Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 червня 2019, 13:04
11907
4

Руїс може здивувати. Джошуа в бою з ним не буде просто

Лев Кравців чекає інтригу в черговому поєдинку домінанта суперважкої ваги

| Оновлено 01 червня 2019, 13:04
11907
4
Руїс може здивувати. Джошуа в бою з ним не буде просто
Вохing Scene

Проблеми з організацією поєдинків для Ентоні Джошуа – норма. То суперники ніяк не можуть зважитися, хочуть вони отримувати, чи ні. То суперники починають танути, ніби сніг в травні. Благо, в цього разу все владналося, можливо, навіть краще, ніж могло. Від Руїса ніхто нічого особливого не чекає, а даремно.

Звідки взявся цей суперник?

Спочатку Джошуа повинен був битися зі здоровенним Джарреллом Міллерром. Американець штовхав майбутнього суперника, кричав на прес-конференціях і поводився рівно так, як повинен вести себе стероїдний боєць до того, як його зловлять на цих справах.

Звичайно, Джаррелл попався. А потім ще й зізнався. Каже, хотів бути великим і красивим. З розміром точно вийшло, причому, навіть занадто. Що далі буде з ним вирішувати не нам, а атлетичним комісіям, але покарання має бути максимально суворим. Не вмієш – не вживай.

Вохing Scene. Джаррелл Міллер і Ентоні Джошуа

Заміну почали шукати моментально. Були варіанти від розумних (реванш з Уайтом і інші бої з відносними навколотопами) до божевільних (Усик виходить і в дебютному бою вибиває Джошуа за ринг). Переміг об'єктивно реальний – Енді Руїс погодився побитися з чемпіоном, маючи на підготовку всього місяць. Самогубець? Не зовсім.

Феєрії від Енді чекати не варто, але проблем для чемпіона цілком

Насправді на старті кар'єри до Руїса ставилися зовсім по-іншому. Це зараз в супертяжах є три конкретних домінанта, до яких не поступитися, а тоді все було не настільки зрозуміло. Кличко бив усіх, нинішні топи лише подавали надії, а разом з ними і Енді.

Він виглядав (і виглядає) потішно й на бійця схожий в останню чергу, але відчуття оманливі. Американець дуже непогано оснащений технічно, може вдарити (звичайно, з такою-то вагою) і непоганий в інфайнтингу. Чому б не поборотися з Джошуа?

Так, всі в курсі, що описання вище – типове для всіх суперників Ентоні і всі вони, крім одного, вирушили відпочивати після якісних влучень. Але ніхто і не говорить, що така доля не чекає чергового суперника. Різниця лише в тому, чи покаже Руїс гідний бій проти чемпіона. І він це може.

У Ентоні якась клінічна проблема з невеликими бійцями. Що Повєткін, що Такам хоч і відправилися в красиві нокаути, встигли показати, що так просто нічого для чемпіона не закінчиться. Карлос і зовсім зламав ніс англійцеві. Добре, що він зробив це головою, але і крім цього у Джошуа проблем вистачало.

Роб Маккар – тренер британця, також висловився стосовно того, що його підопічному не буде легко. Як мінімум, на старті поєдинку. Ентоні завжди довго розігрівається. Йому потрібні раунди, щоб відчути суперника, дистанцію, що той може показати. Цим скористався Повєткін, чиї габарити дуже схожі з габаритами Руїса: руки росіянина довше на три сантиметри, а рост – ідентичний.

Вохing Scene. Енді Руіс

Бентежить і заглядання британця за спину супернику. Він відразу говорить, що йому потрібен Уайлдер, а не Уайт, що він розраховує забрати всі пояси і взагалі, коли вже Діонтей погодиться? Прекрасно, але попереду нехай і слабший, але все ж суперник. У дивізіоні, де будь-яка розслабленість може коштувати дуже дорого.

Джошуа закінчив лише один поєдинок в кар'єрі за очками – проти Джозефа Паркера. Руїс також бився з цим бійцем і програв – це єдина поразка в кар'єрі Енді. Ось вам і вся різниця. Перемогти за очками у пухкого супертяжа немає ніяких шансів. Навіть з урахуванням того, що Ентоні віддасть два-три стартові раунди.

Чи є шанс на нокаут? Англієць ніколи не мав славу бійця із залізобетонним підборіддям, так що, чому ні? Питання в тому, чи зуміє він донести свій удар до мети? У Повєткіна вийшло два рази і лише один був відчутним. Потім росіянин втомився і впав. Як швидко видихається американець, враховуючи, що на підготовку був лише місяць? Не раніше Повєткіна, але і точно не пізніше. Або сенсація року і дострокова перемога на старті, або смерть до раунду восьмого-дев'ятого. На щиті або зі щитом, причому другий варіант з кожної трихвилинкою буде прагнути до нуля семимильними кроками.

Виходить, шансів майже немає?

Дуже складно підготуватися до будь-якого бою за місяць. До такого – тим більше. І навіть не в плані тактики, адже з Джошуа все ясно. Занадто мало часу, щоб стати фізично і ментально готовим, проспарингувати достатню кількість годин і прийти в себе. Можливо, Енді дуже крутий у всьому цьому, але по ньому не скажеш.

Американець мотивований, каже, що не спасує ще до бою і буде готовий битися до кінця. Охоче ​​віриться в характер, але чи вистачить сил? Часу так мало, а суперник такий хороший. Ентоні – домінант королівській категорії. Можете не погоджуватися, але саме в його руках всі пояси і саме у нього «чистий» рекорд навіть без нічиїх. А що буде в боях з іншими топами, подивимося пізніше.

Дуже хочеться вірити (і до цього є передумови) в конкурентний бій, в якому малюк-претендент буде на рівних битися із чемпіоном. Але з прогнозом все одно все сумно для представника США. Тут все пройде за тим же сценарієм, що і з Повєткіним. Навіть недооцінивши супротивника (чого може і не бути), Джошуа прийде в себе раунду до третього і стане набирати обертів. У нього-то було досить часу, щоб підготуватися. Далі нарощування темпу, кількості точних попадань і перша дострокова поразки в кар'єрі Руїса.

Він забавний хлопець, боксує з вогником в очах і виглядає це все досить незвично. Але місяць підготовки перед таким боєм занадто мало, щоб сподіватися на активність у всіх дванадцяти раундах.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію
Бокс | 19 квітня 2024, 12:36 2
Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію

Можливо, один з останніх поєдинків українця в профі

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Romario777
У Руиса до этого был полноценный тренировочный лагерь перед боем с Димитренко. После победы, со слов Руиса, он отдохнул неделю, дал согласие на бой с Джошуа и продолжил тренировки. Автор статьи Лёва считает себя экспертом в мире бокса? Дилетант, которого нашли где-то на вокзале.
Макс Руденко
А в Україні де його можна подивитись крім тирнету?)
bzzzzzz
нифига се мобс, этот Руис.
Там удар наверно, как удар ядерной бомбы.
Saar
..."саме у нього «чистий» рекорд навіть без нічиїх..."-это он нмекает на Уайдлера с ено одной ничьей? Так от: 1) Посмотрим, какая статистика у него будет после 40 боев. 2) У него то три пояса, но WBC самый престижный и асторитетный пояс. Можно в гараже иметь три велосипеда, но толку с них, если в соседа одна беха!??