Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 травня 2019, 09:27
26972
19

Ролан Гаррос. Світоліна обіграла Вінус Вільямс

Перша ракетка України здобула перемогу над легендарною американкою в двох сетах

| Оновлено 27 травня 2019, 09:27
26972
19
Ролан Гаррос. Світоліна обіграла Вінус Вільямс
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№9 WTA) вдало стартувала на Відкритому чемпіонаті Франції.
 
У матчі першого кола українка у двох сетах впоралася з екс-першою ракеткою світу 38-річною американкою Вінус Вільямс (№52 WTA).
 
Ролан Гаррос. 1-е коло
Еліна Світоліна (Україна) - Вінус Вільямс (США) - 6:3, 6:3
 
Вивіска матчу обіцяла щось неймовірне, але в результаті вийшов просто хороший близький матч, в якому перемогла молодість. На початку першого сету обидві тенісистки під нуль взяли свої подачі, щоб після цього зробити п'ять брейків поспіль. Досвідченій американці до кінця сету так і не вдалося більше виграти свій гейм, а українці вистачило одного хорошого заходу на подачу.
 
Не можна сказати, що Світоліна віддала ініціативу Вільямс, але все ж вона частіше грала другим номером з розрахунком на якісну і своєчасну контргру. На грунтовому корті Вінус було важко забивати навиліт проти Еліни, а в довгих розіграшах вона першою втомлювалася і частіше помилялася. Великою мірою, підсумок першої партії не викликав сумнівів уже десь в середині, рано чи пізно Світоліна повинна була забрати сет.
 
 
 
 
Друга партія почалася не так добре, українка програла перші дві подачі, у відповідь зробивши тільки один брейк. Але з рахунку 1:3 Світоліна почала додавати, прекрасно діючи під час важливих розіграшів, не боячись грати гостро і активно. Вільямс була вже трохи важкувата на ногах і тільки за рахунок фізичної сили вигравати очки не виходило. У дев'ятому геймі Еліна вийшла подавати на матч, не реалізувала подвійний матчбол, але все ж виграла першу зустріч на турнірі.
 
Таким чином, прикра серія з чотирьох поразок підряд перервана, здобута перемога над знаковою фігурою в тенісному світі. Все це в комплексі має допомогти Світоліной надалі. Головне, щоб не підвело здоров'я.
 
Відзначимо, що це друга перемога Еліни над Вінус при одному програному матчі.
 
У другому колі Світоліна зіграє з ще однією українкою Катериною Козловою, яка раніше перемогла Бернарду Перу.
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Фух. Опасения по поводу матча были большими. И частично оправдались. Проблемы с коленом остаются, очевидно, именно из-за них Элина не может наладить свою привычную первую подачу. Приходится мягчить или подавать менее остро. Отсюда такое количество брейков Венус. Но возраст берет свое, и на своих подачах Вильямс выглядела вообще ужасно. Особенно, когда Элина немного пристрелялась и начала простреливать линии.
Хорошо, что все закончилось достаточно быстро. Теперь нас ждет украинское дерби. Сейчас Катя Козлова вполне способна попортить Элине нервы своими полугорками и дропами.
vizuals
Однак, треба відмітити, Венус билася, як тигриця за життя
Сергій Шудра
Як завжди, Еліна дуже важко розпочинає, хоча якщо подивитися на рахунок матчу, то може здатися, що перемога була легкою. В Еліни зовсім не йшла перша подача. Але будемо сподіватися, що по ходу турніру все налагодиться. Другий день підряд радують нас своїми результатами наші красуньки. Всіх з перемогою!!!
Lozinskij
Вітаємо з хорошим стартом!!!
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MiddleGreek
Після першого сету стало ясно, що вистачить і двох. Старша Вільямс сильно здала, бігати вже не хоче, а то й не може. Еліна ж поки, сирувата. Все-так чвертьфінал в Римі не завадив. Хоча не виключаю, що зможе набрати форму по ходу. А далі вже гравці з десятки, з якими давня знайома. Помітив, пару разів боялась наступати на ногу з коліном. Сподіваюсь, минеться. А так, скучив за грою. Після сумбурної і ультра-агресивної Ястремської, зрілий і виважений теніс Світоліної як бальзам. Чекаємо на дербі.
Vladislav Pohily
Если с Козловой будет так же играть, то Катя может удивить
SAD1969
"......хороший близький матч"? Плотный - це щільний!
serg
есть предчувствие, что Катя обыграет Элину