Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 травня 2019, 23:19
2800
3

Олімпік впорався з Чорноморцем в домашньому поєдинку

Донецька команда здобула важливу перемогу і знову випередила в турнірній таблиці «Карпати»

| Оновлено 18 травня 2019, 23:19
2800
3
Олімпік впорався з Чорноморцем в домашньому поєдинку
ФК Чорноморець
Це був третій матч сьогоднішнього ігрового дня для команд другої шістки української Прем'єр-Ліги. Тому виходячи на поле, футболісти обох команд вже знали і про поразку «Арсеналу», і перемоги у меншості «Карпат». Але в будь-якому випадку суперників в цій зустрічі влаштовувала тільки перемога.
 
«Олімпік» активніше розпочав гру і вже на 6-й хвилині Геннадій Пасіч міг відкривати рахунок. Йому не вистачило зовсім трохи, щоб зблизька замкнути прострільну передачу з лівого флангу. За сім хвилин хорошу нагоду для взяття воріт мав Тейшейра, проте в цьому епізоді відмінно зіграв голкіпер одеситів Андрій Кожухар. І буквально тут же двічі мав забивати Роман Вантух. В першому випадку він просто не влучив по м'ячу, перебуваючи у відмінній позиції, а потім, після кількох рикошетів, гравець донецького клубу пробив вище воріт.
 
І все ж стартовий натиск донеччан приніс їм позитивний результат. На 17-й хвилині в черговій атаці «Олімпіка» здорово зіграли Матар і Тейшейра. Перепасовуючи м'яч один одному, вони прорвалися крізь захисні лінії «Чорноморця» і Матар приблизно з лінії штрафного майданчика точно пробив повз голкіпера.
 
Не встигли господарі поля порадіти, як одесити мали можливість відразу ж відігратися. Помилкою захисника ледь не скористався Володимир Коваль, який вискочив один на один з воротарем, прокинув м'яч вперед, але не влучив з гострого кута у ціль.
 
Втім, це був лише невеликий епізод і «Олімпік» до перерви продовжував володіти ігровою перевагою. Ще, як мінімум, двічі господарі поля могли засмутити суперників. Так, на 24-й хвилині лише штанга врятувала ворота «Чорноморця» від другого пропущеного м'яча після сильного удару Павла Ксьонза, а на останній хвилині першого тайму гостей знову виручив Андрій Кожухар, який відбив м'яч після небезпечного удару Тейшейри на останній хвилині тайму.
 
Друга половина матчу почалася досить бурхливими подіями. Вже на 47-й хвилині Василь Павлов, що вийшов на заміну у «Чорноморця», вдало зіграв на випередження і головою точно спрямував м'яч у сітку воріт. Але, схоже, одесити рано сподівалися на те, що вже заробили очко в цій зустрічі і тут же були за це покарані. Два рази протягом двох наступних хвилин вони допускали грубі помилки в обороні. І якщо з виходом один на один Матара воротар гостей впорався, то проти точного удару Романа Вантуха, який також вибіг на оперативний простір абсолютно один без опіки захисників, Андрій Кожухар уже не зміг виручити свою команду.
 
Після цього гра помітно заспокоїлася. «Олімпік» намагався довго контролювати м'яч, більше дбаючи про те, щоб утримати переможний для себе результат, а у «Чорноморця» в атаці виходило зовсім небагато.
 
Але навіть за такого розвитку подій у одеситів були шанси на те, щоб знову вирівняти становище. Наприклад, запам'ятався епізод на 70-й хвилині, коли Вільхамссон головою міг вразити вже практично порожні ворота, проте зіграв невдало і м'яч полетів зовсім в іншу сторону. Або дуже небезпечна атака «Чорноморця» на 82-й хвилині, в якій відразу кілька гравців гостей повинні були пробивати з вигідних позицій, але так до удару справа і не дійшла.
 
Вже на останній хвилині основного часу другого тайму міг принести нічию одеському клубу Володимир Коваль, який перебував у відмінній позиції, однак удар у нього не вийшов. А потім у компенсований час «Чорноморець» залишився в меншості - за друге попередження достроково поле покинув Денис Норенков.
 
Таким чином, «Олімпік» знову покинув зону перехідних ігор, а «Чорноморець» залишився на останньому місці в турнірній таблиці.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ


Українська Прем'єр-ліга. 29-й тур.

«Олімпік» - «Чорноморець» - 2:1


Матар (17), Роман Вантух (49) - Василь Павлов (47)

Денис Норенков (82), Володимир Коваль (90)

Денис Норенков (93, друге попередження)

«Олімпік»: Володимир Кринський, Єгор Клименчук, Євген Цимбалюк, Дмитро Гришко, Павло Ксьонз, Сергій Політило (Рінар Валєєв, 87), Олексій Гай, Роман Вантух (Іван Сондей, 79), Максим Тейшейра, Геннадій Пасіч, Матар (Максим Дегтярьов, 81)

«Чорноморець»: Андрій Кожухар, Олександр Голіков, Віталій Гошкодеря, Гліб Грачов (Владислав Хамелюк, 68), Денис Норенков, Руслан Бабенко, Дмитро Рижук, Володимир Танчик, Євген Морозенко (Василь Павлов, 46), Арні Вільхамссон (Дмитро Семенів, 71 ), Володимир Коваль

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського (Київ)

ОЛІМПІК - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 45
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Домащенко
"Більш активніше", "до штрафного майданчикУ" и т.д. От каких основных профессий оторвали их и заставили комментировать футбол? Руководители каналов, перестаньте мучить ребят, отпустите. Пожалуйста. Они ведь и в футболе разбираются не лучше, чем в грамматике. Убогий словарный запас на уровне 3-го класса и ни одной живой мысли. Я не говорю уже об аналитике, они такого слова не слышали.
Виктор Степанов
Интересно, Червенкову Фролов не снится? Если нет , то жаль(
p_s_l
Интересно, что на этот раз придумает Павелко, чтобы оставить Черноморец в вышке?