Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 14 травня 2019, 15:37
6686
3

Паулу ФОНСЕКА: «Вихід Інгульця в фінал Кубка України - це сюрприз»

Наставник «Шахтаря» поділився очікуваннями від вирішального матчу Кубка України

| Оновлено 14 травня 2019, 15:37
6686
3
Паулу ФОНСЕКА: «Вихід Інгульця в фінал Кубка України - це сюрприз»
twitter.com/fcshakhtar

У середу «Шахтар» і представник Першої ліги «Інгулець» зіграють у фіналі Кубка України, а коментар перед грою дав наставник Паулу Фонсека.

- До фінального матчу «гірники» підходять в статусі фаворита протистояння. Як ви це розцінюєте?
- Абсолютно нормально, що всі називають «Шахтар» фаворитом. Ми є лідерами Прем'єр-ліги і зустрінемося з клубом з Першої ліги. Але потрібно розуміти: це фінал і ми повинні максимально поважати суперника, який дійшов до цього матчу, а значить, володіє достатніми якостями і силою. Упевнений, наші гравці усвідомлюють всю важливість поєдинку. Статус фаворита, про який всі говорять, необхідно підтвердити на поле. Для мене це просто ще одне слово, а ось якщо ми дійсно кращі, то повинні повністю проявляти себе, поважати супротивника і підійти до матчу як до справжнього фіналу. Це вирішальна гра, і ми зобов'язані бути на висоті, незалежно від команди, з якою зустрінемося.
 
- Можете пригадати свою реакцію, коли дізналися, що в фінал вийшов саме «Інгулець»?
- Не приховую, для мене це стало сюрпризом, адже в півфіналі вони грали з «Зорею», на домашньому стадіоні якої і відбудеться фінал. Я, як і багато, очікував, що саме «Зоря» буде у вирішальному матчі. Але «Інгулець» переміг, і, повторюся, якщо вони виграли півфінал, то добре попрацювали. Кубок - це Кубок. Наш випадок - не єдиний: в різних країнах були ситуації, коли клуб з другого дивізіону проходив у фінал і навіть здобував трофей. До слова, в останній раз я зі своєю командою вилітав з Кубка вже давно - чотири роки не програю жодного кубкового матчу. Але прекрасно пам'ятаю, що, коли я був в «Пасуш де Феррейрі», нас вибив суперник з Другої ліги. Це був останній раз, коли я поступився в Кубку.
 
- Кадрові проблеми перед фінальним матчем вас турбують?
- Ні, переживати мене змушує швидше те, що може бути якась розслабленість, адже команда може подумати так: раз суперник з Першої ліги, то можна не напружуватися. У той же час я абсолютно впевнений, що футболісти чудово розуміють: це фінал і вони повинні підійти до супротивника дуже шанобливо, щоб перемогти. Потрібно пам'ятати, що немає переможців, які виграють заздалегідь. І матч «Інгульця» з «Зорею» був прекрасним прикладом.
 
- Як позначається відсутність Марлоса і чи вдалося вам перебудуватися, щоб нівелювати цей чинник?
- На жаль, протягом усього сезону ми залишалися без кількох футболістів, в тому числі без Марлоса. Навіть коли грав, він був обмежений, і хлопці змогли впоратися з його відсутністю. Ми готові до такого, тому що «Шахтар» не залежить від одного або двох виконавців. Команда залежить від своєї колективної ідеї. І якщо ті, хто виходить на поле, розуміють, що найголовніше - це колективна гра, то результат буде позитивним. Незважаючи на відсутність кількох важливих футболістів протягом сезону (Марлоса, Тайсона), хлопці, які виходили на поле, добре справлялися, - я чекаю, що так буде завжди, якщо раптом один з основних не зможе зіграти.
 
- Що ви знаєте про суперника по фіналу?
- Бачив їх матч з «Зорею» і можу сказати, що це команда з хорошою грою в обороні, вони агресивні і сильні фізично, якісно виходять в контратаку, коли є найменша можливість для цього. Зрозуміло, що у нас буде певний сценарій, де «Шахтар» обов'язково стане атакувати більше, але при цьому варто бути дуже уважними до контратак «Інгульця».
 
- Як оцінюєте фінальний відрізок сезону в цілому, адже «Шахтар» зараз близький до того, щоб виграти чемпіонат і Кубок?
- Дуже важливо розуміти: ми можемо бути близько до перемог, але ми ще не виграли. Думаю, команда усвідомлює, що це вирішальний момент сезону і ні в якому разі не можна помилятися. Найголовніше, щоб футболісти залишалися сконцентрованими, сфокусованими і перш за все мотивованими. Потрібно пам'ятати, що зараз розігрується цілий сезон. Ми дуже багато працювали, щоб досягти успіху, і тепер настав той самий момент, коли не можна помилятися. Ми близькі, але потрібно продовжувати перемагати.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сабо розповів, чому збірна України провалилась на Євро-2024
Футбол | 27 червня 2024, 19:06 4
Сабо розповів, чому збірна України провалилась на Євро-2024

Національна команда не зуміла вийти з групи на ЧЄ

Йожеф САБО: «Орбан – це покидьок. Він зрадив свою країну, продався росії»
Футбол | 28 червня 2024, 10:54 9
Йожеф САБО: «Орбан – це покидьок. Він зрадив свою країну, продався росії»

Колишній тренер збірної України відреагував на територіальні претензії Угорщини щодо Закарпаття

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Denmark1107
От чого я постійно боявся, так це потрапляння до фіналу Кубка "випадкових" команд. Раніше фіналіст завжди потрапляв до єврокубків, т.я. його опонент зазвичай ставав чампіоном. Приклад, - Нива Вінниця, де Динамо тоді виборов чемп і кубок.
Тому що такого калібру клуби вибувають вже на початкових стадіях турніру, не принісши жодного бачу в скринька рейтингу.
DK1961
Тут некоторые пишут, что, кроме как в Кубок Украины, копанке некуда положить свои золотые медали. Неправда! Копанка вполне может положить золотые медали в горшок, который предназначен для использования ХОЗЯИНОМ в соответствующем месте. С учетом судейства в матчах копанки и ее главного конкурента, а также сопротивления других команд в играх с копанкой и в играх с Динамо (несопоставимые вещи) - горшок .. самое достойное место для хранения ТАКИХ золотых медалей.