Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 14 травня 2019, 16:10
6792
10

Рим. Ястремська в трьох сетах поступилася Суарес Наварро

Українка не зуміла зробити собі подарунок до 19-річчя

| Оновлено 14 травня 2019, 16:10
6792
10
Рим. Ястремська в трьох сетах поступилася Суарес Наварро
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська
Третя ракетка України Даяна Ястремська (№41 WTA) програла матч першого кола на грунтовому турнірі серії Premier 5 в Римі.
 
У стартовому поєдинку на турнірі українка, яка дебютувала на «Internazionali BNL d'Italia», поступилася іспанці Карлі Суарес Наварро (№31 WTA).
 
Рим. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Карла Суарес Наварро (Іспанія) - 4:6, 6:1, 3:6
 
Відразу потрібно зазначити, що Даяна не змогла провести весь матч на однаково високому рівні. Починалося все гірше не придумаєш: величезна кількість невимушених помилок, вже традиційні проблеми на подачі, наслідком чого ставали легкі набрані очки суперниці. До слова, Суарес Наварро сьогодні також не виглядала непереможною. Тільки Ястремська починала потрапляти в корт, як у іспанки з'являлися величезні проблеми. Сама вона більше відпрацьовувала на задній лінії лише іноді переходячи до атакуючих дій.
 
У першому сеті Ястремська три рази з п'яти програла свою подачу, що і зумовило результат партії. З рахунку 2:5 вона спробувала зробити камбек, але досвідчена іспанка з другого разу все ж подала на сет.
 
У другій партії все кардинально змінилося, звідкись прорізалася подача (87% першої - чим не диво) і результат покращився. На прийомі українка продовжувала діяти в характерній для неї контратакуючії манері, а іспанка не змогла цьому нічого протиставити і дуже швидко змирилася з тим, що доля матчу буде визначено в третьому сеті.
 
Здавалося б, на куражі Даяна повинна була дотискати іспанку, але досвіду, як і в матчі з Плішковою, не вистачило. А ось Суарес Наварро приберегла на кінець матчу не тільки сили, але ще і кілька періодів активної гри. Все наближалося до 1: 6, але Даяна вперлася, мала шанс відіграти обидва брейка, але десь не пощастило, десь вона сама зіграла не найкращим чином.
 
В цілому, рівний матч, в якому перемогла більш досвідчена іспанка, для якої грунт рідніший. Навіть дивлячись на суху статистику можна відзначити, що Ястремська практично ні в чому не поступилася, а в більшості навіть переграла опонентку.
 
 
Попереду Ролан Гаррос, Даяна буде несіяною, тому вже в перших раундах їй доведеться грати з найсильнішими тенісистками планети.
 
У другому колі Суарес Наварро зіграє з Алізе Корне з Франції. Для іспанки ця перемога стала першою на кортах Риму з 2016 року. Відзначимо, що в 2015-му році вона програла тут в матчі за титул Марії Шараповій.
 
Рахунок в протистоянні українки і іспанки зрівнявся - 1:1.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vit-2
На жаль чергове дербі, на цей раз молодих/б'ючих туру Даяни і Аріни не відбулося. Ніяк із тими дербі нам у цьому році не щастить. Скільки вже таких українських дербі зірвалося .
Щось 2019-ий рік поки розчаровує в жіночому тенісі українських вболівальників. Коли вже ж зміниться чорна полоса цієї весни на білу для наших дівчат?
Віримо і вболіваємо, незважаючи ні на що.
sv_2000
Что-то затянулась черная полоса у Даяны
Сергей Богданов
Да чтож такое, какие то черные дни нашего женского тениса наступили, Даяна уже забыл когда проходила первый круг и набраных очков ноль,. Даша очень тяжелая травма, Элина далека от оптимальных кондиций, Леся вообще исчезла с корта, скорей бы уже закончилась эта черная полоса
MiddleGreek
Прикро, що в першому колі вилетіла. Але з іншого боку, Даяна зараз більше програє через брак досвіду, а не майстерності. Що, звісно, не може не радувати.
Юрий Прус
Печалька как то так....
vizuals
Жаль, но изначально грунт - покрытие, на котором от Даяны чего то ждать не стоило бы. Она заточена под реактивную игру с бронебойными прострелами. Может быть трава ей тоже подойдет. Скоро узнаем.
Vladdal
Или года через 2-3, когда молодёжь наберётся опыта.
Vladislav Pohily
На грунте у нас в этом году совсем безуспешно пока... Надеюсь на РГ прорвет наших
Andrii_MKh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил