Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 25 травня 2019, 10:58
18622
35

Ястремська зіграє у фіналі турніру в Страсбурзі

Українка перемогла в півфіналі 11-у ракетку світу

| Оновлено 25 травня 2019, 10:58
18622
35
Ястремська зіграє у фіналі турніру в Страсбурзі
WTA Strasbourg. Даяна Ястремська
Третя ракетка України Даяна Ястремська (№42 WTA) виграла матч 1/2 фіналу на грунтовому турнірі серії International в Страсбурзі, здобувши найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі.
 
19-річна українка в двох сетах розібралася з Аріною Соболенко з Білорусі (№11 WTA).
 
Страсбург. 1/2 фіналу
Даяна Ястремська (Україна) - Аріна Соболенко (Білорусь) - 6:4, 6:4
 
Матч розпочався з першокласного гейму від Ястремської, в якому вона продемонструвала суперниці, що сьогодні саме українка буде господарювати на корті. Даяна продовжила показувати неймовірно високий рівень тенісу, проти якого встояти практично неможливо.
 
Але Соболенко також не збиралася просто так віддавати перемогу, грала вона сьогодні на досить високому рівні. Але іноді бувають такі матчі, які виграти неможливо. Саме так і сталося
 
Як і в попередньому поєдинку, перший гейм на своїй подачі Ястремська відіграла погано, після чого жодного разу за матч не віддала свою подачу. Чи могли ми таке уявити раніше? Хіба що в найсміливіших мріях і прогнозах.
 
Крім стабільної (64% першої) і потужної подачі Даяна показувала фантастичну гру під час розіграшів. Масивна Соболенко фізично не встигала за грамотними переведеннями м'яча від українки. Завдяки тому, що Даяна потрапляла в корт частіше, ніж промахувалася, гра першим номером давала свої плоди.
 
Соболенко також добре подавала першу (68%), але якщо доходило до другої - пощади від Ястремської не було. Дійшло до того, що в першому сеті Аріна не змогла виграти жодного очка на своїй другій подачі.
 
Великою мірою, і Соболенко, і її тренер Дмитро Турсунов розуміли, що виграти у такої Ястремської практично не реально. У другому сеті сумнівів в переможниці матчу не було, хоча Даяні і не вдалося реалізувати три матчбола на прийомі в дев'ятому геймі. Але вже в наступному - вона впевнено подала на матч, закінчивши ейсом.
 
 
На даному турнірі ми спостерігаємо найкращий теніс від Ястремської, рівень якого максимально високий. Далі додавати можна тільки в стабільності. У фіналі вона буде однозначною фавориткою проти будь-якої з суперниць і може програти тільки самій собі. Про Ролан Гаррос думати потрібно в другу чергу, головне завдання потрапити в число сіяних на Вімблдон.
 
У фіналі українка зіграє з Каролін Гарсією або Хлоєю Паке (обидві - Франція).
 
Відзначимо, що це перший грунтовий фінал в кар'єрі Ястремської. Раніше вона зіграла в двох фіналах на харді (Гонконг-2018 і Хуахін-2019), в обох перемогла.
 
Додамо, що це третя перемога Даяни над тенісисткою з топ-20. Раніше вона двічі перемагала Гарбінє Мугурусу.
 
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гірше лише Ді Марія. Скільки отримав Трубін за матч із Марселем?
Футбол | 19 квітня 2024, 04:11 1
Гірше лише Ді Марія. Скільки отримав Трубін за матч із Марселем?

Анатолій Трубін був слабо оцінений статистичними порталами

ФОТО. Одна з найкращих парниць світу перенесла операцію на ахіллі
Теніс | 18 квітня 2024, 14:52 0
ФОТО. Одна з найкращих парниць світу перенесла операцію на ахіллі

Сторм Хантер травмувалася перед матчем Кубка Біллі Джин Кінг

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fedd1979
Той випадок, коли "радость" не "со слезами на глазах". Справжня перемога не на чужих помилках, а на дійсно класній грі проти суперниці, котра теж показувала не найгірший теніс і у більшості випадків за такої гри могла б претендувати на перемогу. Нарешті у Франції бачимо ту Даяну, якій співали дифірамби минулого року.
Stanislav Matusevych
Браво, Даяна, это была блестящая победа! Шансы Сабаленки зацепиться были только в случае собственных ошибок Даяны, но в решающие моменты Ястремская играла четко. Что довольно-таки непривычно, тем приятней этот факт. Интересно, что в мощи Сабаленка Даяне не уступает, но виннерсов в итоге беларуска настреляла в два с лишним раза меньше. Тут, на мой взгляд, две причины.
1. Явное преимущество Даяны в скорости перемещения. С комплекцией Терминатора быстро бегать сложно.
2. Самое важное. Преимущество Даяны в теннисном мышлении. Сабаленка весь матч не могла читать направления атак украинки. Поэтому часто просто не знала, куда бежать. Интересно, что Турсунов ей даже не пытался это посоветовать, фактически предложив держать только одно направление атаки соперницы. А Даяна периодически угадывала ответы беларуски, просто разрывая ее ответами в противоход.
Отличный теннис от Ястремской, весь вопрос, как и ранее, в стабильности. Если с возрастом она придет, можно будет и на Шлем замахнуться. А пока в финале Даяна будет вновь фавориткой вне зависимости от соперницы.
VoOne1983
Ястремская - Соболенко!!! Шановні, здається вас неможливо виправити. Увесь світ імена не змінює. Лише руским їх скрєпи надають таке право.
Даяну з перемогою!!!
Дмитро Губський
Молодчинка!!!
Igor Gumeniuk
Супер! Єдиний мінус - міг вперше на турнірах WTA, а можливо і ITF, український фінал.
Publius
Уже давненько не приходилось видеть от наших теннисисток игру уровня топ-10. И вот сегодня Даяна выдала именно такой матч, без каких-либо скидок и оговорок. Браво! Постучу по дереву и пожелаю ей продолжать в том же духе. С таким уровнем можем увидеть не только трофей в Страсбурге, но и куда более интересные вещи в Париже.
garik_trinity
Мужика в юбке вынесла. Это хорошо;)
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
englishforp
Браво, Даянка!
Alina Matchpoint
Ураган ДАЯНА смутила мощью даже Соболенко Браво!
хайлайтик https://youtu.be/oVWnt8X3rSk
mdb95
Классный матч!!! Даяна - высшей степени уровень торнадо! Вопрос от комментаторши - как она попадает??? А вот так вам всем!!!
Валерий Бирзул
Для желающих пересмотреть в хорошем качестве. https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5735865
Stanislav Matusevych
Гарсия, как и ожидалось. Пора уже кому-то из наших ее обыгрывать. И с пары ради этого матча и последующего РГ было бы логичным сняться.
Александр Петухов
А когда Даяна собирается отдыхать перед Ролан Гарос? Ещё и в паре выступает.
captain2009
Развалинами Сабаленки удовлетворен! Даянку с победой и удачи в финале!
Oleksandr Kelym
Якщо Даяна у фіналі гратиме, як із Соболенко - буде чемпіонка!
Вправність і вміння є, додалася психічна стійкість а це в сьогоднішньому тенісі дуже важливо - вирішально!
УСПІХІВ ! ТАК ТРИМАТИ !
Denmark1107
Що не кажіть, шановні, а Теніс у нас на пристойному рівні Світоліна, Ястремська...
Stanislav Matusevych
Хорошо, хоть пару завтра Даяне не придется играть.
Viktor Savchuk
Чому такий заголовок сирий((.. Як для футболу то у вас вистачає фантазії написати.. а тут що... Ястремська зіграє у фіналі.. капец просто.. Таке не часто буває, тому треба яскравіше освітлювати такі подаї.. тесіс вже давно став другим по популярності в Україні.. Тому пропоную зробити щось типу.. "Ястремська вийшла у фінал здолавши кремезну білоруску, яка не так давно виграла Світоліну" .. ну або хоча б "Українка без проблем перемогла Соболенку і буде чекати у фіналі найнезручнішу тенісистку"
alex55
Красава Даяна, НЕКОТОРЫМ нашим звездам нужно брать пример с нашей звездочки...