Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 04 червня 2019, 20:47
962
0

Богдан ШЕРШУН: «Збірна України U-20 може поборотися за медалі ЧС»

Колишній захисник національної команди - про виступ команди Олександра Петракова в Польщі

| Оновлено 04 червня 2019, 20:47
962
0
Богдан ШЕРШУН: «Збірна України U-20 може поборотися за медалі ЧС»
fifa.com
Колишній захисник збірної України Богдан Шершун оцінив гру нинішньої юніорської збірної на ЧС в Польщі і пояснив, чому синьо-жовті не пройшли стадію-плей-офф в 2001 році.
 
- Перемога над Панамою (4:1) дісталося легко синьо-жовтим?
- Частково, напевно, так. Все-таки збірна Панами в 1/8 фіналу - не найсильніший суперник у цій стадії. Поки що українцям доля благоволить, адже в суперниках у неї були США, Катар, Нігерія і Панама. Справжній потенціал і силу нинішньої команди Олександра Петракова, думаю, ми побачимо, вже в грі з Колумбією. Цей суперник, мені здається, буде сильніше всіх тих, з ким грали українці.
 
- Чи здатна збірна України поборотися за медалі нинішнього чемпіонату світу?
- Думаю, що так. Безумовно, хлопці молодці, що домоглися історичного успіху, вперше вийшовши у чвертьфінал. До цього тричі ми зупинялися в 1/8 фіналу. Якщо удача буде на боці українців, команда зможе поборотися за медалі чемпіонату.
 
- Чи став для вас відкриттям чемпіонату і нашої збірної захисник Денис Попов, який забив три голи головою на мундіалі?
- Для мене ні. Мені про цього футболіста розповідав колишній тренер юнацьких збірних Сергій Попов. Ще пару років тому він відзначав Попова як перспективного футболіста і говорив, що незабаром він цілком може стати гравцем основного складу київського «Динамо».
 
- Ви грали на юнацькому чемпіонаті світу в 2001 році. На ваш погляд, в такому насиченому ігровому ритмі які якості для футболістів виходять на перший план?
- Я думаю, що у нашої збірної в цьому аспекті навіть є перевага, тому що ми граємо в сусідній Польщі. Тому фактора бажання скоріше повернутися додому у наших футболістів не буде. У 2001 році чемпіонат світу проходив в Аргентині. Ми полетіли туди за тиждень до чемпіонату, щоб провести час для адаптації. Але в підсумку на третій тиждень перебування там ми вже сильно хотіли додому і нам було все одно, що це чемпіонат світу. Тому наша поразка після виходу з групи від Парагваєм було цілком заслуженою. Зараз же наші хлопці в Польщі, їх приїхали підтримати родичі, тому, думаю, настрій у них буде таким, щоб навпаки затриматися на чемпіонаті світу. Будемо сподіватися, що українцям вдасться ще більше поліпшити історію і вийти до півфіналу турніру.
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.