Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 травня 2019, 15:36
6747
2

Нова форма Динамо, хет-трик Дентіньо, рокіровка Арсеналу і Чорноморця

Найцікавіші події 31 туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 27 травня 2019, 15:36
6747
2
Нова форма Динамо, хет-трик Дентіньо, рокіровка Арсеналу і Чорноморця
ФК Динамо

Передостанній тур УПЛ так і не зміг «вбити» інтригу в боротьбі за четверте місце. Претендують на цю позицію «Зоря» і «Маріуполь», які розіграють другого зайвого в останньому турі - в лобовій зустрічі.

В останньому турі визначаться і всі невдахи Прем'єр-ліги. За крок до фінішу в таборі аутсайдерів сталася перебудова: «Чорноморець» пішов з останнього місця, а «Арсенал» туди перемістився. Вакантними залишаються і невтішні путівки на перехідні матчі з командами першої ліги. Загалом, інтрига в нижній шістці все ще живіша за всіх живих. На відміну від інтриг в шістці верхній.

Матч туру

На цей статус претендував матч в Запоріжжі, де «Зоря», яка марила четвертим місцем, приймала «Олександрію», яка нещодавно оформила бронзовий статус. Незважаючи на те, що команда Шарана була позбавлена ​​турнірної мотивації, списувати її з рахунків в цій грі було передчасно. Олександрійці могли собі дозволити зіграти без напрягів і головного болю, тоді як для команди Вернидуба будь-яка помилка могла перетворитися на фатальну. Гості зусиллями Довгого відкрили рахунок. Але в кінці першого тайму Громов і Луньов не тільки повернули луганчан в гру, але і подарували надії на успішний результат. А коли в другому таймі Хомченовський забив третій м'яч, стало зрозуміло, що команда Вернидуба свого не упустить. У підсумку «Зоря» обійшла «Маріуполь» в турнірній таблиці на три очки. І для того, щоб луганчани посіли четверте місце, їм достатньо в останньому турі не програти в Маріуполі. А ось підопічних Бабича, які все ще претендують на четверте місце, влаштує тільки перемога.

Камбек туру

У Львові намагалися уникнути непривабливої долі перехідних матчів «Карпати» і «Олімпік», які видали справжнє гольове свято. Почин задали гості, що відкрили рахунок вже на другій хвилині гри. Але дуже швидко господарі не тільки відновили рівновагу, а й вийшли вперед. А потім довели рахунок до 3:1. Здавалося, що «Карпати» доведуть цей поєдинок до логічного фіналу. Але за шість хвилин - з 83-ї по 89-ю - все в цій грі перевернулося. «Олімпійці» забили два м'ячі, і у «Карпат» практично не залишилося шансів уникнути раунду плей-офф.

Слова туру

Після гри з «Олімпіком» емоційний наставник львів'ян Фабрі Гонсалес, який і до цього не ліз за словом в кишеню, видав чергову відверту тираду. Прозоро натякнувши, що залишатися в команді не збирається:

«Сьогоднішня гра була божевільна. Зараз я можу офіційно сказати, що сил у мене більше немає, щоб продовжувати працювати в цій команді. Я більше не можу нічого зробити. Я бажаю кращого цій команді, але сил продовжувати у мене немає. Я також повинен піклуватися про своє здоров'я. Дійде до того, що одного разу я просто помру на цьому полі. Сьогодні у мене чотири рази паморочилося в голові від того, що відбувалося. Я дуже розчарувався».

До речі, після цієї гри тренування «Карпат» вперше за останній час проводив не Фабрі Гонсалес, а його асистент Олександр Чижевський. З чуток, іспанець таки зважився покинути львівську команду.

Пертурбація туру

У недавньому поєдинку проти «Ворскли», яка обіграла «канонірів» 2:0, наставник «Арсеналу» Ігор Леонов бажав своїм суперникам зіграти так само впевнено і проти «Чорноморця». Запевнивши ненароком, що його команда все одно залишиться в Прем'єр-лізі. Після 31 туру можна констатувати, що зробити це киянам буде вкрай складно. «Арсенал» без особливих варіантів програв у Чернігові 0:1. А якби господарі виявилися спритнішими, то гості і зовсім влетіли б з великим рахунком. Але наставник киян шукає причини поразки не в собі, а вже традиційно - в змові. А ось «Чорноморець», який набрав хороший хід в останніх матчах, свою зустріч - в Полтаві - виграв. Одесити, які забили в трьох останніх виїзних турах сім м'ячів, вирішили не зупинятися на досягнутому. Вони відвантажили у ворота «Ворскли» два м'ячі. Хоча могли в два рази більше. Цей виграш дозволив підопічним Червенкова покинути останній рядок в турнірній таблиці, куди ретирувався «Арсенал».

Презентація туру


 

 

Перед початком матчу проти «Львова» «Динамо» презентувало свою нову ігрову форму на наступний сезон. Власне, в цій новій формі кияни і провели поєдинок проти львів'ян. У презентації екіпіровки брав участь капітан команди Сергій Сидорчук та дочка Валерія Лобановського Світлана. 

Домашній варіант форми, який був презентований, виконаний в традиційних біло-синіх тонах. З вкрапленням на рукавах жовтого кольору. Відмінною особливістю нової динамівської форми є розміщений на ній під клубною емблемою автограф легендарного екс-тренера киян Валерія Лобановського, якому в цьому році виповнилося б 80 років.

Помилка туру

Вже на 16-й хвилині гри «Динамо» - «Львів» гості відкрили рахунок. На такий сценарій спочатку було складно очікувати, адже, з одного боку, господарі дуже активно почали зустріч, а львів'яни активністю не вирізнялися. Проте, саме підопічні Блавацького першими відкрили рахунок. Алваро бив з місця правого вінгера під гострим кутом, в ближній кут. Удар, по ідеї, не повинен був стати проблемою для динамівського голкіпера. Але став. Бущан «загубив ворота» і пропустив.

 

Характер туру

Незважаючи на те, що динамівці першими пропустили в грі зі «Львовом», і перший тайм проти «городян» їм не вдався (м'яко кажучи), тим не менше, підопічні Хацкевича змогли переломити хід поєдинку. У другому таймі. Правда, спочатку господарі виглядали все так же аморфно на тлі свого невибагливого опонента. Але коли під кінець тайму «Львів» помітно підсів, динамівці негайно цим скористалися. Спочатку забив Бесєдін. Це перший гол форварда після травми. І другий в сезоні. А переможну крапку в грі поставив Бурда. Цікаво, що обидва м'ячі «біло-сині» забивали головою. І в обох випадках асистентом виступав де Пена.

Одужання туру
 
У поєдинку зі «Львовом» за «Динамо» зіграв Віталій Миколенко. В середині першого тайму 19-річний захисник замінив бразильця Сідклея, якого після гри розкритикував Хацкевич. Цікаво, що Миколенко був відкликаний з заявки збірної України U-20, яка сьогодні ввечері проведе другий матч на ЧС в Польщі, через травми.

Олександр Хацкевич після матчу сказав, що Миколенко здоровий і у нього немає ніяких проблем. Рішення не брати Миколенка на Мундіаль брав наставник збірної Олександр Петраков.
 
Дебют туру

У грі проти «Маріуполя» наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека дав можливість відпочити відразу декільком гравцям основного складу. Тренера «гірників» зрозуміти нескладно, адже після оформлення чемпіонського титулу поєдинки втратили для «Шахтаря» присмак мотивації. Зокрема, з різних причин не змогли зіграти відразу два воротарі донеччан - Пятов і Шевченко. За відсутності двох перших номерів «оранжево-чорних» зіграв третій - Трубін. Для 17-річного голкіпера цей поєдинок став дебютним за першу команду «Шахтаря». Якщо врахувати, що «гірники» всуху обіграли «Маріуполь» 4:0, можна стверджувати, що юний страж воріт обідні не зіпсував.

Хет-трик туру

За відсутності відразу декількох ключових виконавців «Шахтаря», в грі проти «Маріуполя» Паулу Фонсека зробив ставку на гравців, які не завжди потрапляють в основу. Зокрема, на Дентіньо. І бразилець віддячив наставнику хет-триком. Всі свої м'ячі Дентіньо забив у другому таймі. Перший гол - на 52 хвилині, другий - через шість хвилин, а за десять хвилин до кінця основного часу півзахисник встановив остаточний рахунок у грі - 4:0.    

Промах туру
 
Півзахисник «Чорноморця» Володимир Аржанов дивним чином не влучив у порожні ворота в кінцівці матчу з «Ворсклою» (1:2). Добре, що цей промах не промах не вплинув на результат зустрічі. Інакше Аржанова не пробачили б такий фейл.

 

 

 

Гол туру
 
Форвард «Олімпіка» Матар відзначився красивим голом у поєдинку з «Карпатами».

Фото офіційних сайтів клубів і Динамо від Шурика

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
leejohn
Презентационный видосик, конечно, крутяцкий. Еще-бы играли так круто, вообще цени им не было-бы.
Мирослав Пецух
Я не мог не написать о том что Хацкевич (отважился)играть с двумя нападающими!!! А в этом чемпионате Динамо нужно было играть с двумя нападающими от начала чемпионата и до конца...В этом нет ничего нового,просто на больше у него не хватает мастерства или футбольного мышления.В таких матчах и Динамо заиграло бы и Русин стал бы забивать,а так теперь снова меняем тренера,потому что с этим все ясно.Он на больше не тянет...Подождем что захимичит СуркисИ.М.