Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 травня 2019, 11:59
7983
1

Чемпіонство Шахтаря, осічка Олександрії і водне поло у Львові

Найцікавіші події 29-го туру УПЛ – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 21 травня 2019, 11:59
7983
1
Чемпіонство Шахтаря, осічка Олександрії і водне поло у Львові
ФК Шахтар

«Шахтар», перемігши в Запоріжжі «Зорю», достроково оформив третє поспіль чемпіонство під керівництвом Паулу Фонсеки. За три тури до фінішу чемпіонату могла забезпечити бронзу «Олександрія», але команда Володимира Шарана несподівано поступилася вдома «Львову». Але перевага «Олександрії» над четвертою та п’ятою командами настільки комфортна, що в першій шістці, по суті, залишилася тільки одна інтрига: хто займе четверте місце – «Зоря» або «Маріуполь».

У другій шістці куди цікавіше. «Чорноморець» і «Арсенал» вирішують, хто виявиться невдахою, який вилетить безпосередньо, а «Олімпік» і «Карпати» – кому доведеться грати перехідні матчі з другої і третьої командами Першої ліги. Ще двоє – «Ворскла» і «Десна» визначать переможця другої шістки, який отримає трофей престижу.

Матч туру

У нинішньому сезоні обидва трофеї «Шахтар» завоював у Запоріжжі. «Зоря» могла відстрочити чемпіонство гірників до матчу з «Динамо» – в Харкові, але, незважаючи на цілком гідну гру, не змогла зачепитися за очки в поєдинку з «Шахтарем». Команда Вернидуба не намагалася грати проти «Шахтаря» суто від оборони і активно застосовувала пресинг. Але реалізувати свої шанси в атаці господарі не зуміли, а «Шахтар», забивши в дебюті, довів матч до перемоги.

«Шахтар» під керівництвом Фонсекі виграв чемпіонат втретє поспіль. У цьому сезоні гірники були сильнішими протягом усього сезону, це визнав навіть президент «Динамо» Ігор Суркіс.

Емоції туру

Вшанування «Шахтаря» з 12-м чемпіонством відбудеться після матчу з «Динамо» в Харкові. Але і після матчу з «Зорею» в роздягальні гірників було припасено шампанське.

Осічка туру

«Олександрія» своїм шансом завоювати бронзові медалі на рідному стадіоні не скористалася. Команда Володимира Шарана несподівано поступилася «Львову», який у другій шістці добув перші очки. Бразильці гостей спіймали кураж, відчуваючи себе на стадіоні «Ніка», як на Копакабані. Те, як Педро за допомогою сальто приймав м'яч на фланзі після діагональної передачі, це підтверджує.

У господарів же не виходило зовсім нічого. Шаран після матчу в засмучених почуттях сказав, що це була найгірша гра його команди в сезоні.

Воля туру

«Карпати» в поєдинку з «Десною» показали, що ще поборються за місце в еліті. Ті, хто їх вже відправив в Першу лігу, поспішили. Львів'яни в меншості і на важкому полі, яке в другому таймі більше нагадувало арену для водного поло, вирвали перемогу у «Десни» (2:0). Від «Олімпіка» «зелено-білі» відстають на два очка, але попереду ще три тури і очна зустріч у Львові.

Погода туру

У другому таймі матчу «Карпати» - «Десна» довелося грати в непростих погодних умовах, під проливним дощем. Під кінець гри поле стадіону «Україна» нагадувало арену для водного поло.

Дурість туру

Івуарійський півзахисник «Карпат» Карім Йода отримав дві жовті картки за хвилину. На 49-й хвилині Йода, незадоволений тим, що арбітр не дав на ньому фол, пішов на фол – і побачив перед собою заслужену жовту картку. Але на цьому епізод не закінчився: Йода щось сказав арбітру і той дістав ще одну жовту, а за нею - червону.

Що сказав Йода Козиряцький і чи володіє арбітр французьким – невідомо.

Фраза туру

Після гри з «Ворсклою» (0: 2) наставник «Арсеналу» Ігор Леонов на емоціях заговорив про змову проти його команди.

«Перше, що хочу сказати, побажати« Ворсклі» грати з нашими прямими суперниками також, як і з нами. Залишилося три тури до кінця, у них – чотири. Я не розумію, чому ми повинні починати матч в 14:00 за такої спеки. Я не розумію, чому одні грають на спеці днем, а другі грають о 17 годині або в 19. Я розумію, що одну команду «витягують», але нічого не вийде. Про кого я? Вся Україна знає про кого. Нас все одно не перемогти, ми залишимося в Прем'єр-лізі», - сказав Леонов, прямо натякаючи на «Чорноморець».

До слова, через тур одесити якраз приїдуть до Полтави – тоді і можна буде перевірити, чи правий наставник «канонірів».

Підтримка туру

Гравці «Олімпіка» на матч проти «Чорноморця» вийшли в футболках на підтримку колишнього гравця і тренера клубу Дмитра Логвінова, який бореться з онкозахворюванням.

Розіграш туру

Уругваєць Карлос де Пена забив дебютний гол за «Динамо» після відмінно розіграного кутового. Те, що комбінація награна, підтверджує другий гол «Динамо», який Циганков провів теж після схожого навісу з кута поля.

Гол туру

Півзахисник «Карпат» Сергія Мякушко нагадав, що володіє забійним ударом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ворскла – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 20 квітня 2024, 07:00 0
Ворскла – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Обидві команди знаходяться в середині таблиці, але ковалівський клуб ризикує опинитися нижче

Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб
Футбол | 20 квітня 2024, 00:24 5
Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб

Іменитий француз може очолити «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
Перший фол Йоди такий собі. до чого тут картка.....