Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 травня 2019, 21:47
6525
15

Шахтар у гостях розгромив Львів в останньому поєдинку чемпіонату

«Гірники» в другому таймі забили суперникам три м'ячі

| Оновлено 30 травня 2019, 21:47
6525
15
Шахтар у гостях розгромив Львів в останньому поєдинку чемпіонату
ФК Шахтар. «Львів» – «Шахтар»
Цим матчем команди завершували вдалий для себе, в цілому, сезон 2018-2019 років. «Шахтар» втретє поспіль не тільки виграв чемпіонат України, а й зробив золотий дубль. Щодо «Львова», то він вперше у своїй історії зумів пробитися до шістки кращих клубів країни.
 
Зрозуміло, що суперники вийшли на поле далеко не в оптимальних складах. Наприклад, гості дали можливість пограти тим футболістам, які, за рідкісним винятком, менше були задіяні по ходу сезону в основі. Причому центральний захисник Валерій Бондаренко взагалі дебютував за «Шахтар» в офіційному матчі. А у львів'ян не було дискваліфікованого капітана команди Сергія Борзенко, плюс з різних причин були відсутні Олександр Бандура, Олександр Насонов, Вадим Парамонов. До того ж деякі бразильські легіонери почали зустріч на невластивих їм позиціях.
 
Перші хвилини матчу пройшли досить спокійно і гострих моментів довелося чекати досить довго. Так до середини тайму можна було згадати хіба що удар здалеку новоспеченого капітана гірників Віктора Коваленко, з яким без особливих проблем впорався Богдан Сарнавський.
 
Втіи на 21-й хвилині після грубої помилки Давіда Хочолави господарі поля ледь не відкрили рахунок. Бруно перехопив м'яч поблизу лінії штрафного майданчика і відразу ж наважився на удар. При цьому м'яч ще зачепив гравця «Шахтаря», трохи змінив напрямок, потрапив в штангу і вилетів на кутовий. Тут же, після подачі з кута поля, послідувала контратака донеччан, яка завершилася непоганим ударом Сіпріано, але і в цьому епізоді воротар львів'ян опинився на місці.
 
Далі гірники більше володіли м'ячем, багато перепасовуючись поблизу штрафного майданчика «Львова», проте до ударів по воротах справа майже не доходила. А якщо вони і траплялися, як у Фернандо і Манора Соломона, то були неточними. Загалом, перший тайм вийшов нудним і нецікавим. З тим команди і вирушили відпочивати.
 
Після перерви у грі мало що змінилося. Знову «Шахтар» володів ігровою перевагою, але все це було не небезпечно і без ударів по воротах. Так тривало аж до 65-ї хвилини, коли Віктор Коваленко точним пасом відправив вперед до штрафного майданчика господарів поля Манора Соломона. Той добіг з м'ячем майже до кута воротарської і видав ідеальну передачу на Дентіньо, який абсолютно спокійно відправив м'яч у сітку воріт «Львова». До речі, це був вже четвертий гол бразильця в двох останніх матчах.
 
На 74-й хвилині закріпити успіх своєї команди міг Віктор Коваленко. Але, обігравшись в стінку з Тете, він з близької відстані не зумів переграти Богдана Сарнавського. Однак за чотири хвилини після розіграшу штрафного відзначився Тарас Степаненко, що вийшов на заміну. Пробивав він прямо по центру лівою ногою з лінії штрафного майданчика - м'яч полетів під поперечину і відчайдушний стрибок воротаря львів'ян вже не врятував його команду від пропущеного м'яча.
 
На 84-й хвилині небезпечно пробивав із середньої дистанції Тете, але Богдан Сарнавський перевів м'яч на кутовий. І буквально тут же класний удар здалеку вийшов у Миколи Матвієнко - м'яч знову влетів під поперечину і рахунок став 3:0 на користь «Шахтаря».
 
Ось так чемпіони країни зовні легко і спокійно обіграли «Львів» та на мажорній ноті завершили сезон.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
 
Українська Прем'єр-ліга. 32-й тур.
 
«Львів» - «Шахтар» - 0:3
 
 Дентіньо (65), Степаненко (78), Матвієнко (85).
 
 Педро (42), Мартан (61) - Маркос (50), Степаненко (73).
 
«Львів»: Сарнавський - Вісенте, Адамюк, Мартан, Альваро (Брама, 87) - Приймак, Пентелейчук (Хімчак, 46) - Шина (Іваночко, 80), Липі, Педро - Бруно.
 
«Шахтар»: Кудрик - Бутко, Хочолава, Бондаренко, Матвієнко - Коваленко, Маркос - Сіпріано (Степаненко, 61), Соломон (Марлос, 76), Фернандо (Teте, 70) - Дентіньо.
 
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).
 
Стадіон: «Україна» (Львів).
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вулвз – Борнмут –0:1. Гол захисника з українським корінням скасували. Відео
Футбол | 25 квітня 2024, 02:30 0
Вулвз – Борнмут –0:1. Гол захисника з українським корінням скасували. Відео

Дивіться відеоогляд перенесеного матчу 29-го туру АПЛ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ert
Поздравления Чемпиону!!!
Dmytro Dmytro
Дудки то тіпа фанати фек@л) Без фанатів,без традицій-кусок gumna!
UKRAINE FAN
Чемпионы достойно завершили сезон!
Chester_787
прогнозовано синій глор феКАЛьвів тут все вже засрав, я притримуюсь одної думки, в УПЛ ви попали не по спортивному принципу, ваше місце 2 ліга + штрафи + трансферний бан, ноунейми без стадіона, без своїх фанів, без академії....
Ростик Карпа
Тренера нового потрібно терміііноовоо)
Dmytro Dmytro
Дурні думкою багатіють. Щось фек@ли собі фантазують. Дура4ьки
Владимир Пидвирный
Позорище. не команда, а gumno.
kino
Фекали роздвинули фекали. То не з Динамо кістьми лягати.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил