Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 09 листопада 2020, 03:39
8299
4

Манчестер Сіті – Уотфорд. Прогноз і анонс на матч Кубка Англії

Хто б не завоював трофей, перемога буде історичною

| Оновлено 09 листопада 2020, 03:39
8299
4
Манчестер Сіті – Уотфорд. Прогноз і анонс на матч Кубка Англії
thefa.com
У суботу, 18 травня, ми дізнаємося володаря Кубка Англії, найстарішого футбольного турніру у світіі. Він бере свій початок в 1871-му році. На континенті завершилася франко-пруська війна, об'єдналася Італія, впала Паризька комуна, було проголошено створення Німецької імперії - а в Англії вирішили проводити футбольний Кубок країни! До слова, дизайн трофея залишається незмінним з 1911-го, а на «Уемблі» переможцю фіналу вручать чашу вагою 6,3 кг, виготовлену в 2014-му зі срібла 925-ї проби. Але вручать тільки на час! До 1 березня Кубок потрібно буде повернути Футбольній асоціації.
 
Цього року в фінал пробилися «Манчестер Сіті» і «Уотфорд». Для «Уотфорда» цей сезон взагалі вийшов чудовим. Команда вперше в історії піднялася аж на 11-й рядок у турнірній таблиці Прем'єр-ліги (могла бути і вище, але останні три матчі чемпіонату програла, бо завдання в АПЛ вирішила виконаним). І вдруге пробилася в фінал Кубка країни. Вперше це сталося 1984-го, але тоді «шершні» програли «Евертону» (0:2). Відзначимо, що 35 років між фіналами - другий результат в історії Кубка Англії. «Челсі» подібного свого часу чекав 52 роки, з 1915-го по 1967-й. Тож в клубному музеї «Уотфорда» до цих пір немає серйозних трофеїв. І ось нарешті з'явився шанс завоювати Кубок!
 
Команда Хаві Грасії пройшла складний шлях до «Уемблі». «Шершні» почали похід з 3-го раунду, коли обіграли в гостях «Уокінг» (2:0). Потім - також на виїзді і з таким же рахунком - був переможений «Ньюкасл». В 1/8 фіналу жереб знову відправив «Уотфорд» в гості - до КПР. Команда здобула мінімальну перемогу - 1:0. Чвертьфінал нарешті грався вдома, і вболівальники пораділи перемозі над «Кристал Пелас» (2:1). Півфінали Кубка Англії граються на «Уемблі», і тут «шершні» в драматичному поєдинку перемогли «Вулверхемптон». Вони поступалися до 79-ї хвилини 0:2, поки один гол не відквитав Жерар Деулофеу. А на останній хвилині основного часу команда заробила пенальті, реалізований Троєм Діні. І в овертаймі дотиснула «вовків»: Деулофеу забив ще один гол.
 
І ось тепер підопічних іспанського тренера чекає зустріч з командою земляка - Пепа Гвардіоли. Між іншим, лише другий раз в історії у фіналі Кубка Англії керуватимуть командами відразу два не-британських менеджера (2011-го зустрілися команди Жерара Ульє і Арсена Венгера). Але в будь-якому випадку, хтось із них стане третім іспанцем, який завоював цей трофей (першим був Рафа Бенітес з «Ліверпулем» 2006-го, другим - Роберто Мартінес з «Віганом» 2013-го). У «Манчестер Сіті», на відміну від «Уотфорда», повно нагород самого різного ґатунку. Кубків Англії, наприклад, вже 5. Але справа тут в іншому. Жодного разу в історії англійського футболу ніхто не робив «требл», або «золотий хет-трик». Зібрати три внутрішніх трофея за один сезон - справа непроста. Одна річ - ПСЖ, якому немає рівних у Франції (або «Селтіку» в Шотландії). Інша - Англія, де навіть 97 (!) очок не вистачає для чемпіонства! А до Кубка ліги команди Прем'єр-ліги відносяться зазвичай абияк. Але в цьому сезоні нестримний «Сіті» вже взяв два трофея. І що може бути приємнішим, ніж встановити рекорд на всі часи і увійти в історію?
 
«Манчестер Сіті» перші три раунди пройшов на одному диханні, буквально змітаючи суперників - «Ротерхем» (7:0), «Бернлі» (5:0), «Ньюпорт Каунті» (4:1). У чвертьфіналі ледь не трапилася осічка: команда програвала «Суонсі» 0:2 після першого тайму, однак у другому зуміла забити три голи - 3:2. У півфіналі проти «Брайтона» «городяни» повели в рахунку вже на 4-й хвилині (Габріель Жезус пробив головою після навісу Де Брюйне) - і цього вистачило для перемоги.
 
І навряд чи можна припустити, що «Уотфорд» зможе стримати «Манчестер Сіті». Підопічні Гвардіоли в АПЛ здобули 14 перемог поспіль. В англійських турнірах команда не програє з 29 січня - з тих пір була тільки однаї поразка в Лізі чемпіонів (від «Тоттенхема» 0:1). «Шершнів» в чемпіонаті, до слова, «городяни» в цьому сезоні перемогли двічі - 2:1 і 3:1. Та й взагалі «Уотфорд» відбирав очки у «МанСіті» останній раз ще в сезоні-2006/07. А перемагав - у березні 1989-го, коли обидві команди виступали в Чемпіоншипі. Зрозуміло, «шершні» можуть боляче вжалити, але навряд чи смертельно. Букмекери, наприклад, категорично не вірять в перемогу команди Хаві Грасії в основний час. Ризикнемо спрогнозувати, що глядачі побачать не менше трьох забитих м'ячів і черговий тріумф «Манчестер Сіті».
 
Орієнтовні склади:
«Манчестер Сіті»: Едерсон - Уолкер, Компані, Емерік Ляпорт, Зінченко - Бернарду, Гюндоган, Де Брюйне - Марез, Агуеро, Стерлінг.
«Уотфорд»: Фостер - Янмат, Кіко Феменія, Кабаселе, Масіна - Капуе, Перейра, Дукур, Хьюз - Жерар Деулофеу, Грей. 
 
18 травня, субота
 
«Манчестер Сіті»  «Уотфорд»
Арбітр: Кевін Френд (Лестершир, Англія)
Лондон. Стадіон «Уемблі». 19:00
МАНЧЕСТЕР СІТІ - УОТФОРД. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз Sport.ua — 3:1
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 10
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sarnet32
Три раунда, плюс четверть, полуфинал, финал - это кубковый путь , Не то что у нас. У нас скоро наверное уже Динамо и Шахтер с полуфиналов будут начинать путь. При том что ходят легенды байки что эти Кубки не интересны, но все же играют. Такие команды как Мансити играют на начальных стадиях, ездят в английские глубинки, и корона у футболистов не падает. Идет популяризация футбола
Сергей Долина
Игра будет тяжелая, но в итоге кубок выиграет Манчестер Сити.
Сергей Долина
Прямая трансляция по Мегого.
Борис Довгоброд
Есть ли какая-либо ссылка на трансляцию?