Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2019, 19:47
4875
0

Чорноморець відстояв важливу перемогу над Ворсклою

Команда Ангела Червенкова зуміла піднятися з останньої сходинки турнірної таблиці

| Оновлено 25 травня 2019, 19:47
4875
0
Чорноморець відстояв важливу перемогу над Ворсклою
ФК Ворскла
Є близьким до завершення черговий сезон Української Прем'єр-ліги, а у «верхній шістці» команд інтриги за два тури до кінця практично не залишилося. Проте, максимально напружена обстановка у відносинах між іншими учасниками національної першості.
 
У тридцять першому турі УПЛ на газоні стадіону «Ворскла» ім. А. Бутовського полтавська «Ворскла» приймала одеський «Чорноморець».
 
Цей поєдинок був важливим для обох сторін. «Морякам» потрібно в терміновому порядку залишати зону прямого вильоту, але для здійснення цієї задумки не залишилося іншого способу, окрім як зупинити полтавців, якім вдалося набрати переможну ходу.
 
Колектив Віталія Косовського видав просто разючу серію з шести поєдинків поспіль без поразок, що дозволило їм очолити групу з шести команд, а також розглядати можливість вже в звітному турі остаточно зняти питання про переможця цього, втішного за великим рахунком, змагання. А ще зовсім недавно «Ворсклу» відправляли мало не на останній рядок – так важко клуб відходив після невдач в єврокубках і кризи на тренерській позиції.
 
Одесити також, особливо не радували своїх шанувальників яскравою грою, але момент з банером «Нам такий футбол не потрібен» від рідних шанувальників, судячи з усього, справив на «Чорноморець» вирішальний вплив. Тепер, колектив Червенкова є мало не однією з найголовніших прихованих сил українського футболу. У будь-якому випадку, саме таке враження залишили останні матчі команди, які завершувалися зовсім вже несподіваними результатами.
 
Продемонструвати черговий епізод боротьби за виживання в «еліті» одеситам довелося під час матчу проти «Ворскли». Незважаючи на виїзний статус поєдинку, гравці «Чорноморця» не відчували себе чужими на полі суперника, по-господарськи перехопивши стартову ініціативу.
 
Першим тривожним сигналом для полтавців мав стати блискавичний вихід суперника в контратаку, результатом якого став промах Коваля повз ліву штангу ударом з середньої дистанції. Однак «шокова» терапія не допомогла. Вільхамссон перевірив реакцію захисників полтавчан занадто сильною передачею на хід Аржанову, після чого «Чорноморець», подібно до морської хвилі, відкотився до власних воріт для набору кінетичної енергії, і з другої спроби зім'яв оборонні редути команди Косовського. Ривок Голікова правим флангом був відзначений точною передачею від Танчика, після чого було зроблено простріл до лицьової межі воротарського, де Ковалю залишалося не промахнутися по практично порожніх воротах.
 
Отримавши пропущений м'яч, «Ворскла» спробувала відразу відігратися, але не пізнавши успіху в чужих володіннях, була змушена завершувати перший тайм у контролі м'яча поблизу центрального кола. І це ще не беремо до уваги момент Скляра, коли він мало не відправив м'яча у власні ворота, віддавши вкрай незручну передачу назад на Ткаченко.
 
Перерва пішла на користь команді Косовського. Полтавчани зуміли відквитати пропущений м'яч вже через десять хвилин після відновлення поєдинка. Денис Васін виконав подачу з правого флангу до одинадцятиметрової позначки, а Юрій Коломоєць, немов згадав часи своїх більш успішних виступів, вискочив перед опонентом, і завдав відмінного удару головою в дальній кут.
 
Але «Ворскла» не була б собою, якби відразу після забитого гола не почала б допускати помилки в обороні. Ривок Танчика з правого флангу просто відмовилися зустрічати суперника, що дозволило гравцеві «Чорноморця» вийти на ударну позицію, й з носка увігнати м'яч під дальню штангу. Як тут не відзначити настрій, з яким одесити намагаються зберегти місце в УПЛ на наступний сезон? Турбує тільки одне – де такий запал був раніше?
 
На жаль для місцевої публіки, господарі своїми ж зусиллями позбавили себе навіть найменших надій на перемогу. Володимир Чеснаков дав привід арбітру показати попередження за фол футболіста полтавчан на своїй половині поля. Відзначимо, що «дав привід» в жодному разі не означає, що дії капітана «Ворскли» хоч якось тягнули на порушення правил. До арбітра з'явилися питання, але скасувати рішення було вже неможливо. За два попередження належить показувати червону картку, після чого колектив Косовського залишився в меншості.
 
Чинити опір більш вмотивованому суперникові в подібних умовах було просто не можливо, так що «Чорноморець» довів гру до логічного завершення контролем м'яча. При цьому, «моряки» могли забити і ще одного разу, але Аржанов не зумів влучити в порожні ворота, після того як пробіг з м'ячем повз голкіпера. Даний епізод мав місце вже в компенсований час, і відразу після нього пролунав фінальний свисток арбітра. 1:2 - «Арсенал-Київ» опустився на останню сходинку.
 
В останньому турі Української Прем'єр-ліги полтавській «Ворсклі» доведеться знову зіграти перед рідною публікою – проти донецького «Олімпіка», а одеський «Чорноморець» завершить сезон грою на полі домашньої арени проти чернігівської «Десни». Можливо, для «моряків» це протистояння стане останнім в «елітному» дивізіоні країни.

Українська Прем’єр-ліга. 31-й тур.

«Ворскла» – «Чорноморець» – 1:2

 Коломоєць, 55 – Коваль, 26, Танчик, 63

 Чеснаков, 28 – Рижук, 30, Трубочкін, 80, Бабенко, 84

 Чеснаков, 68.

«Ворскла»: Ткаченко – Сапай, Мартиненко, Чеснаков, Пердута – Петрович, Габелок (Кобахідзе, 90), Скляр – Ребенок (Артур, 46), Карека (Коломоєць, 46), Васін.

«Чорноморець»: Літовченко – Бабенко, Рижук, Голіков, Норенков (Трубочкін, 73) – Гошкодеря, Танчик – Аржанов, Хамелюк, Коваль (Павлов, 78) – Вільхамссон (Чорній, 65).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.)

Стадіон: Ворскла ім. А. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 11 (5) – 10 (3)
Кутові: 1 – 2
Оффсайди: 4 – 1.

Стадіон: Ворскла ім. А. Бутовського (Полтава).

ВОРСКЛА-ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»
Футбол | 19 квітня 2024, 01:41 2
КЛОПП: «Аталанта на 100% заслужила пройти далі. Ми зосередимося на АПЛ»

Головний тренер «Ліверпуля» підбив підсумки 1/4 фіналу ЛЄ для свого клубу

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.