні дозволили собі недооцінити свого опонента. Вони напевно збиралися закидати нас шапками, але в підсумку залишилися і без шапок, і без штанів.

Висновок третій: герої з героїв



Вельми складно в цьому тріумфі цілком яскравих фарб шукати окремі напівтони. Це як раз той випадок, коли перемогла її величність команда. Це у них там були типу зірки. А у нас – команда-зірка! Тільки так, і не інакше. Але навіть в цьому злагодженому і майже ідеальному механізмі дозволимо собі виділити трьох наших гравців, які зіграли через край. Це, безумовно, Циганков. Ось він, новий лідер збірної. Як там себе почуває Марлос? Це, безумовно, Караваєв, який «з'їв» самого Костича, та й усіх інших, хто по шляху попадався. І це Миколенко. Пацану двадцять років, а він грає, немов Роберто Карлос в кращі роки.

Висновок четвертий: магія «Арени Львів»



Тут однозначні респект і уважуха. Львів був і залишається справжнім форпостом для нашої національної збірної. Сімнадцять поєдинків провела головна команда країни на «Арені Львів», і лише два з них закінчилися нічиїми, а у всіх інших випадках – перемоги. Так тримати!

Висновок п'ятий: доживемо до понеділка

Якою б феноменальною, іскрометною і майже ідеальною не була б перемога збірної України над сербами, її справжній зміст, її справжню ціну всі ми можемо пізнати тільки укупі з матчем проти Люксембургу. Успішним матчем, ясна річ. Власне, Шевченко почав готуватися до гри проти «герцогів» вже з другого тайму проти Сербії, знімаючи з гри провідних виконавців. Хочеться, щоб феєрія продовжилася і в понеділок, 10 червня. Після цього – по-справжньому зможемо собі дозволити радіти.

Фото - twitter.com и ffu.ua

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Букмекери оцінили шанси Арсенала на титул АПЛ 2023/24 після розгрому Челсі
Футбол | 24 квітня 2024, 20:41 1
Букмекери оцінили шанси Арсенала на титул АПЛ 2023/24 після розгрому Челсі

Головним фаворитом на тріумф в Англії так само є «Манчестер Сіті»

Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dima.krot
Самый главный вывод: наши МОГУТ играть в футбол, если сильно захотят
wigg
Много писали про неудачный состав сербов, который был слишком атакующим, и это, безусловно, так. Много писали про недооценку нашей сборной сербами, и это, безусловно, так.
Хочу добавить еще маленькую деталь, которая оказалась очень важной.
Это Коларов. Вчерашняя игра - полный провал для этого классного в прошлом защитника. Первый гол - наши спокойно проходят по флангу Коларова, который банально не успевает. Второй гол - Яремчук поборолся с Коларовым, отобрал в силовой манере (повторяю: у Коларова!) мяч и после этого гол-шедевр Цыганкова.
После этой двойки сербы оказались в серьезном нокдауне и уже не оправились. Бесспорно, наши красавы, но не забываем о зубастом Люксембурге и не уподобляемся сербам в недооценке. Надо в понедельник напомнить люксам их некрасивые игры около Мораеса. Болеем за наших, слава Украине!
Алексей Хмиль
После игры неожиданно возник вопрос "А Пятов вообще играл?!" приятный вопрос черт возьми
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
NikolayMaltsev
После выхода нашей молодежки в полуфинал ЧМ, я написал: «Андрей Николаевич и ко, принимайте эстафету». После вчерашнего матча напишу следующее: «НЕ ЗУПИНЯЙТЕСЬ ХЛОПЦІ».
Андрій Ришелюк
Думаю, сербы сильно просчитались с прессингом. Они знали, что обычно Украина не очень хорошо себя чувствует при высоком прессинге от более сильных команд. А себя они считали более сильными, вот и решили накрывать высоким прессингом, а забрав мяч их атакующие игроки разберутся, что с ним делать. Но ... опасность высокого прессинга в том, что позади остаётся открытое пространство, и если прессинг преодолеть, то есть куча свободных зон для атаки. А тут оказалось, что наши из под их прессинга выходят вполне уверенно. И в итоге их защите приходилось играть против наших один в один. А уровень этой защиты не такой, чтобы один в один справляться с Малиновским, Цыганковым и остальными, а тут ещё и Караваев периодически успевал прибегать. Если бы сербы правильно оценили уровень наших атакующих, они бы играли осторожнее. А так полезли внаглую, ну и огребли по полной. Но в Белграде они уже так играть не будут.
Golhrenshtanga
Люксембург нужно наказать с неменьшим счетом,а то карлики шото там возомнили о себе,не просто спустить на землю,а это должен быть удар об нее
Ruud
Львов вдохновил своей атмосферой, после такого антуража обязаны были побеждать, что и сделали, брависсимо команда, Шева и болельщики!
zwetkov
Сборная Украины провалится без Ракицкого! Хотя, погодите...
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fifadinamo
Закралась мысль, может Валерий Васильевич тетрадки все таки передал. Ну не может гениальность не оставить после себя зерна, очень надеюсь. Не зря Шева кубок ЛЧ сразу привез к Лобановскому, знал несбывшуюся мечту ТРЕНЕРА
Elblanko
Так, насправді висновок один. І вміють і можуть. Як я і думав, як і говорив.
Усі увійшли в гру, ні хто не був зайвий, як це у нас часто буває.
Український Патріот
Сборная Украины создали управляемый хаос! То бишь это когда игроки без мяча все бегут в разные стороны и можно отдавать сразу на несколько открывающихся игроков! Это офигенно! Высший уровень футбола!
zvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
olex68
Ребята , а может будем поскромней малость . Сколько уже раз это проходили - обязаны пройти , победа в кармане ... , а потом скромная тишина . Сербы тем и славятся что несмотря на своих звезд отлично играющих в европейских клубах постоянно проваливают все серьезные турниры своей сборной - на ЧМ-2010 и ЧМ-2018 прошли , но заняв 4 и 3 места в группе отправились домой ,ЧМ-2014 заняли 3-е место после Бельгии и Хорватии и остались дома . А отборочные на ЧЕ вообще у сербов провальные - ЧЕ-2008 третьи после поляков и португальцев , ЧЕ-2012 третьи умудрившись пропустить не только итальянцев , но и ЭСТОНЦЕВ , ЧЕ-2016 вообще заняли 4-е место , пропустив португальцев , АЛБАНЦЕВ И датчан ( стыковые игры ) . Я считаю что в этом разгроме 80% , заслуга Цыганкова ( в таком матче пропустить за пару минут пару мячей - у многих звезд ноги деревянными станут ) Я не хочу сказать что наши победили незаслуженно , но может стоит подождать португальцев в гости и съездить в сербам в гости , что бы посмотреть что это счастливое стечение обстоятельств или наша сборная действительно стала СБОРНОЙ , способной на ИГРУ против любого соперника .?
DKTheBest2
И последний, не самый лучший вывод. Шеву скоро можем увидеть тренером Милана.
turist86
Вони напевно збиралися закидати нас шапками, але в підсумку залишилися і без шапок, і без штанів.
Святослав Сташевский
все пучком)))))))) с такой игрой первое место в группе на ЧЕ! Португалия обосрется!!!!!!!!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Robert Monroe
Лучшие игроки матча - Цыганков, Зинченко и Малиновский. Все остальные (пожалуй, без исключений) тоже на высоком уровне сыграли, но эта троица выделялась. Миколенко для своих 20 лет зверь, конечно, явно прорыв года (хотя осенью казалось, что это звание будет у Шапаренко).