Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 31 травня 2019, 00:47
24484
20

Збірна України U-20 зуміла втримати нічию з Нігерією

У ворота команди Петракова були призначені два одинадцятиметрових, однак Лунін відбив лише один

| Оновлено 31 травня 2019, 00:47
24484
20
Збірна України U-20 зуміла втримати нічию з Нігерією
УАФ
Матчем третього туру групового етапу чемпіонату світу 2019 року серед юнаків віком до 20 років збірна України повернулася в те місто, де й розпочала свій виступ на цьому форумі. Міський стадіон у південній частині Польщі, місті Бельсько-Бяла, знову відкрив свої ворота для нашої команди. Цього разу колективу Олександра Петракова грати довелося проти одноліток з Нігерії.
 
«Суперорли» до початку турніру розглядалися як одна з найбільш цікавих «темних конячок». Четверта команда за підсумками Кубка Африки стартувала грою проти Катару, в якій змогла здобути впевнену перемогу над попереднім суперником українців з рахунком 4:0. У грі проти «бордових» вистрілив пресинг, який потім виявився недостатньо ефективним в матчі проти США (0:2).
 
Наша юніорська збірна на момент початку цього поєдинку мала в своєму активі вже дві перемоги: у схожому стилі були обіграні США (2:1), та Катар (1:0), але розіграна тренерським штабом Петракова «карта» результату припала до душі далеко не кожному шанувальнику футболу в нашій країні. До команди надходили претензії щодо однобокості побудови атакуючої гри, яка, як уже бувало раніше, може зіграти злий жарт на стадії плей-офф. Реакцію головного тренера на цілком очікуване питання від журналіста після гри проти Катару також можна зрозуміти – наш уболівальник настільки багатогранний у своїх футбольних перевагах, що досягти успіху в усіх напрямках буває вкрай важко.
 
І, тим не менш, очікувалося, що саме гра останнього туру, де вже нічого не вирішувалося для нашої команди з точки зору виходу в плей-офф, повинна надати додаткову впевненість перед наступним важливим кроком на міжнародному турнірі.
 
У нашої команди вийшло виконати два абсолютно різних за післясмаком тайми. Якщо після перших сорока п'яти хвилин можна було з упевненістю сказати, що ротація стартового складу пішла на користь тактичному малюнку і сприйняттю гри колективу Петракова, то подальший перебіг матчу, будемо відверті, засмутив.
 
Гру без особливих загострень командам вдавалося проводити приблизно півгодини. Українці грамотно оборонялися на підступах до свого штрафного, а в атаці, зі змінним успіхом, намагалися зробити рейди по обом флангах. Навіть бити практично від центру поля не соромилися номінальні гості! Однак в завершальній стадії атак чогось не вистачало.
 
Відсутнім компонентом виявилася індивідуальна майстерність на правому фланзі з боку Кащука, який розібрався з опікуном один в один, після чого зробив сильний навіс у бік дальньої штанги, де виявився забутий суперниками Данило Сікан. Нападник на секунду завис в повітрі та завершив атаку точним ударом в ближній кут. Варто відзначити вкрай невпевнену гру голкіпера Оремаде в даній ситуації.
 
Повели в рахунку, і все б нічого, але до розвитку ситуації вирішив втрутитися арбітр. Перший тайм вже наближався до свого завершення, коли Сафронов заблокував прохід Тіані з м'ячем всередині штрафного майданчика. Пенальті, а сам потерпілий відправився виконувати покарання для нашої команди. Однак, вже за розгоном було помітно, що футболіст юнацької збірної Нігерії і сам не сильно вірить в можливість переграти Андрія Луніна. Це допомогло українському голкіперу, а стрибок в лівий від себе кут став запорукою успішного відбиття одинадцятиметрового.
 
На жаль, на цьому проблеми для оборони нашої юнацької збірної не закінчилися. Епізод на початку другого тайму всередині нашого штрафного майданчика призвів до чергового втручання арбітра. Після перегляду відео-повтору аргентинський охоронець порядку на футбольному полі впевнено вказав на другий одинадцятиметровий у наші ворота. До його призначення призвело потрапляння м'яча в руку Попову, з фактом якого сперечатися безглуздо, проте відстань між точкою удару по м'ячу та захисником була настільки незначною, що зіграти інакше просто не було можливості – ця рука повинна була стати опорою при падінні Попова на газон.
 
Для виконання удару знову був покликаний Тіані, а схожа манера на цей раз виявилася цілком успішною. Андрій вгадати напрямок удару під час другої спроби суперника не зумів.
 
Прикро після цієї гри може бути тільки з однієї причини – під час сорока з невеликим хвилин, що залишалися, ми так і не побачили нашу збірну в атаці на чужі ворота. Нігерійці постаралися задавити нашу команду «фізикою», але Андрія Луніна було складно здивувати досить простими ударами в їх виконанні. Залишився неприємний осад з цього приводу – нічийний результат, з яким закінчився поєдинок у підсумку, не грав особливої ​​ролі для нашої команди, однак більш змістовної гри, все ж, хотілося побачити саме в таких умовах.
 
За фактом завершеня звітного поєдинку був остаточно сформований вид турнірній таблиці групи D. Перше місце закріплено за збірною України, американці виявилися другими, треті – нігерійці, а замикають квартет представники Катару. Далі нас чекає гра стадії 1/8 фіналу, а суперника для збірної України дізнаємося після завершення всіх матчів третього туру. Можна лише вказати на те, що це може бути один з представників з третьої позиції груп B, E або F.

Чемпіонат світу U-20. Група D.

Нігерія U-20 – Україна U-20 – 1:1


 Тіані, 51 (пен.) – Сікан, 30.

На 45+1 хвилині Мухамед Тіани не забив пенальті (воротар).

 Тіани, 36, Эффіом, 56  – Снурніцин, 5, Попов, 50.

Нігерія U-20: Оремаде – Ігон, Салавудин, Утін, Рабіу – Майкл – Окон, Офобор, Маканджоула (Елету, 86), Эффіом (Оффіа, 74) – Тіані (Сор, 90+2).

Україна U-20: Лунін – Бескоровайний, Попов, Бондар, Сафронов – Чех, Снурніцин (Корнієнко, 46) – Сікан (Булеца, 46), Дришлюк, Кащук – Устименко (Супряга, 71).

Арбітр: Фернандо Рапалліні (Аргентина)

Стадіон: Бьельско-Бяла (Бельско-Бяла, Польша).

Удари (у площину): 12 (5) – 6 (2)
Кутові: 8 – 1
Оффсайди: 1 – 0.

НІГЕРІЯ U-20-УКРАЇНА U-20. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C
 

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Akella_147
Отразил не "лишь один", а аж один!
Ukraine_Kiev_Fan
Ждем 1/8, начинается самая интригующая часть. Надеюсь лето начнется достойно!)
Орест Орищишин
Молодці так тримати. Лунін - герой матчу.
Akella_147
Центральные защитники наши нравятся, лишь бы не сбавили при переходе в основную команду!
Robert Monroe
С таким же успехом можно написать, что ничью смогла удержать Нигерия.
Михаил Шкуренков
Автор полный профан. Как можно говорить, что ничья ничего не давала или этот матч мало что решал. Одно дело получить в следующем раунде соперника, занявшего 2-3 место в своей группе, а другое том-команду. Сборная играла по результату. Да, футбол у Петракова не Агонь, но он гораздо интереснее и что самое важное продуктивнее любого другого тренера украинских молодежек. Яковенко и Петраков - это лучшие тренера молодежек за всю историю.
russol30
Красавчики🤙
Kangoo Dingoo
Молодці.
OLEXANDER
Явно в організаторів було завдання протягнути Нігерію далі,бо цей Вар так і норовили застосувати проти України, пєнашки висмоктані з пальця.Видно же ж в повторі, що 2й пенальті :рука була, коли гравець втратив рівновагу...Це не пенальті, і 1й теж сумнівний...Не бажаю Нігерії пройти далі 1/8-досить з них.
Yalta
Молодцы!!!!!
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Minolt
Супрягу на поле больше не выпускать -самое слабое звено. Вечно плачущее лицо, ни техники, ни паса, ни удара, ни футбольных мозгов. Выводы по трем матчам
yuriy_kent
Очень слабая игра. В плэй оф с такой игрой нечего делать. Повезет если португальцы не попадутся. Нужно настраиваться, пацаны. Вся страна за вас болеет. Вы наше будущее.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Український Патріот
единственная критика от меня конструктивная - это очень плохая у сборной Украины работа без мяча! Игроки должны лучше открываться, чтобы всегда была возможность отдать на 2 игрока, как Гвардиола учит!
kino
Суддя ще той тридарас аргентинський.
Юрий Карпенко
12 ударов по воротам от африканцев многовато будет, много даем бить
Lucky Lucky
Второй тайм - сплошной провал
vova
надеюсь в будущем лунин будет такойже воротар как и лутьшие воротари свиту как дехея кортуа и другие )))