Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 22 травня 2019, 22:23
2168
0

ПЛЄХАНОВ: «У цій молодіжній збірній всього один гравець із Суперліги»

Головний тренер збірної України U-20 розповів про склад команди

| Оновлено 22 травня 2019, 22:23
2168
0
ПЛЄХАНОВ: «У цій молодіжній збірній всього один гравець із Суперліги»
ФБУ. Валерій Плєханов
Головний тренер збірної України U-20 Валерій Плєханов прокоментував розширену заявку команди, яка буде готуватися до чемпіонату Європи.
 
«По-перше, перед командою на чемпіонаті Європи стоятиме завдання зберегти прописку у Дивізіоні А. Цей вік зараз у нас не найсильніший і нам буде непросто досягти цієї мети. По-друге, є кілька проблем, які я не в змозі вирішити. Найсильніший гравець цієї вікової групи Ісуф Санон є у розширеному списку, але за коментарями його представника в НБА пана Медведенка він усе літо тренуватиметься в Америці і розраховувати на нього ми не зможемо. Відтак збірна залишається без лідера. Хоча після спілкування з Саноном можу сказати – бажання грати за збірну у нього було колосальне. Це перше. Друге – 29 травня розпочнеться перший збір. Два тижні ми працюватимемо у великому залі, з кондиціонером, в гарних умовах. Але! 5 гравців з Хіміка, які становлять кістяк цієї команди, 23 травня тільки розпочнуть боротьбу за третє місце у Вищій лізі. І якщо фінальна серія продовжиться до 5 матчів, то вони запізняться на цей збір мінімум на 5-6 днів. Звісно, треба хлопцям після важкого сезону дати два-три дні на відновлення. Бо в іншому випадку нема сенсу їх смикати. Вважаю, для Вищої ліги у нас надто розтягнутий календар. З точки зору тренера молодіжної збірної України U-20. Якби вони тиждень-півтора відпочили, не фізично, а морально хоча б, від баскетболу, це було б добре. Але цього не вийде. Це друга проблема, яка мене непокоїть.
 
У цій збірній на відміну від попередніх років на рівні Суперліги грає лише один гравець – Андрій Войналович з Хіміка. Усі інші – це представники нижчих ліг. Відтак, бракуватиме досвідчених хлопців, на яких можна покластися на відміну від минулих років. Їх просто нема у необхідній кількості. У командах минулих скликань по 6-7 гравців виступали у Суперлізі, колись більше, колись менше. А тут – один. Решта – з Вищої ліги. Так, є хлопці, яких ми залучаємо з інших чемпіонатів. Але людей, які там є основними, теж нема. Є перспективні, є високі, але вони отримують небагато ігрового часу, вони не вирішують долю матчів, граючи за свої клуби. І це проблема збірної, у ній нема лідера, станом на сьогодні. Міг бути Санон, який міг потягнути команду за собою. Так, усі хлопці гарні, усі з бажанням, але серед них нема лідера», - сказав Плєханов.
 
Чемпіонат Європи U-20 цього року пройде в ізраїльському Тель-Авіві з 13 по 21 липня. На першому етапі суперниками української команди стануть господарі, а також збірні Італії та Сербії.
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ
Футбол | 09 травня 2024, 20:46 0
Легендарний Касільяс розхвалив Луніна і повідомив, хто зіграє у фіналі ЛЧ

Ікер вважає, що проти «Боруссії» має зіграти саме український воротар

Стало відомо, що сказав Тухель президенту Реала після матчу Ліги чемпіонів
Футбол | 09 травня 2024, 12:13 0
Стало відомо, що сказав Тухель президенту Реала після матчу Ліги чемпіонів

Мадридці обіграли мюнхенців і вийшли у фінал головного єврокубка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.