Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 травня 2019, 17:27
6346
4

Бій в Харкові, бронзова Олександрія, Ворскла, яка розігралася

Найцікавіші події 30-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 23 травня 2019, 17:27
6346
4
Бій в Харкові, бронзова Олександрія, Ворскла, яка розігралася
ФК Шахтар

За два тури до фінішу сезону відбулося чергове, вже шосте у нинішньому сезоні, українське класико. Незважаючи на те, що і «Шахтар», і «Динамо» вирішили всі свої турнірні завдання, матч вийшов принциповим і бойовим. Пенальті, два вилучення, нереалізовані моменти - все як у кращих зразках жанру.

У 30-му турі відбулася ще одна знаменна подія. Зігравши на виїзді з «Маріуполем» в результативну нічию, «Олександрія» вперше в своїй історії стала бронзовим призером чемпіонату України. У наступному єврокубковому сезоні команда Шарана зіграє в груповому етапі Ліги Європи.

Загострилися до межі і розбірки в нижній шістці. «Чорноморець» свій «поєдинок життя» виграв, а ось «Арсенал» зміг зіграти лише внічию.

Матч туру

«Шахтар» грав поєдинок проти «Динамо» вже в статусі чемпіона. Можливо, саме ця обставина завадила команді Фонсеки діяти з позиції сили. А може, всьому виною - позамежна мотивація киян та відсутність ряду основних гравців у господарів. Так чи інакше, але матч краще почали гості. На забитий м'яч вони награли. Але після вилучення Шабанова гра «перевернулася». За справу взялися «гірники», які зрівняли рахунок зусиллями Тете. У цьому матчі, на відміну від попередньої зустрічі цих команд, було багато не тільки фолів і попереджень, а й гольових моментів. Нічия - закономірний підсумок поєдинку.

Перформанс туру

Матч «Шахтаря» з «Динамо» на прохання «гірників» почався не в прописані Прем'єр-лігою 19.30, а на шість хвилин пізніше. В 19.36. Саме 1936 року був заснований донецький «Шахтар», на даний момент найтитулованіший клуб України. Правда, тоді він називався «Стахановець». УПЛ була не проти такої ініціативи чемпіонів країни. Барвисті банери на трибунах «Металіста» нагадали про кількість виграних «Шахтарем» трофеїв в період нашої футбольної Незалежності.

Футболки туру

«Шахтар» на матч з «Динамо» всім бажаючим реалізовував цікаві футболки. Зовні - начебто нічого особливого. Але напис - з ряду геть. На футболках відображені слова колишнього півзахисника «гірників» Жадсона, який десять років тому, після півфіналу Кубка УЄФА («Шахтар» - «Динамо» - 2:1) сказав: «Де «Динамо», де?». Ціна такої футболки - майже 300 гривень. В принципі, раритет того вартий.

Вилучення туру

Уже традиційно в українському класико не обійшлося без дисциплінарних санкцій. Арбітр Козик був щедрий на картки. 15 попереджень, в двох випадках повторні «гірчичники» трансформувалися в червоні картки. У складі киян був вилучений на останній хвилині першого тайму Шабанов, аналогічний «подарунок» у складі «гірників» отримав Хочолава на 63 хвилині гри.

Дебют туру
 
На 66-й хвилині зустрічі «Шахтар» - «Динамо» відбулася знаменна подія. Манора Соломона замінив Іван Ордець. Для українського захисника «гірників» цей вихід на поле став дебютним у нинішньому сезоні. Іван пропустив багато часу через травми. А ще у нього невизначеності з контрактом, який закінчується в кінці сезону. І поки що незрозуміло, чи залишиться Ордець в «Шахтарі», чи ні.
 
До того ж, є чутки про те, що Ордець хоче бачити в своїх рядах чемпіон Шотландії - «Селтік».
 
Глядачі туру
 
Лише всеукраїнське дербі здатне зібрати пристойну кількість глядачів на трибунах. Не став винятком і цей раз. На «Металіст» завітали більше тридцяти тисяч уболівальників (якщо точніше, 30315 глядачів). Це не аншлаг, але все одно цифра суттєва. Був серед глядачів і колишній гравець донецького клубу, а нині тріумфатор АПЛ в складі «МанСіті» Олександр Зінченко.

Концерт туру

Після закінчення гри в Харкові почалося все найцікавіше. Для «Шахтаря», ясна річ. Було нагородження команди Паулу Фонсеки золотими медалями та чемпіонським кубком, святковий салют. І не менш святковий концерт за участю Гайтани, Олі Полякової та Марув. 

Бронза туру

До матчу проти «Маріуполя» підопічні Володимира Шарана не вигравали в чемпіонаті чотири поєдинки поспіль. Ця серія без перемог дійшла до п'яти поєдинків, так як олександрійці не зуміли обіграти «Маріуполь». Нічия 1:1. Однак ця нічия, за словами Шарана, найуспішніша в його тренерській кар'єрі. Вона дозволила «Олександрії» достроково фінішувати на третьому місці в УПЛ і отримати пряму путівку в груповий раунд Ліги Європи.

Слова туру

Головний тренер «Зорі» Юрій Вернидуб після нічиєї зі «Львовом» був гранично відвертим:

«У цьому році дуже багато втратили. До сих пір зрозуміти не можу, як програли в Кубку «Інгульцю». Складно говорити. Повторюся, для мене це найгірший чемпіонат. Видно, я як тренер, не зміг зробити все для того, щоб ми виступили краще. Не думаю, що якби я кричав, то вони забили б сьогодні. Я і так завжди на ногах. Не знаю, як їм спиться, але мені після матчів, які не відповідають тому рівню, який хотілося б бачити, спиться два-три дні дуже важко».

Гарантії туру

Після того, як «Львів» втратив очки в грі з командою Вернидуба, визначилися всі володарі путівок до Ліги Європи. Луганський клуб і «Маріуполь» за два тури до фінішу першості гарантували собі місце в Лізі Європи в наступному сезоні. Але ось хто з цих команд, у яких зараз по 40 очок, фінішує на четвертому місці, а хто на п'ятому, - головна інтрига верхньої шістки.

Престиж туру

«Ворскла» після першої в нинішньому році домашньої перемоги, здобутої в минулому турі, на досягнутому вирішила не зупинятися. Команда Косовського змогла вивезти три очки і з Чернігова. Перемігши «Десну», полтавці вийшли на перше місце в нижній шістці. І нехай їх перемога над командою Рябоконя, взагалі-то, незакономірна, що визнав після гри і сам Косовський, саме «Ворскла» тепер є головним претендентом на Кубок Престижу, який вручається найкращій команді з другої шістки.

Порятунок туру

«Арсенал» з «Олімпіком» на динамівському стадіоні проводили стратегічну битву за шість балів. Першим потрібна була перемога для того, щоб відірватися від «Чорноморця» і убезпечити себе від прямого вильоту в першу лігу, другим - щоб відірватися від «Карпат» і убезпечити себе від перехідних матчів. Ініціативою в цій грі володіли кияни. Причому ініціативою явною. Але перемогти їм не вдалося. Навіть маючи на одного гравця більше протягом практично сорока хвилин гри у другому таймі. «Олімпік» героїчно оборонявся і втримав потрібний для себе нічийний рахунок. У підсумку донеччани мають перевагу у вигляді трьох очок над «Карпатами», а ось «Арсенал» після перемоги «Чорноморця» над львів'янами випереджає моряків всього на одне очко.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 26 квітня
Футбол | 26 квітня 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 26 квітня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 5
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Ну, неужели надо объяснять, что арбитры получили строжайший циркуляр от ахметовских прихвостней превратить все матчи Шахтера в балет, и свистеть не только каждый мелкий фол, которые в мировом футболе проходят незамеченными, как часть футбола, а еще и наказывать за это "рыжими карточками".
Неужели не ясно, что в другой футбол "бразилия" играть не умеет, что в случае футбола без стерильных мячей все их навыки не стоят ничего. Вы посмотрите на матчи с их участием - это же сплошь балет, где соперника сажают на свисток, а "арбитры-отличники" - на "рыжие карточки"!
Посмотрите на матчи тех же команд между собой и в Европе! Где еще творится такой судейский беспредел??? Где еще наши команды получают такое количество фолов и горчичников? И кто-то допускает мысль, что это случайно???
Пересмотрите вчерашний матч! В скольких эпизодах этот урод свистел фол после того, как мяч был ЧИСТО отыгран, после чего произошел стык! Причем в некоторых подобных эпизодах он еще и карточки раздавал!
Как например НИ ЗА ЧТО наградил горчичником Витю Цыганкова только потому, что он мог обогнать(в итоге) аморалеса в списке лучших бомбардиров чемпа - низзззззззззяяяяяяяяяя! - теперь Витя пропускает матч со Львовом.
Так что вполне целенаправленно футбол для Шахтера превратили в балет! Вон Шаран уже службу понял, сам заявляет, что против Шахтера в футбол играть не будет. Только балет!
P.S. А правда, что в балете мужчин исчезающе мало??? И они, ну сами понимаете, какой ориентации...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Axmetov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил