Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 14 травня 2019, 16:40
3365
0

Руслан РОТАНЬ: «Без сюрпризів в списку України U-21 не обійтися»

Тренер молодіжної збірної - про підготовку разом з національною командою

| Оновлено 14 травня 2019, 16:40
3365
0
Руслан РОТАНЬ: «Без сюрпризів в списку України U-21 не обійтися»
ffu.ua

Стало відомо, що національна і молодіжні збірні України проведуть спільний тренувальний збір в Харкові.

У вівторок з'явилася інформація про виклик на спільну підготовку Мирослава Мазура з чемпіонату Молдови. Ситуацію прокоментував Руслан Ротань, тренер молодіжної збірної.

— Руслане Петровичу, як вам ідея наставника першої збірної Андрія Шевченка провести спільний збір у Харкові?
— Я відреагував на неї позитивно, адже це великий досвід і школа для футболістів нашої команди. Інша річ, що викликати всіх найсильніших виконавців, які виступають у клубах УПЛ, у нас не вийде — збір починається 25 травня, а командам із чемпіонату й молодіжної першості України належить провести ще по два тури. Ми з розумінням ставимося до інтересів клубів, в яких свої турнірні завдання, тому вирішили максимально перевірити тих футболістів, які виступають за кордоном.

— Ви вже визначилися з усіма гравцями, які будуть тренуватися разом із легіонерами з першої збірної?
— Відсотків на 90. Андрій Шевченко назвав позиції, які його цікавлять, — від цього ми й відштовхуємося. Останні дні ми проводили в тісному контакті з клубами, і список із 12—14-х футболістів постійно коригувався. Думаю, найближчим часом ми його оприлюднимо. Не варто забувати, що наразі 25 кращих виконавців країни 1999 року народження перебувають у розташуванні юніорської збірної, яка готується до чемпіонату світу. Але список кандидатів у нас великий — з'явиться хороша можливість перевірити хлопців, які знаходяться на олівці.

Важливо розуміти, що це буде спільна підготовка двох збірних, а не збір національної команди. Тільки ті люди, які не дуже добре розбираються в організаційних нюансах підготовки двох збірних, можуть говорити про те, що кандидати до молодіжної збірної запрошені до головної команди країни. Моїм завданням було підібрати гравців під потрібні позиції, і рішення про виклик тих чи інших хлопців я ухвалював самостійно.

— До Меморіалу Лобановського готуватимуться зовсім інші гравці?
— Хтось із тих, хто буде працювати в Харкові, неодмінно залишиться, але список футболістів молодіжної збірної на червневі матчі буде оголошено окремо.

— До Харкова поїде весь тренерський штаб «молодіжки»?
— У цьому немає потреби. Там буде знаходитися вся тренерська команда першої збірної на чолі з Андрієм Шевченком, я і два мої асистенти — Олександр Мелащенко та Олексій Чистяков. Ще два представники нашого штабу, Василь Кардаш та Євген Гресь, вирушать до Польщі на груповий раунд юніорського чемпіонату світу. Із 31 травня в Ірпені стартує наша безпосередня підготовка до Меморіалу Валерія Лобановського.

— Українські команди не вигравали цей турнір уже 10 років...
— Так, ми про це знаємо і постараємося донести цю інформацію до хлопців. Але ще в Туреччині вони для себе добре усвідомили, що всі перемоги повинні бути в рамках структури нашої гри. Важливо перемагати, але пам'ятати, що краще це робити в національній збірній, куди всім їм необхідно прагнути потрапити.

— У списку викликаних футболістів будуть сюрпризи?
— На першому етапі підготовки без них ніяк, але чим більше хлопців ми переглянемо, тим краще. Ми шукаємо українських футболістів по всьому світу, і в кожного з них є шанс себе проявити.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.