Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Іспанії
| Оновлено 26 травня 2019, 11:48
11678
9

Валенсія обіграла Барселону в фіналі Кубка Іспанії

«Кажани» завоювали 8-й в клубній історії Королівський кубок

| Оновлено 26 травня 2019, 11:48
11678
9
Валенсія обіграла Барселону в фіналі Кубка Іспанії
Фінал Кубка Іспанії-2019 вдався на славу. Вже до стартового свистка Альберто Ундіано Мальєнко «Барселона» встановила рекорд. Команда пробилася в фінал Королівського Кубка вшосте поспіль, що сталося вперше в історії турніру (а розігрується він з 1903-го). До слова, 5 попередніх поєдинків каталонці виграли і були не проти продовжити серію.
 
Підопічні Ернесто Вальверде відразу ж захопили ініціативу: за підсумками першого тайму вони володіли м'ячем 77% ігрового часу! «Кажанам» не залишалося нічого іншого, як шукати можливості для контратак. І вони, можливості, були! Вже на 5-й хвилині Лангле подарував м'яч супернику, Родріго Морено втік один на один, обіграв воротаря і пробив у ближній кут - лише відчайдушний підкат Піке врятував команду: м'яч було вибито буквально з лінії.
 
«Барса» продовжувала грати вальяжно, не створюючи особливої ​​гостроти біля воріт суперника. За що й поплатилася. Одна з контратак «Валенсії» завершилася прострілом Гайя в штрафну, Кевін Гамейро на замаху прибрав захисника і потужно пробив під поперечину - 1:0!
 
 
Але і після того, як рахунок було відкрито, малюнок гри не змінився. Каталонці катали м'яч, плели мережива в середині поля і на підступах до штрафного майданчика. А команда Марселіно Гарсії Тораля в черговий раз організувала гострий випад. Солер прорвався по правому флангу і в боротьбі з суперником виконав подачу у воротарський, звідки Морено головою вколотив м'яч у сітку - 2:0!
 
 
Вперше з 1952-го «синьо-гранатові» пропустили два голи в першому таймі фіналу Королівського кубка! Тоді вони теж грали з «Валенсією», але в підсумку здобули перемогу - 4:2! На жаль, історії не судилося повторитися. «Барселона» продовжувала володіти м'ячем, але «кажани» впевнено тримали оборону. Тож перший по-справжньому гострий момент каталонці створили тільки на останній хвилині тайму - з непростим ударом Мессі впорався воротар.
 
На другу половину зустрічі в складі каталонців вийшли Відаль і Малком. В атаку постійно підключався Піке. Тому тиск на ворота Доменека збільшився багаторазово. І незабаром Мессі мав скорочувати розрив у рахунку, проте влучив у штангу. А на 73-й хвилині після подачі кутового вже Лангле перевірив на міцність стійку воріт. М'яч відскочив до Ліонеля, і той в дотик все-таки вразив ворота - 2:1!
 
 
Відзначимо, що Мессі став першим гравцем в історії Кубка Іспанії, який забивав у 6-ти різних фіналах турніру (в цілому на рахунку аргентинця 7 м'ячів). Після цього «Валенсія» виявилися замкненою буквально в своєму штрафному. Команда грала на відбій, але при цьому отримала два просто чудових шанси завершити матч.
 
Гедеш втік один на один зі своєї половини поля, але вирішив пробити, не зближуючись з голкіпером - і промахнувся. У компенсований час на кутовий до воріт «Валенсії» прибіг Сіллессен, але м'яч дістався його візаві. Доменек знову запустив у відрив Гедеша. Той біг до порожніх воріт, але сил залишалося мало, а суперники наздоганяли. Вирішив пробити здалеку - і знову не влучив у порожні ворота!
 
Втім, і 2:1 вистачило «кажанам», щоб завоювати 8-й Кубок Іспанії в своїй історії (і перший з 2008-го). А Тораль здобув свою першу - але яку ж важливу! - перемогу над «Барселоною». Першу з 21-ї спроби!



Сезон для «Валенсії» можна визнати успішним: місце в зоні Ліги чемпіонів, півфінал Ліги Європи і перемога в Кубку країни говорять самі за себе. Вітаємо валенсійців з трофеєм!


Кубок Іспанії, фінал
 
«Барселона» — «Валенсія» — 1:2

 Мессі (73) - Гамейро (21), Родріго (33).

 Бускетс (61), Відаль (89) - Гайя (53), Кондогбіа (70).
 
«Барселона»: Сіллессен - Альба, Ленгле, Піке, Семеду (Малком, 46) - Артур (Відаль, 46), Бускетс, Ракітіч (Ален, 78) - Роберто, Мессі, Коутіньйо.
 
«Валенсія»: Доменек - Гайя, Пауліста, Гарай, Васс - Гедеш, Коклен, Парехо (Кондогбіа, 65), Солер - Гамейро (Пиччини, 72), Родріго (Діакабі, 88).
 
Стадіон: «Беніто Вільямарін» (Севілья, Іспанія).
 
Арбітр: Альберто Ундіано Мальєнко (Памплона, Іспанія).
 

 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям
Футзал | 15 квітня 2024, 18:45 3
Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям

Синьо-жовті невдало провели другий матч міжнародного турніру в Литві

Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело
Футбол | 15 квітня 2024, 16:35 3
Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело

Щоправда, ця інформація не надто стикується з тим, що повідомлялося раніше

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
digital_summer
Лионель МЕССИ: «Весь сезон испортили матчи против Ливерпуля и Валенсии»
ektaz
Как просрать сезон за 2 матча. Мастер-класс от Барселоны
пс. Болельщик Бары.
K_Sarioglo@i.ua
Ура! С победой, Валенсия!
Алексей Романцев
Спирт юа как в воду глядел со своим прогнозом
Сергей Долина
Необходимо менять тренера и усиливать 3 - 4 позиции. Очень не хватало Суареса и особенно Тер Штегена. Конечно, кто смотрел матч, то видел какое преимущество было в Барселоны, по всем показателям Барселона была сильнее, но такое бывает, Месси как минимум должен был забивать еще 1 гол, но ничего страшного, нужно двигаться вперед. Естественно команда еще не отошла от поражения в Ливерпуле. Думаю по этим матчам , будут сделаны серьезные выводы.
_NATSGUL_
Ну, если после и этого пространного трофея физруком Вальверде его оставят тренером - ничего Барсе дальше не светит хорошего.
Это только физрук мог оставит на лавке лучшего игрока последних месяцев(кроме Месси) Видаля, или неплохого Малкома, а выпустить в старте Роберто, который,откровенно пробивает дно весь сезон или Каутиньо - хучший игрок сезона в Барсе.
И не Ракитича нужно продавать - отличного игрока центра поля, а такую бездарь как Силесен, который пропускает всё, что летит в створ и уже не первый матч или Серхи Роберто, от которого 0 пользы, что в защите или полузащите.
Про Коутиньо говорит не стоит, сыграл как всегда - проваливши матч.
Максим Максимов
Сегодня мы опять видели каталонские конвульсии вальверде....такое впечатление, что пацаны как померли, хотя они тут вроде играли, но все равно такое чувство, что они все еще на энфилде в анафилактическом шоке. Я вот до сих пор на могу понять как можно оставлять этого тренера....просто слов нет....разве не видно, что нужна новая игра и новая тренерская мысль, нужна новая кровь... уберите этого "таксиста" и возьмите другого тренера пусть ребята выдохнут....что ж вы болел своих не уважаете...я вот вроде все выдохнул, но все равно меня бомбит...просто тихий трусливый ужас....
Maradona
Бартомеу-Вальверде - дві бездарності!
Bandera1996_
Барса говнищЕееЕЕееЕ