Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 травня 2019, 07:42
36061
6

Уайлдер проти Брізіла – ідеальна битва гігантів. Буде нокаут

Лев Кравців в очікуванні дострокової перемоги одного з супертяжів

| Оновлено 18 травня 2019, 07:42
36061
6
Уайлдер проти Брізіла – ідеальна битва гігантів. Буде нокаут
BoxingScene

18 травня в Брукліні на ринг вийдуть два величезних важкоатлета, щоб своїми двома пішов лише один. Домінік Брізіл і Діонтей Уайлдер занадто сильно б'ють і недостатньо добре захищаються, щоб розраховувати на якийсь інший результат

Уайлдера знаємо. А хто такий Брізіл?

Американець Домінік Брізіл не ввійде в топ-5 кращих супертяжів сучасності, кого б ви не питали. Ну, може, крім самого Домініка. Проте, прямо зараз з двадцяти одного поєдинку у нього всього одна поразка і вісімнадцять дострокових перемог.

Поразку він отримав у Великобританії. Тоді Брізіл приїхав в гості до Ентоні Джошуа, який на той час довше семи раундів не давав вистояти проти себе нікому. Домінік здивував. Більшість часу він вигрібав жорсткі удари фаворита між перчаток, але відмовляючись падати, час від часу вибухав трехударними серіями, одна з яких обов'язково повинна була дійти до мети.

Джошуа тримав потужні удари опонента і відповідав багатосерістю, точністю і свіжістю. До сьомого раунду обличчя Брізіла стало схожим рівно на те, на що мало бути схожим. Він огризнувся двічі комбінаціями, дістав голову Ентоні бічним і пропустив дві серії поспіль, завалившись біля канату.

Після такого зазвичай про боксерів забувають. Ну, приїхав черговий великий американець, отримав все, що йому призначалося, важко впав, а потім полетів назад через океан. Стандартнішої історії знайти важко, але Домінік не здався.

Американець прийшов до тями після поразки в червні 2016-го і вже в лютому 2017 року вийшов в ринг проти боксера зі страшним ім'ям Ізуагбе Огонох. Темношкірий поляк трохи менший зростом, ніж Брізіл, але з розмахом рук в 213 сантиметрів міг стати проблемою, але впав в чистий нокаут – перший у своїй кар'єрі. До речі, Ізуагбе перетинався і з Україною. Він був одним з спаринг-партнерів Олександра Усика при підготовці до бою з Такама і розповідав, що в швидкості українцю немає рівних, але ударної потужності не вистачає. Експертна думка, яку ми заслужили.

Далі Домінік розібрався з усе ще міцним ветераном Карлосом Моліною і знову заїхав в Бруклін, щоб зрубати Карлоса Негрона. Два поєдинки в «Barclays Center» поспіль – дві дострокові перемоги. На черзі Уайлдер все в тому ж залі.

Три поєдинки – від краху в Великобританії в поєдинку за титул, до виходу на найжорсткішого нокаутера і ще один титульний шанс. Хороший шлях, гідний.

Брізіл, звичайно, зовсім не топовий боксер. Його занадто розмашисті атаки можуть заставати зненацька тільки за умови довгих рук, які у американця є. Домінік чимось нагадує Уайлдера з його вертолітними атаками і деякою одноманітністю. Що чемпіон, що претендент беруть своє фізичною міццю, нахрапом і жорстким ударом.

А нам-то що? Нам добре.

Місматч для Діонтея?

У Бризіла ніхто не вірить. Коефіцієнти 1 до 6 говорять самі за себе. Упевненості не може додавати і його настрій перед поєдинком. Який адекватний боєць буде розповідати, що Уайлдер буде по ньому потрапляти і зрозуміє, що не може зрубати? Дві якісні атаки на Ф'юрі завершилися падінням англійця з таким тріском, що його підняття здавалося неможливим. А тут людина планує відразу показати Уайлдеру міць свого підборіддя. Самогубець.

Тримає Домінік, дійсно, непогано і падав тільки від серій ударів, але і його не бив цей бронепоїзд поки що. Сила удару Уайлдера – не вигадки і особисте відчуття автора, а висловлювання всіх постійних спаринг-партнерів супертяжів. Абсолютно всі вони називали Діонтея бійцем із найбільш потужним ударом.

Чи може «Бронзовий бомбардувальник» пропустити і завалитися? Швидше за все так. Луїс Ортіс круто поплескав гіганта своїми ударами назустріч, але у кубинця є таймінг і чітко поставлений удар, в той час, як Брізіл, моментами просто лупить кудись з надією потрапити від природи потужним кулаком.

Кращий стиль ведення бою проти Уайлдера показав Ф'юрі. Легкість на ногах, робота з дистанції і постійне нагнітання суперника. Діонтей дуже чуттєвий по відношенню до своїх дітей, але занадто сильно злиться, коли у нього нічого не виходить. Але навіть з таким, спочатку виграшним, стилем ведення бою є небезпека впасти кілька разів за бій. А якщо боксувати, як Брізіл, то і поготів.

Дострокового завершення бою не уникнути

Судячи з усього, прокинувшись в неділю десь о шостій ранку, нам не доведеться чекати весь бій, а вже через кілька раундів буде можливість відправитися назад до Морфея. Лише диво врятує одного з боксерів від дострокової поразки.

Навряд чи Домінік вискочить на ринг, підніме руки до скронь і відпрацює ідеально на відходах всі дванадцять раундів. Він просто не вміє цього, не еволюціонує і вже не стане в цьому компоненті краще. Уайлдер – відомий дуболом, але вправніший за свого суперника рази в два. Як не крути, Діонтей не дарма утримує чемпіонський пояс стільки часу і примудряється викручуватися навіть з таких колотнеч, як з Ф'юрі.

Поєдинок точно буде веселим. Уайлдер завівся на першій же прес-конференції, а Брізіл почав розповідати про те, як буде бити опонента трохи пізніше. Це саме той випадок, коли до бійки привертають не тільки слова, а й стиль обох боксерів. Вони вміють ламати опонента і ніяк інакше.

Два двометрових боксера-професіонала з пудовими кулаками будуть намагатися зрубати один одного вже з другого-третього раунду. Насолода для будь-якого фаната боксу, навіть для того, який не прокидається рано вранці заради якихось там американців. На скільки раундів ставите в цьому бою? Ми думаємо більше семи-восьми бійня не триватиме.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ф'юрі прокоментував скандальне відео, на якому він упав біля бару
Бокс | 21 червня 2024, 11:20 0
Ф'юрі прокоментував скандальне відео, на якому він упав біля бару

Тайсон запевняє, що він не збирається стрибати під поїзд

Джерело: Дніпро-1 незабаром припинить своє існування
Футбол | 22 червня 2024, 11:26 54
Джерело: Дніпро-1 незабаром припинить своє існування

Про це повідомив журналіст Ігор Бурбас

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
st.Devil
Хтось із наших буде транслювати, щоб зранку в неті не лазити?
krest0
веины еще транс. да и все равно скинут видео боя
iris_ka_1
Ориентировочное начало – в воскресенье, 19 мая, в 6:00 утра по киевскому времени.Ни один украинский канал не выразил заинтересованности в показе чемпионского супербоя. Также поединок не будет транслироваться на Россию. Смотреть бой Уайлдер – Бризил можно будет на американском телеканале Showtime и британском Sky Sports.
Olegor
Любят у нас бокс телевизионщики... мда... кроме как рекламного говна напихать между раундами нихера не могут на каналах. И правда, зачем покупать тансляции, если аудитория по их мнению только Кличка и Ломо знает...?