Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 04 липня 2021, 00:23
5925
2

10 зірок чемпіонату світу з хокею

Sport.ua відзначає найпомітніших гравців на груповому етапі ЧС-2019

| Оновлено 04 липня 2021, 00:23
5925
2
10 зірок чемпіонату світу з хокею
iihf.com
На льодових майданчиках Словаччини в самому розпалі світова хокейна першість. Вже зіграні всі матчі групового етапу за результатами яких визначилися вісім команд-учасниць плей-офф, які продовжують боротьбу за медалі і стали відомі головні невдахи чемпіонату.
 
У кожному колективі впродовж групового раунду були свої лідери, які тягнули команди і заробляли для своїх збірних турнірні очки. Спробуємо окреслити десятку кращих гравців групової стадії планетарного хокейного форуму. А оскільки будь-який рейтинг справа суб'єктивна, гравці будуть представлені в ньому не по зайнятим позиціям, а в алфавітному порядку.
 
Андрій ВАСИЛЕВСЬКИЙ (Росія)

Воротар
5 зіграних матчів, 2 сухі поєдинки
Відбито кидків -  122 (з 129)
Коеф. надійності – 94,57%

У п'яти проведених на чемпіонаті поєдинках Василевський зміг двічі зберегти ворота своєї команди в недоторканності. І якщо шат-аут у матчі з італійцями так собі досягнення для основного воротаря «Тампи», то «сухар» у поєдинку з чехами явно вартий уваги. Василевський займає друге місце на чемпіонаті за коефіцієнтом надійності, поступаючись тільки молодому канадцеві Картеру Харту, який свої цифри заробив в поєдинках з не самими потужними британцями, данцями і французами.

Якуб ВОРАЧЕК (Чехія)

Нападаючий
7 зіграних матчів
3 шайби, 12 результативних передач
Показник плюс-мінус  +10        

Досвідчений двадцятидев'ятирічний форвард став найрезультативнішим гравцем у складі чеської збірної за підсумками групового турніру. Основну користь для команди Ворачек приніс в підіграванні своїм партнерам. На його рахунку 12 результативних передач, завдяки яким він ділить перші два місця в рейтингу кращих асистентів зі шведом Вільямом Нюландером. Шайби Якуб також закидав дуже важливі. Свою першу шайбу на турнірі він провів в стартовому для Чехії поєдинку проти шведів, а ще дві закинув латишам в дуже напруженому та важкому матчі.

Леон ДРАЙЗАЙТЛЬ (Німеччина)

 

Нападаючий
7 зіграних матчів
5 шайб, 3 результативні передачі
Показник плюс-мінус  +4

Двадцятитрьохрічний Драйзайтль, який є однією з основних надій німецького хокею, після блискучого сезону в НХЛ (105 набраних очок за системою гол + пас), вважався основною надією збірної Німеччини на Чемпіонаті світу. І він свою команду не підвів. Нехай нікого не бентежить невисока загальна результативність форварда. По-перше, збірна Німеччини небагато закидає на чемпіонаті (всього 18 шайб), а по-друге, точні кидки Драйзайтля були одними з найважливіших. У лобовому матчі зі словаками (3: 2) Драйзайтль закинув переможну шайбу на передостанній хвилині поєдинку, а в сенсаційно виграній грі з фінами (4: 2), Леон поклав у ворота Ланкінена третю і четверту шайби, чим забезпечив своїй збірній третю позицію в групі В.

Роман ЙОСІ (Швейцарія)

Захисник
7 зіграних матчів
1 шайба, 5 результативних передач
Показник плюс-мінус  +9
 
Не так легко кого-небудь виділити з ростера Швейцарії, яка сильна саме як команда. Але все-таки Роман Йосі є справжнім оплотом оборони альпійської збірної. Захисник «Нешвілла» є лідером команди за кількістю проведеного часу в поєдинках Чемпіонату світу, його середній показник дорівнює 23 хвилинам і одній секунді. Також Йосі став одним з усього лише двох захисників, хто увійшов в кращу десятку групового етапу планетарного форуму за показником плюс-мінус.
 
Каапо КАККО (Фінляндія)

Нападаючий
7 зіграних матчів
6 шайб, 1 результативна передача
Показник плюс-мінус  +7
 
Вісімнадцятирічний фінський проспект грою на цьому чемпіонаті довів, чому йому в майбутньому пророкують вибір на дуже високій позиції драфту НХЛ. У перших двох поєдинках чемпіонату проти канадців і словаків, нападник фінського «ТПС» закинув п'ять з семи шайб своєї команди і допоміг своїй збірній відсвяткувати дві дуже важливі з турнірної точки зору перемоги. І нехай в подальших п'яти поєдинках Какко набрав лише два очки, він все одно є одним з найнебезпечніших нападників у складі команди Суомі.
 
Патрік КЕЙН (США)

Нападаючий
7 зіграних матчів
2 шайби, 8 результативних передач
Показник плюс-мінус  -1
 
Ще до старту планетарної першості Кейна називали лідером збірної США і груповий етап чемпіонату підтвердив це. У досить молодий американській збірній Патрік Кейн є незаперечним авторитетом і справжнім ватажком для своїх молодших партнерів. Крім впливу в роздягальні, Патрік безпосередньо заробляє бали для своєї команди і на льоду, будучи кращим в своїй збірній за показником гол + пас.
 
Микита КУЧЕРОВ (Росія)

Нападающий
7 зіграних матчів
6 шайб, 9 результативних передач
Показник плюс-мінус  +9
 
Тоді як зірки російської збірної Євген Малкін і Олександр Овєчкін проводять досить невиразний чемпіонат світу, двадцятип'ятирічний форвард «Тампи» є головною ударною силою своєї збірної. Кучеров ні в одному з семи матчів не пішов з майданчика без заробленого очка, а за системою гол + пас, з 15 очками нападаючий займає другу позицію на чемпіонаті світу після завершення групового етапу.
 
Джонатан МАРШЕССО (Канада)

Нападаючий
7 зіграних матчів
3 шайби, 6 результативних передач
Показник плюс-мінус  +4

У нинішній варіації складу збірної Канади, форвард «Вегаса» є одним із системоутворюючих виконавців. Маршессо не так багато часу проводить на майданчику (в середньому чотирнадцять з половиною хвилин), але за цей відведений йому час встиг набрати очки в шести з семи проведених поєдинків. А спецбригада більшості з Маршессо в складі, є однєю з найбільш забійних канадських сил на цьому чемпіонаті.

Вільям НЮЛАНДЕР (Швеція)

 
Нападаючий
7 зіграних матчів
5 шайб, 12 результативних передач
Показник плюс-мінус  +15
 
Нюландер є найкращим гравцем групового турніру за системою гол + пас (17 набраних очок) і ділить перші два місця з чехом Якубом Ворачеком за кількістю результативних передач. Додайте до цього перше місце на чемпіонаті по відсотку виграних вкидань (73,08%) і ми отримаємо одного з найкорисніших гравців світової першості в Словаччині.
 
Марк СТОУН (Канада)

 
Нападаючий
7 зіграних матчів
5 шайб, 4 результативні передачі
Показник плюс-мінус  +7
 
На нинішньому чемпіонаті форвард «Вегаса» закинув переможну шайбу в знатній зарубі зі словаками (6: 5) за 1,8 секунди до фінальної сирени. Завдяки цьому взяттю воріт, Стоун став автором самої пізньої переможної шайби в основний час на чемпіонатах світу з хокею за всю історію їх проведення. Також в активі Марка хет-трик у ворота збірної Німеччини і друге місце в рейтингу кращих снайперів в складі збірної Канади за підсумками групового турніру.
 
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ARTA LC
Скорее всего имелось ввиду именно "поздней победной шайбы в основное время". Акцент на слове "победной", а не последней в матче, поэтому девятая шайба канадцев не может претендовать на статус самой поздней победной шайбой, она просто была последней в матче...
norma_zap
" за 1,8 секунды до финальной сирены. Благодаря этому взятию ворот, Стоун стал автором самой поздней шайбы в основное время на чемпионатах мира по хоккею за всю историю их проведения. "
Не самой поздней, в 1991 году на чм Канада забила США на последней секунде
04.05.1991. США — Канада 4:9 (1:2, 2:4, 1:3)
1:0 — США. Ш.Макэкрен (М.Мейли), 2:36
1:1 — Канада. Р.Куртнолл (М.Крейвен, Р.Блэйк), 2:49
1:2 — Канада. С.Томас (Т.Флери0, 10:49 в большинстве
1:3 — Канада. С.Лармер (Дж.Сакик), 21:13
2:3 — США. К.Воланин (Д.Коул), 23:58
3:3 — США. Т.Крюгер (Дж.Роник), 30:29
3:4 — Канада. Т.Йони (С.Томас, Р.Натрисс), 31:30
3:5 — Канада. Т.Флери (С.Томас, Д.Лидстер), 33:53
3:6 — Канада. Дж.Сакик (Р.Куртнолл), 34:40
4:6 — США. Ш.Макэрен, 55:27
4:7 — Канада. С.Томас, 57:23
4:8 — Канада. С.Лармер, 59:45 в пустые ворота в меньшинстве
4:9 — Канада. Дж.Макоун (Р.Блэйк), 59:59