Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 травня 2019, 14:26
12073
6

Без Миколенка, але з Луніним і Супрягою

Сьогодні в Польщі стартує чемпіонат світу для 20-річних, серед яких буде і збірна України

| Оновлено 24 травня 2019, 14:26
12073
6
Без Миколенка, але з Луніним і Супрягою
ФФУ

Нинішній травень виявився дуже насиченим на всякого роду футбольні розв'язки. Але в одному випадку останній весняний місяць подарує футбольним уболівальникам і справжню зав'язку. 23 травня в Польщі стартує чемпіонат світу для 20-річних. На цьому форумі збереться 24 кращих команд U20. Показово і радісно, ​​що цей турнір буде цікавий українським уболівальникам не остільки-оскільки, а в самий раз, адже і збірна України зіграє на полях Польщі.

Основне з регламенту

24 збірні будуть розбиті на шість груп, по чотири в кожній. Наша команда за підсумками жеребкування потрапила до квартету D, де поміряється силами зі збірними США, Нігерії і Катару.

Чемпіонат триватиме до 15 червня. Спочатку команди проведуть груповий турнір - по три матчі кожна. У перший раунд плей-офф виходять по дві кращі команди з кожної групи, а також кращі чотири колективи з шести, що зайняли третє місце. Кращих визначатимуть за кількістю турнірних балів, що само собою зрозуміло, а в разі їх рівності на чільне місце буде ставитися різниця м'ячів. Матчі на вибування пройдуть за звичним сценарієм. У разі нічиєї в основний час передбачені два овертайми, в яких, до речі, дозволено проводити четверту заміну. Якщо і в цьому випадку не буде виявлено переможця, призначаються післяматчеві пенальті. Переможець турніру отримає, крім золотих нагород, ще й гарний кубок. Грошове заохочення переможців регламентом турніру не передбачено.

Хто фаворит?

Головним претендентом на перемогу у букмекерів вважається збірна Франції. І це не дивно. Зараз в французькому футболі зібрана ціла розсип зірок, яких вистачає як на першу команду, так і на молодіжні та юнацькі. Головна зірка збірної U20 - півзахисник «ПСЖ» Муса Діабі. Однак команда під керівництвом Діомеда відрізняється не тільки хорошою атакою, але і надійним захистом на чолі з оборонцем дортмундської «Боруссії» Загаду.

Непогані шанси на успіх має і збірна Аргентини, яка вигравала цей чемпіонат вже шість разів. Особливих зірок в цій команді зараз немає, за винятком, хіба що, хавбека мадридського «Атлетіко» Переса, але в даному випадку ця команда бере своє саме за рахунок згуртованого колективу. Також серед фаворитів - збірні Португалії (Нету, Дало, Жедсон, Леан вже встигли засвітитися і в дорослому футболі), Італії з її зірками (Альберіко, Пеллегріні і Пінамонті) і Уругваю, який, як і Аргентина, має рівний склад.

Перспективи збірної України

Для нашої команди участь в польському Мундіалі - вже четверта за рахунком. У трьох попередніх кампаніях 20-річні українці незмінно виходили з груп в наступний раунд, але так само незмінно припиняли боротьбу в 1/8 фіналу змагань. Так було в 2001 році, в 2005-му і в 2015-му.

ЧС-2019 з футболу (U-20): розклад, анонси, трансляції, результати

Чотири роки тому нашу команду тренував нинішній наставник - Олександр Петраков. Головною зіркою тодішньої збірної був гравець «Шахтаря» Віктор Коваленко, який виграв з п'ятьма забитими м'ячами на чемпіонаті світу в Новій Зеландії «Золоту бутсу». Зараз в нашій команді немає яскравих зірок. За винятком, хіба що, воротаря Андрія Луніна, що належить «Реалу», але на правах оренди виступає за «Леганес». У зоряну компанію до Луніну потрапив би Миколенко, однак динамівський захисник через травму був змушений покинути тренувальний табір збірної. За відсутності Миколенка, тон в збірної будуть задавати інші динамівці: Попов, Булеца, Цитаішвілі і Супряга. Але і без гравців дубля «Шахтаря» теж не обійдеться: Бондар, Конопля і Корнієнко напевно будуть гравцями основи.

У нашому квартеті фаворита немає, всі команди приблизно одного рівня. Але якщо збірні США і Нігерії проповідують силовий, контактний футбол, то катарці тяжіють до технічного і швидкісного. Гра нашої команди по стилю більше схожа на манеру гри збірних США та Нігерії. Олександр Петраков дуже обережний у прогнозах, але заявив, що пора б уже подолати бар'єр 1/8 фіналу. Для збірної України це завдання - цілком посильне. У всякому разі, як мінімум з групи наша команда зобов'язана виходити, тому що і за рівнем гри, і за рівнем виконавців вона нітрохи не гірша за своїх суперників.

Матчі за участю збірної України:

24 травня: Україна - США, 21.30

27 травня: Україна - Катар, 19.00

30 травня: Україна - Нігерія, 21.30.

Всі три поєдинки транслюватимуться на телеканалі UA: Перший.

Як було раніше

Перший в історії чемпіонат світу для 20-річних відбувся в уже далекому 1977 році. І тоді чемпіоном стала збірна СРСР, яка перемогла у фіналі мексиканців. У складі тієї збірної виступали відразу дев'ять українців. На чолі з кращим футболістом турніру Володимиром Безсоновим, якому пророкували славу Пеле. На жаль, але повністю реалізувати себе київському динамівцю завадили травми.

Через два роки на аналогічному турнірі збірна Радянського Союзу стала срібним призером, поступившись у фіналі збірній Аргентини, яку вів вперед Дієго Марадона. У складі радянської збірної тоді теж було багато українців: відразу семеро. На тому чемпіонаті зійшла зірка Олександра Заварова, майбутнього яскравого гравця київського «Динамо» і «Ювентуса».

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Rasevski
Вдачі хлопцям!!!
Олександр Бондаренко
Верюю
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Поручик Ржевский
Ну, групповые команды: США, Катар и Нигерию можно и нужно проходить...