Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2019, 14:42
4486
18

Ігор СУРКІС: «Поява ще одного Лобановського неможлива»

Президент «Динамо» - про Валерія Лобановського

| Оновлено 22 травня 2019, 14:42
4486
18
Ігор СУРКІС: «Поява ще одного Лобановського неможлива»
ФК Динамо

Сьогодні, 13 травня, виповнилося 17 років з дня смерті Валерія Лобановського. Пам’ять великого тренера вшанували на Байковому кладовищі, а потім і на стадіону «Динамо», який носить його ім'я і де, як відомо, знаходиться пам'ятник метру.

«Поява ще одного Лобановського неможлива. Може і буде ще один тренер, який так само дуже багато досягне з «Динамо», але такого як він більше не буде. Це була унікальна людина.

Минуло 17 років, як його не стало. Я пам'ятаю кожну хвилину. Я був з ним, коли йому стало погано. Він не дозволив мені відвезти його в лікарню. Можливо, якби дав дозвіл - все було б інакше в той день. Але він завжди приймав рішення сам, завжди робив так, як вважав за потрібне. Вірив, що саме його рішення найкраще.

І напевно, це правильно, адже ми бачимо, скільки він досяг з таким підходом. А те, що він повернувшись в «Динамо» через стільки років вивів його в півфінал Ліги чемпіонів - тільки зайвий раз доводить, наскільки великий цей чоловік. Зараз ми можемо тільки мріяти про такий результат. Так, зараз ми всі скучили за великими перемогами київського «Динамо».

Крім того, Лобановський був людиною, з яким можна було не тільки про футбол говорити, а про все - про політику, про мистецтво. Кажуть, що він був жорстким. Ні, він не був жорстким - він був принциповим. Він змушував своїх гравців грати так, як він бачив футбол.

Ми пам'ятаємо Валерія Васильовича, і будемо пам'ятати завжди, поки живі », - сказав Ігор Суркіс.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виталий Степаненко
Команде надо хороший специалист который выстроит игру на поле. Например Скрипник,Вернидум,Грыгорчук...которые умеют подымать команды с нуля и достигать успехов на новом уровне. А не то чем мы занимаемся два года подряд топчемся на месте
Юра Вареник
Я б на месте сурка Реброва попытался вернуть
tank72063
вернишуб вас не спасет...тока моур...
Владимир Копяк
Согласен, второго Лобановского не будет, никогда... Каждый человек индивидуален... Когда-то появится новый тренер, гораздо лучше и сотворит с команды что-то новое у успешное, но когда это будет- большой вопрос... Год, два, пять, двадцать? В загнивающем Западе этот вопрос могут решить за пару лет ( пример РБ Лейпциг), но это не для нашей страны с ее коррумпировнным футболом и бандитами у власти.... А Лобановскому повезло оказаться в нужное время на нужном месте, плюс поддержка Щербицкого и наличие в команде, собранных не только со всей Украины действительно сильнейших на то время звездных игроков с других команд. Все совпало, как раз в тысячу лет... Сейчас дайте такие возможности ЛЮБОМУ тренеру с лицензией, результат буден не хуже ( в смысле - купить любого игрока с любой команды, поддержка руководства страны, не проверять игроков на допинг и все блага цивилизации без ограничения). Может когда-то такое и произойдет, все может быть в нашей стране...
tank72063
отож..))))
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Валера Ференс
Всем прива! Не ставьте себя на место Суркиса,он и так постоянно в памперсе! Если есть бабло, выкупите Динамо, купите нормального тренера и вложите хотя-бы 500 лямов евро.А пиздеть мы все мастаки!
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил